20 / 05 / 2024

Fitch rusya sert uyarı

Fitch rusya sert uyarı

Fitch, "Rusya'nın rezervleri üzerindeki baskıların tümden ortadan kalkması mümkün görünmezken, petrol fiyatlarının düşüşü ve yüksek faiz oranları ekonomik büyüme için risk oluşturuyor" açıklamasında bulundu.

Buğday, mısır ve pirinçte sert yükseliş! Rusya'nın kararı tarım emtialarını vurdu!

Emtia piyasalarındaki düşüş trendi sürerken, tarım emtia fiyatları Rusya'nın Karadeniz anlaşmasını askıya aldığını açıklaması sonrasında sert yükseldi. İşte ayrıntılar...

Moskova Bankası’ndan, dolarla işlem yapanlara sert müdahale. Rusya dolara bağlı olmayacak!

Moskova Borsası hafta başında yaptığı açıklamada, Rusya'nın kendisine yaptırım uygulayan ülkelerin para birimlerine olan bağımlılığını kesmeye çalıştığı söyledi. Bunun için borsa işlemlerini garanti altında tutmak için doların teminat olarak kullanılmasını yasaklayacağını söyledi. İşte detaylar..

Fitch, ABD'nin kredi notu görünümünü negatiften durağana revize etti

Pandemi ve Rusya Ukrayna savaşının etksiyle ekonomisi resesyon tehlikesine giren ABD'nin ekonomi karnesini Uluslararası Kredi Derecelendirme kuruluşu Fitch açıkladı.

Fitch bu yıl petrolde oluşacak fiyat beklentisini yükseltti! Yakıt fiyatları ne zaman düşecek açıklandı

ABD'nin uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, ortalama petrol fiyatlarında bu sene yükseliş beklediğini açıkladı. Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle, Rus petrolünün piyasadan önemli ölçüde çekilmesiyle petrolün varil fiyatının artacağı tahmin ediliyor.

Rusya'dan altın ve gümüş fiyatlarını çok sert yükseltecek adım! Plan uygulamaya girerse...

20 Şubat 2022 Perşembe günü Ukrayna'yı işgal girişimi başlatan Rusya, uluslararası arenada ekonomik boykot yiyince çareyi yeni stratejiler geliştirmekte arıyor. Daha önce doğal gaz ödemelerini ruble ile alacağını açıklayan Rusya şimdi de yeni bir ekonomik planı duyurdu.

Binance’dan Rusya değerlendirmesi: Yaptırımlar kripto paralarla mı atlatılacak?

Rusya, Ukrayna’ya gerçekleştirdiği askeri harekat sebebiyle sert ekonomik yaptırımlarla karşılaşırken, kripto dünyasından konuya ilişkin ilk değerlendirme yapıldı. 

Ons altında sert dalga! Altın düşüşe mi geçiyor?

Altının ons fiyatı geçen hafta, Ukrayna krizi ile ilgili ABD ve Rusya tarafından gelen açıklamalardan sonra sert yükselirken bu senenin zirvesine ulaştı. Ons altın bugün ise güne düşüşle başlayarak 1,905 dolardan işlem görüyor.

Rusya Ukrayna savaşı gümüşü vurdu! Gümüş düşüşe geçti...

Gümüş dün, Ukrayna krizi ile ilgili ABD ve Rusya tarafından gelen açıklamalardan sonra sert yükselirken bu senenin zirvesine ulaştı. Bugün ise güne düşüşle başlayan gümüş kapanışta kaç lira oldu?

Altının onsu 1940 dolar! Rusya Ukrayna'ya saldırdı!

Altının ons fiyatı bugün, Ukrayna krizi ile ilgili ABD ve Rusya tarafından gelen açıklamalardan sonra sert yükselirken bu senenin zirvesine ulaştı. Ons altın bugün son zamanların rekoruna imza atarak 1,940 dolardan işlem görüyor.

Türkiye’nin Rusya ve İran’dan gaz ithalatında sert düşüş!

Türkiye’nin İran’dan ithal ettiği doğal gazın miktarı bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 46, Rusya’dan aldığı gazın miktarı ise yüzde 41,5 geriledi.

Rusya'da ipotek kredilerinin düşmesi inşaat sektörünü etkileyecek!

Rusya'daki kritik bankalarda yeni ipotek kredilerinin de sert bir şekilde düştüğünü vurgulayan Rusya Devlet Başkanı Putin, “Bu da mutlaka inşaat ve ilintili sektörleri etkileyecektir" dedi.

Rusya AVM'lerinde kur sabitlendi!

Rusya'da yaşanan sert devalüasyon perakendeyi vururken, ülkedeki AVM yöneticileri Türk markalarını elde tutmak için kuru sabitledi. Ülkede 700'ün üzerinde mağazaya sahip olan Türkler, ciro kaybetse de şimdilik pazardan çıkmayı düşünmüyor.

Fitch: Rusya’daki riskler artıyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, rublede son zamanlarda yaşanan oynaklığın ve sert bir şekilde artırılan faiz oranlarının, 2015 yılı için Rusya ekonomisine ilişkin riskleri artırdığını açıkladı.

Fitch rusya sert uyarı Haberi

Fitch rusya sert uyarı

Fitch, "Rusya'nın rezervleri üzerindeki baskıların tümden ortadan kalkması mümkün görünmezken, petrol fiyatlarının düşüşü ve yüksek faiz oranları ekonomik büyüme için risk oluşturuyor" açıklamasında bulundu.


Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Rusya'nın rezervleri üzerinde baskının devam edebileceğini belirterek, petrol fiyatlarındaki düşüşün ve yüksek faiz oranlarının büyüme için risk oluşturduğu uyarısında bulundu. 


Fitch Ratings'in resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamada, Rusya Merkez Bankası'nın döviz piyasasına müdahalesini sınırlamasıyla rezervler üzerindeki baskıyı bir miktar azaltabileceği, mevcut negatif mali etkiye ve düşük petrol fiyatlarına karşılık verebileceği belirtildi. 


Açıklamada, "Rusya'nın rezervleri üzerindeki baskıların tümden ortadan kalkması mümkün görünmezken, petrol fiyatlarının düşüşü ve yüksek faiz oranları ekonomik büyüme için risk oluşturuyor" ifadeleri kullanıldı. 


Dalgalı kur rejimine doğru geçişin rezervlerdeki değer kaybını engelleyebileceğine işaret edilen açıklamada, Rusya Merkez Bankası'nın rezervlerinin dün itibarıyla...