02 / 05 / 2024

Fitch rusya raporu

Fitch rusya raporu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, rublede son zamanlarda yaşanan oynaklığın ve sert bir şekilde artırılan faiz oranlarının, 2015 yılı için Rusya ekonomisine ilişkin riskleri artırdığını açıkladı.

Fitch Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Küresel Ekonomik Görünüm Raporu'nda Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmini yükseltti.

İnşaat sektörü, Rusya kaybını Suudi Arabistan'da telafi etmek istiyor! TMB'den sektör raporu geldi! 

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin raporu, savaş sebebiyle Rusya pazarında oluşan kaybın Suudi Arabistan'la kapatılabileceğine dair beklenti olduğunu ortaya koydu. İşte raporda yer alan veriler...

Fitch Ratings'ten Türk bankalarına deprem raporu!

Fitch Ratings, Türk bankalarının depremin etkilerini değerlendirdiği bir rapor yayınladı. Raporda belirtildiği üzere, afetin vurduğu bölgelerde bankaların riski sınırlı ve notlarının etkilenmesi olası görünmüyor. 

Fitch’ten ‘Deprem’ raporu! Kahramanmaraş depremi Türk şirketlerinin kredi notunu nasıl etkileyecek?

Kahramanmaraş depremlerinin Türkiye ekonomisinde yaratacağı hasarların yanı sıra bölgedeki şirketlerin ticari faaliyetlerinin aksaması nedeniyle kredi notlarını nasıl etkileyeceği merak ediliyor. Uluslararası rating kuruluşu Fitch yayınladığı rapor ile bu konuları açıklığa kavuşturdu.

Rusya-Ukrayna savaşı Türk müteahhitlerin yurt dışı hedefini zora soktu!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin hazırladığı İnşaat Sektörü Analizi Raporu, küresel inşaat pazarında “dünya ikinciliği”ni geri alan Türk müteahhitlerin, Rusya-Ukrayna savaşının etkisi altında kaldığını ortaya çıkardı.

Fitch’ten Avro Bölgesi ve İngiltere raporu! Resesyona girecek

Fitch, şirketler için daha yüksek faiz giderinin ve aynı zamanda kötüleşen iş koşullarının 2023 yılı ve sonrasında temerrüt oranlarını yükselteceği uyarısında bulunup, Avro Bölgesi ve İngiltere'nin son çeyrek diliminde resesyona girmesinin beklendiğini bildirdi.

Fitch, ABD'nin kredi notu görünümünü negatiften durağana revize etti

Pandemi ve Rusya Ukrayna savaşının etksiyle ekonomisi resesyon tehlikesine giren ABD'nin ekonomi karnesini Uluslararası Kredi Derecelendirme kuruluşu Fitch açıkladı.

Fitch'ten korkutan ekonomi raporu: 300 sektörün varlıkları tehlikede

Merkezi New York'ta bulunan uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, küresel makroekonomik görünümün yılın başından bu yana önemli ölçüde kötüleştiğini açıkladı. Faiz artışları, enflasyon ve stagflasyonun durumu iyice zorlaştırdığına dikkat çekildi.

Fitch bu yıl petrolde oluşacak fiyat beklentisini yükseltti! Yakıt fiyatları ne zaman düşecek açıklandı

ABD'nin uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, ortalama petrol fiyatlarında bu sene yükseliş beklediğini açıkladı. Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle, Rus petrolünün piyasadan önemli ölçüde çekilmesiyle petrolün varil fiyatının artacağı tahmin ediliyor.

Fitch Türkiye'nin ekonomik büyüme tahminini değiştirdi

ABD'nin uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel ekonomi ve Türkiye ile ilgili büyüme tahminlerini içeren raporu yayınladı. Raporda Türk ekonomisinin 2023'te daha önce hesaplanandan fazla büyüyeceği öngörüldü.

Fitch, İzmir'in 'yatırım yapılabilir' notunu korudu!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’in Aralık 2016 raporu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ekonomik başarısını bir kez daha kanıtladı. Fitch, Büyükşehir’in güçlü faaliyet performansına ve krizlere karşı öngörülü “proaktif” borç yönetimine dikkat çekti.

Rusya ile normalleşme ekonomiye 10 milyar dolar katkı sağlayacak!

Ata Yatırım tarafından hazırlanan Jeopolitik Risk Raporu'na göre Rusya ile ilişkilerin normalleşmesinin Türk ekonomisine 2 yılda yaklaşık 10 milyar dolar getirisi olacak.

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu açıkladı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin "BBB-" ile "yatırım yapılabilir" seviyede bulunan kredi notunu ve "durağan" not görünümünü değiştirmedi. İşte Fitch Ratings'in Türkiye raporu...

Fitch rusya raporu Haberi

Fitch rusya raporu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, rublede son zamanlarda yaşanan oynaklığın ve sert bir şekilde artırılan faiz oranlarının, 2015 yılı için Rusya ekonomisine ilişkin riskleri artırdığını açıkladı.


Fitch Ratings’ten yapılan açıklamada,  Rusya Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 10,5’ten tek hamlede yüzde 17'ye yükselttiği hatırlatıldı. Petrol fiyatlarının aşağı yönlü risk oluşturmaya devam ederken Rusya’daki resesyonunun ciddiyetini derinleştireceği ifade edilen açıklamada, "Faiz oranları artırılmadan önce petrol varil fiyatının gelecek sene ortalama 66 dolar seviyesinde olacağını hesaplamıştık.Rusya reel GSYH’sında yüzde 2,8 daralma yaşayabilir" değerlendirmesi yapıldı.


Rublenin bu haftaki performansını değerlendiren Fitch Ratings, "Rublenin değer kaybındaki enflasyonist baskılar reel gelirin erimesine neden olurken, iç tüketimin ve yerel talebe zarar verecek" ifadesini kullandı.


Açıklamada, Rusya’da politika faiz oranlarının yüksek seviyede tutulmaya devam edilmesi ya da düşük petrol...