16 / 05 / 2024

Moskova Bankası’ndan, dolarla işlem yapanlara sert müdahale. Rusya dolara bağlı olmayacak!

Moskova Bankası’ndan, dolarla işlem yapanlara sert müdahale. Rusya dolara bağlı olmayacak!

Moskova Borsası hafta başında yaptığı açıklamada, Rusya'nın kendisine yaptırım uygulayan ülkelerin para birimlerine olan bağımlılığını kesmeye çalıştığı söyledi. Bunun için borsa işlemlerini garanti altında tutmak için doların teminat olarak kullanılmasını yasaklayacağını söyledi. İşte detaylar..



Rusya daha önce de, Rusya’ya uygulanan geniş çaplı yaptırımlara karşılık yabancı simsarlara karşı aylar süren yasaklar ile gündeme gelmişti. Rusya’nın Ukrayna işgali sonrasında değer kaybeden Moskova Borsası, uluslar arası kredi derecelendirme kuruluşları  tarafından Rusya’nın kredi notu dip seviyeleri gördü.

Moskova Bankası’ndan, dolarla işlem yapanlara sert müdahale. Rusya dolara bağlı olmayacak!

Tüm bu yaptırımların ardından Moskova Borsası, doların ülkedeki hakimiyetini azaltmak ve yeni alternatif arayışları içinde. Rusya’ya yaptırım uygulayan ülkelere karşı, sert tedbirler alan ve gittikçe bu tedbirleri arttıran Borsa, dolarla işlem yapanlara karşı da böyle bir müdahaleden geri durmadı.

Moskova Borsasının bu müdahalesi, doların ülkedeki hakimiyetini sonlandırmaya yönelik olduğu düşünülürse, Rusya’nın gözü kara hamlelerinin daha da artacağını anlayabiliriz.

Ford 3.000 işçiyi işten çıkarıyor. Hissleri bir anda düştü!

Doğal gaz krizi kapıda! Gelecek 5 – 10 yıl çok zor geçecek

Altın fiyatları toz duman oldu! Kıyıda köşede 1 gram bile altını olan hemen baksın! Son dakika altın fiyatları 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön