02 / 05 / 2024

Buğday, mısır ve pirinçte sert yükseliş! Rusya'nın kararı tarım emtialarını vurdu!

Buğday, mısır ve pirinçte sert yükseliş! Rusya'nın kararı tarım emtialarını vurdu!

Emtia piyasalarındaki düşüş trendi sürerken, tarım emtia fiyatları Rusya'nın Karadeniz anlaşmasını askıya aldığını açıklaması sonrasında sert yükseldi. İşte ayrıntılar...



Geçtiğimiz hafta düşüş eğiliminin izlendiği tarım emtia fiyatlarında, Rusya'nın Karadeniz Tahıl Girişiminden çekilmesinin ardından bugün sert yükselişler yaşandı. 

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna’dan tahıl ürünlerin çıkışına ilişkin anlaşmayı süresiz olarak askıya aldıklarına vurgu yaparak, Rus tarafının koridordan geçen sivil gemilerin güvenliğini artık garanti edemeyeceğini açıkladı. 

Buğday, mısır ve pirinçte sert yükseliş! Rusya nın kararı tarım emtialarını vurdu! 

Analistler, Rusya ve Ukrayna dünyanın en büyük buğday tedarikçileri arasında olması sebebiyle, jeopolitik risklerin özellikle tarım emtialarında sert hareketlerin görülmesine neden olduğuna vurgu yaptı. 

Peki tarım emtia fiyatlarında son durum ne? İşte merak edilen ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön