17 / 05 / 2024

Fon kurucularının nitelikleri nelerdir

Fon kurucularının nitelikleri nelerdir

Konut Finansmanı Fonlarına ve İpoteğe Dayalı Menkul Kıymetlere İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ kapsamında konut finansman fonu ile ilgili yasal hükümlere yer veriliyor. Buna göre konut finansman fonu nedir?

Dünyanın en zengin 10 kişi listesi güncellendi! Sıralama değişti mi?

ABD merkezli Forbes, dünyanın en zengin 10 insanı listesini güncellediği duyuruldu. Nisan ayında dünyanın en zengin insanı unvanını alan Bernard Arnault sırasını korurken, listeye ilk 10'da yer almayan Google'ın kurucularından Sergey Brin dahil olduğu açıklandı.

Ekonomist Mert Başaran'dan çok önemli uyarı: Bireysel hisse değil fon alın!

Borsa yatırımcıları her geçen gün artarken Ekonomist Mert Başaran da çok önemli bazı uyarılar yaptı. İşte Mert Başaran'ın "Bireysel hisse değil fon alın" paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Altın fonlarına son 10 ayın en yüksek sermaye girişi gerçekleşti!

Değerli metalin tüm zamanların zirvesinde işlem görmesi ve yatırımcıların da nakit benzerleri ve hisse senetlerinden fon çekmesi ile altına yatırım akışı nerede ise bir senenin en yüksek seviyesine kadar ulaşmış oldu.

Çin Merkez Bankası'nın sosyal konut inşası için finansmanı artırması bekleniyor!

Goldman Sachs analistleri, Çin Merkez Bankası'nın Aralık ayında program aracılığıyla politika bankalarına 350 milyar CNY fon enjekte etmesinden sonra yayımladıkları araştırma notunda, Çin'in rehinli ek krediler yoluyla sosyal konut inşası için finansmanı artırabileceğini öngördü.

Kentsel dönüşümde yeni yol haritasının hukuki boyutları 9 maddede tüm detaylarıyla!

Kakıcı - Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Avukat Elvan Kakıcı Şimşek, Kentsel dönüşüme ilişkin yeni kanun değişikliğini değerlendirerek, kentsel dönüşümde yeni yol haritasının hukuki boyutlarını anlattı...

Kentsel dönüşümde her şey sil baştan! Yeni yeni yol haritası nasıl olacak?

Kentsel dönüşüm kanun teklifi yasalaştı. Kakıcı - Şimşek Hukuk Bürosu kurucuları arasında yer alan Avukat Elvan Kakıcı Şimşek, Kentsel dönüşüm kanun teklifinin avantajlarını, eksilerini ve artılarını anlattı. İşte detaylar...

Bakan Şimşek’ten ABD çıkarması! Yatırımcılara Türkiye'nin ekonomik görünümünü ve hedeflerini anlattı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, New York'ta yatırımcılarla gerçekleştirdiği görüşmelere yönelik, "Bu görüşmelerimizin Türkiye'ye fon akışında katkısının olacağını umut ediyorum” dedi.

Adana'da depremde yıkılan Zeray Apartmanı'nı yapan kooperatifin kurucusu ve fenni mesulüne dava!

Adana'da Zeray Apartmanı'nın depremde yıkılmasına ilişkin soruşturma kapsamında, binayı yapan kooperatifin kurucuları arasında yer alan tutuklu Şevik ile firari fenni mesul inşaat mühendisi Çampınarı hakkında dava açıldı.

Şeker fiyatları 12 yılın zirvesini gördü! Yaşanan bu artışın sebebi ne?

Şeker fiyatları, tedarikçi ülkelerden yeterince arz gerçekleşmemesi ve fon alımları ile beraber yüzde 4,3 oranında yükselerek, son 12 senenin zirvesini gördü. Uzmanlar, yüksek fiyatların ülkeleri ihracatı kısıtlamaya itebileceğini Brezilya'dan gelecek hasada kadar piyasanın daha da sıkılaşabileceğin

2023 yılının ilk çeyreğinde hangi fonlar kazandırdı? Altın ve hisse fonları ne kadar getiri sağladı?

Bu yılın ilk çeyreğinde ABD ve Avrupa ekonomisinden gelen haber akışlarının yanı sıra küresel merkez bankalarının faiz artırımları ve bankacılık krizine ilişkin endişeler fon dünyasını da etkiledi. Yatırımcılar fon seçiminde yurt dışı faktörlerin yanı sıra seçim öncesi gelişmeleri de dikkate alıyor.

“Deprem, rant kapısı olmaktan çıkarılsın” dedi, 10 il için özel fon çağrısı yaptı!

Yaşanan büyük deprem felaketinin ardından çok önemli bir çağrı geldi. Depremin rant kapısı değil, beka sorunu olduğunu Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı Başkanı Haluk Sur, depremin vurduğu 10 ile özel gayrimenkul yatırım fonu kurulması için çağrı yaptı. İşte detaylar…

İnstagramın kurucularından yeni sosyal medya platformu! Fakat bilinenin dışında paylaşımlar olacak

Instagram kurucuları Kevin Systrom ve Mike Krieger yeni bir sosyal medya uygulaması başlatıyorlar,ancak ilk odak noktası sosyal unsurların aksine özellikle içerik üzerinde olacak. En azından ilk aşamalarında.

Borsa yerle bir olurken bu fonlar yüzde 400 kazandırdı! İşte en çok kazandıran 10 fon! Hemen bakın!

Tek kişilik bir özel fon, yalnızca ocak ayında yüzde 2317 oranında kazandırdı. Yatırımcısı 22 kişiyle sınırlı olan bir fonun kazancı da yüzde 407’yi buldu. Borsa yerle bir olurken bu fonlar yüzde 400 kazandırdı... Hemen bakın...

Fon kurucularının nitelikleri nelerdir Haberi

Fon kurucularının nitelikleri nelerdir

Konut finansmanı fonu nedir?

Konut Finansmanı Fonlarına ve İpoteğe Dayalı Menkul Kıymetlere İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ kapsamında konut finansman fonu ile ilgili hükümlere yer veriliyor. Tebliğe göre, Konut finansmanı fonu nedir, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Konut finansmanı fonu

MADDE 4 – (1) Konut finansmanı fonu, ihraç edilen ipoteğe dayalı menkul kıymetler karşılığında toplanan paralarla, İDMK sahipleri hesabına inançlı mülkiyet esaslarına göre oluşturulan malvarlığıdır. Fon’un Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde kurulması zorunludur. Fon’un tüzel kişiliği bulunmamaktadır. Fon malvarlığı kurucunun, hizmet sağlayıcının, ve diğer kredi verenlerin malvarlığından ayrıdır. Aynı kurucu tarafından kurulan fonlar kuruluş sırasına göre ardışık sayı ile numaralandırılır.


(2) Fona ve fondan yapılacak her türlü ödeme ve harcama için bir banka nezdinde kurucunun diğer hesaplarından ayrı olarak fon adına bir hesap açılır.


(3) Fon süreli veya...