29 / 04 / 2024

Moskova Bankası’ndan, dolarla işlem yapanlara sert müdahale. Rusya dolara bağlı olmayacak!

Moskova Bankası’ndan, dolarla işlem yapanlara sert müdahale. Rusya dolara bağlı olmayacak!

Moskova Borsası hafta başında yaptığı açıklamada, Rusya'nın kendisine yaptırım uygulayan ülkelerin para birimlerine olan bağımlılığını kesmeye çalıştığı söyledi. Bunun için borsa işlemlerini garanti altında tutmak için doların teminat olarak kullanılmasını yasaklayacağını söyledi. İşte detaylar..



Moskova Borsası’nın kendi  web sitesinde yayınlanan bir bildiride, yeni politikanın 29 Ağustos'ta yürürlüğe gireceği belirtildi. Ancak yasaklamaya dair hiçbir ayrıntı verilmedi.

Bu ayın başlarında, ülkenin en büyük borsası olan dolar borsası, teminat olarak dolar kullanımını %50'den %25'e sınırlayacağını söyledi.

Konuyla ilgili Rus yetkilileri ise, kendilerine yaptırım uygulayan,”düşman” olarak nitelediği bireysel ve kurumsal para birimleriyle ilgili büyük endişe duyduğunu belirterek çekincelerini dile getirdi. Ve ülkenin iyiliği için bu para birimlerinin alternatiflerine geçilmesi gerektiği çağrısında bulundu.

Moskova Bankası’ndan, dolarla işlem yapanlara sert müdahale. Rusya dolara bağlı olmayacak!

ABD ile Rusya-Ukrayna savaşında, ABD’nin yanında yer alan müttefikleri, Rus kuvvetlerinin şubat ayında Ukrayna’yı işgal etmesinden bu yana ülkenin en büyük borç verenlerini ve Putin’i hedef alanları da dahil ederek, bu kişiler üzerinde çeşitli yaptırımlar uyguladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön