04 / 05 / 2024

Foua köyü cami

Foua köyü cami

Senegal'de yakın bir zamanda 700'den fazla kişinin Müslüman olduğu Foua köyünün ilk cami açıldı.

Kadıköy Ulu Cami projesine mahkemeden 'uygun değil' kararı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kadıköy rıhtımında yapılmak için hazırlanan 'Ulu Cami' projesine onay veren koruma kurulu kararını, İstanbul 3. İdare Mahkemesi iptal etti. 

Avcılar'da yıkılan cami minaresinin geri kalanı da söküldü!

Silivri açıklarında oluşan 5.8'lik depremin ardından Avcılar'da yıkılan cami minaresinin geri kalan bölümü 200 tonluk vinç yardımıyla söküldü.

Şahinbey Ahmet Muhtar Büyük Çınar Cami açıldı!

Yatırımlarını hız kesmeden sürdüren Şahinbey Belediyesi, Güneykent Mahallesi’ne yaptırdığı Ahmet Muhtar Büyük Çınar Cami’nin açılışını yaptı.

Çanakkale Bilaller köyünde 41 yıl sonra tapu sevinci!

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Bilaller köyünde muhtarlıkça cami yapımı için gerekli paranın temin edilmesi için satılan arsaların tapuları 41 yıl sonra 11 hak sahibine teslim edildi. 

Soğanlık Merkez Cami ve Zemin Altı Otoparkı’nın temeli atıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal, Kartal'da Soğanlık Merkez Cami ve Zemin Altı Otoparkı’nın temel atma törenine katıldı.

Senegal Foua köyünün ilk camisi açıldı!

Senegal'de yakın bir zamanda 700'den fazla kişinin Müslüman olduğu Foua köyünün ilk cami açıldı.

Kadıköy Ulu Cami Projesi onaylandı!

Başbakanlık, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İstanbul Müftülüğü talebi doğrultusunda hayata geçirilecek Kadıköy Ulu Cami Projesi onaylandı.

Kocaeli'deki 130 yıllık Taş Cami yenileniyor!

Restorasyon çalışmalarına devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bahçecik Servetiye Karşı Köyü’ndeki yaklaşık 130 yıllık Taş Cami’yi restore ediyor.

Aykurt Nuhoğlu: Kadıköy'de cami ve parklara haciz talebi yok!

TAŞYAPI İnşaat, Kadıköy Belediyesi’ne dava açmış ve kazandığı 101 milyon liralık tazminat ödenmeyince, icra işlemi başlatmıştı.

Çatalca Başakköy Cami’nin 55 metrelik minaresi yıkıldı!

Çatalca Başakköy Cami’nin hasarlı minaresi Çatalca Belediye Fen İşleri Müdürlüğü'nün çalışmasıyla yıkıldı. Yerine yakın zamanda yeni bir minare yapılacak.

Çatalca Başakköy Cami’nin hasarlı minaresi yıkıldı!

Çatalca Başakköy Cami’nin hasarlı minaresi Çatalca Belediye Fen İşleri Müdürlüğü tarafından titiz bir çalışma ile yıkıldı.

TOKİ Çankırı İnaç Köyü 571 konut ihalesi bugün!

TOKİ Çankırı ili, Merkez ilçesi İnaç Köyü, 571 adet konut, 1 adet cami ve 2 adet ticaret merkezi inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

Bitlis Çayır Köyü Camii ibadete açıldı!

Bitlis Çayır köyünde yapımı tamamlanan caminin açılışı yapıldı. Cami açılışına Hizan Müftüsü Tahir Erçin, ilçe kurum amirleri ve çevre köylerden çok sayıda vatandaş katıldı.

Foua köyü cami Haberi

Foua köyü cami

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Senegal'de 700'den fazla kişinin Müslüman olduğu Foua köyünün ilk camisi açıldı.

Başkent Dakar'ın güneyindeki Mbour kentine bağlı Foua köyünde son 8 ay içerisinde 700'den fazla kişi, Dakar Şeyh Anta Diop Üniversitesi'nden Prof. Thierno Ka vesilesiyle Müslüman oldu. 

Köylülerin ibadetlerini yapmaları ve İslamiyet'i öğrenmeleri için cami ve etrafında Kur'an kursunun yer aldığı bir kompleks açıldı.

Prof. Thierno Ka, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, köyün ileri gelenlerinden ve kendisinden etkilenip Müslüman olan arkadaşı Dugai Ndiongue'nin (Cibril) köyde tarım yapmak için kendisinden yardım istediğini belirtti.

"Köyde İslamiyet'i anlatmak için bana destek olması şartıyla daha önce Müslüman olan ve Cibril ismini alan arkadaşım Dugai'nin teklifini kabul ettim." diyen Ka, köyü kasım ayında yaptığı ilk ziyareti sırasında 30 kişinin İslamiyet ile şereflendiğini söyledi.

Daha...