04 / 07 / 2024

Fitch uayrıları

Fitch uayrıları

Uluslarası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Rusya'ya yüksek faiz oranlarının büyüme için risk oluşturduğu uyarısında bulundu.Petrol fiyatlarındaki düşüşün ve yüksek faiz oranlarının büyüme için risk oluşturduğu uyarısında bulundu.

Fitch'den Avro Bölgesi'ne deflasyon uyarısı!

Fitch'in resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Avro Bölgesi'nde yaşanan deflasyon görünümünün anlamlı ve artan bir risk olduğu uyarısında bulundu.

Fitch'den Türkiye için yeni rapor: Türk tahvil piyasası canlandı!

Fitch Türkiye için yeni raporunu duyurdu. Raporda, "Türk tahvil piyasası yatırımcıların risk iştahının iyileşmesiyle canlandı, sukuk ihraçları arttı" değerlendirmesi yapıldı.

Emlak kriziyle boğuşan Çin'de konut satışlarının düşmesi bekleniyor!

Fitch Ratings, büyük bir emlak kriziyle boğuşan Çin'in konut piyasasında 2024'te yeni konut satışlarında yüzde 5 - yüzde 10'luk bir düşüş bekliyor. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Merkez Bankaları sıkılaştırma yolunda: Fitch, 2023 küresel büyüme tahminini yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 2023 için küresel ekonomideki büyüme beklentisini yüzde 2'den yüzde 2,4'e yükseltti. İşte ayrıntılar...

Fitch, ABD için hangi kararı aldı? FED Temmuz’da faizi ne kadar artıracak?

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD'de borç limiti krizinin aşılmasına rağmen gerilimi tırmandırma politikasının sonuçlarını “negatif” olarak değerlendirdi. ABD Eski Hazine Bakanı Lawrence Summers, Fed’in faiz artırımı için rakam verdi. Tıklayın.

Fitch Rattings dolar için tarih verdi! O tarihe kadar belirsizlik devam edecek!

Fitch Rattings, Türkiye'de uygulanan alışılmadık politikalar nedeniyle baskıların arttığını belirterek tarih verdi. O tarihe kadar belirsizlik devam edecek!

Fitch'in Türkiye kararı için nefesler tutuldu… Kredi notu yükselecek mi?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in açıklayacağı Türkiye kararı, ekonomi çevrelerinde merakla bekleniyor. Peki dünya çapında etkili Fitch’in Türkiye’ye yönelik kararı ne olacak? Kredi notu düşecek mi yoksa artacak mı? İşte ayrıntılar…

Fitch'ten korkutan ekonomi raporu: 300 sektörün varlıkları tehlikede

Merkezi New York'ta bulunan uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, küresel makroekonomik görünümün yılın başından bu yana önemli ölçüde kötüleştiğini açıkladı. Faiz artışları, enflasyon ve stagflasyonun durumu iyice zorlaştırdığına dikkat çekildi.

Fitch'ten Çin'deki emlak şirketlerine nakit sıkışıklığı uyarısı!

Fitch son aylarda borç kriziyle boğuşan Çin emlak sektörüyle ilgili değerlendirmelerde yaptı. Rapora göre konut satışlarının yüzde 30 gerilemesi halinde, Fitch'in derecelendirdiği 40 kuruluştan yaklaşık üçte biri nakit sıkışıklığıyla karşılaşabilir. 

Fitch bankaların stres testi sonuçlarını açıkladı!

Fitch, Türkiye'deki özel ve sistemik öneme sahip yerel bankalar, özel bankaların aktif kalitesinde belirgin bir bozulma ihtimaline karşı üç kamu bankasından daha iyi durumda olduğunu aktardı.

Fitch Ratings 14 Türk bankasının görünümünü negatife çekti!

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, yabancıların sahip olduğu 12 Türk bankası ve 2 kamu bankasının notunu indirdi, kredi görünümlerini negatif olarak belirledi...

Yurt içi piyasalar Fitch değerlendirmesini bekliyor!

yurt içinde yatırımcılar kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in bu akşam açıklaması beklenen Türkiye değerlendirmesine odaklandı.

Fitch’in Türkiye notunu kırması gayrimenkul fiyatlarını baskılar!

Moody’s notu kırdı ama Fitch’in yatırım yapılabilir notu duruyor. Fitch’in de notu kırması ve Türkiye’nin tümüyle yatırım yapılabilir lige veda etmesi olur ki, bu da en başta dışarıdan fonlamanın maliyetini yükseltir, arsa ve gayrimenkul fiyatlarını baskılar.

Antalya'daki dev projeler yatırımcıların ilgisi artırdı!

Fitch, Antalya'nın yatırım yapılabilir şehir olduğunu tescilledi. Antalya'nın borçlarının çoğunun altyapı yatırımlarıyla ilgili olduğu belirtilen açıklamada, şehrin 2016-2018 yılları arasında faaliyet kârının güçlü bir şekilde yüzde 30 seviyelerinde kalmasının beklenildiği belirtildi.

Fitch uayrıları Haberi

Fitch uayrıları

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Rusya’nın rezervleri üzerinde baskının devam edebileceğini belirterek, petrol fiyatlarındaki düşüşün ve yüksek faiz oranlarının büyüme için risk oluşturduğu uyarısında bulundu.


Fitch Ratings’in resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamada, Rusya Merkez Bankası'nın döviz piyasasına müdahalesini sınırlamasıyla rezervler üzerindeki baskıyı bir miktar azaltabileceği, mevcut negatif mali etkiye ve düşük petrol fiyatlarına karşılık verebileceği belirtildi.


Açıklamada, "Rusya’nın rezervleri üzerindeki baskıların tümden ortadan kalkması mümkün görünmezken, petrol fiyatlarının düşüşü ve yüksek faiz oranları ekonomik büyüme için risk oluşturuyor" ifadeleri kullanıldı.


Dalgalı kur rejimine doğru geçişin rezervlerdeki değer kaybını engelleyebileceğine işaret edilen açıklamada, Rusya Merkez Bankası’nın rezervlerinin dün itibarıyla 31 Ekim’den bu yana olan süreçte 10,5 milyar dolar azalarak 428,6 milyar dolara gerilediği hatırlatıldı.


Açıklamada, şunlar kaydedildi:


"Rusya güçlü dış ve mali bilanço tablolarına...