16 / 06 / 2024

fransa paris Lambert Konağı

fransa paris Lambert Konağı

Fransa'nın başkenti Paris'te yer alan 373 yıllık Lambert Konağı'nda yangın çıktı...

Paris'teki evsizler sokaklarda yaşam mücadelesi veriyor!

Fransa’nın başkenti Paris’te artan kira fiyatları ve büyük kentlerde yeterli sayıda kiralık ev olmaması, barınma krizine neden oldu. Kentte çok sayıda kişi sokakta yaşıyor.

Fransa'da 5,3 şiddetinde deprem!

Fransa'nın batısında, 5,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi ve bu deprem Paris başta olmak üzere birçok kentte hissedildi. Depremin derinliği 10 kilometre olarak tespit edildi.

Fransa'da sokakta kalan 600 göçmen ve evsiz Paris Valiliği önünde çadır kurdu!

Fransa Paris'te sokakta kalan toplam 600 göçmen ve evsiz Paris Valiliği önünde çadır kurdu...

Fransa'daki Notre Dame Katedrali'nin restorasyonuna hala başlanamadı!

Fransa'nın başkenti Paris'te 15 Nisan 2019 tarihinde çıkan yangında zarar gören Notre Dame Katedrali'nin restorasyonuna hala başlanamadı...

Paris'te evsizlerin kaldığı barınaklarda koronavirüse yakalanma oranları yüzde 94’ü buluyor!

Fransa’nın başkenti Paris ve civarında, dezavantajlı kişilerin ve evsizlerin kaldığı kalabalık barınak ve hostellerde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) enfeksiyon oranının yüzde 94’e çıktığı belirtildi.

Fransa'nın sembolü 'Notre Dame' onarılmayı bekliyor!

Fransa'nın başkenti Paris'te bir yıl önce çıkan yangında ciddi zarar gören Notre Dame Katedrali onarılmayı bekliyor.

Karmod Paris'te Uluslararası İnşaat Endüstrisi Fuarı'na katıldı!

Karmod, Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirilen Uluslararası İnşaat Endüstrisi Fuarı'na (Batimat) katıldı.

Paris'te 3 bin 600'den fazla kişi evsiz!

Fransa'nın başkenti Paris'te 3 bin 600'den fazla kişi sokaklarda yaşıyor. Şehrin sokaklarında ve metro istasyonlarında "evsizlerin tespiti" taraması yapıldı.

Paris'te konut kiralamaya kısıtlama!

Fransa'nın başkenti Paris'te internetten konut kiralamaya kısıtlandı. Evlerini kiralayanların öncelikle yerel yönetimlere kayıtlı olması gerekiyor.

Akfen, TAV’daki yüzde 8.1’lik payını Aéroports de Paris’e devrediyor!

Akfen Holding, TAV Havalimanları Holding’de kalan yüzde 8.1’lik payı için Fransa merkezli Aéroports de Paris Group şirketi ile hisse devri anlaşması imzaladı. Akfen, bu devirden elde edeceği geliri Türkiye’de hayata geçireceği 6.7 milyar liralık yatırım paketi için kullanmayı planlıyor.

Paris'teki caminin yerine oyun merkezi yapılacak!

Fransa'nın başkenti Paris'in Clichy-la-Garenne banliyösündeki cami tahliye edilerek kapatıldı. Belediyenin de cami derneğine daha küçük bir ibadet yeri önerdiği ve burayı multimedya merkezi haline getirmeyi planladığı açıklandı.

Paris'teki Eyfel Kulesi'nin çevresine cam duvar dikilecek!

Fransa'nın Paris ilindeki Eyfel Kulesi'nin etrafına terör saldırılarını önleme amacıyla kurşun geçirmeyen cam bir duvar dikilecek.

Gaziantep Mozaik Yolu Projesi Fransa'da tanıtıldı!

"Gaziantep Mozaik Yolu" projesi için Fransa’ nın başkenti Paris ‘ te bulunan Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı'nda (UNESCO) etkinlik düzenlendi.

fransa paris Lambert Konağı Haberi

fransa paris Lambert Konağı

Fransız mimarisinin ustalarından Louis Le Vau'nun başkent Paris'te 17. yüzyılda inşa ettiği Lambert Konağı'nda çıkan yangın güçlükle kontrol altına alınabildi. Konakta, dönemin ünlü ressamı Charles Le Brun'ün tablo ve tavan freskleri de bulunuyordu. Yangın tarihi konağın dış cephesinde önemli bir hasara yol açmazken, asıl büyük hasarın iç süslemelerde olmasından korkuluyor. Mimar Le Vau'nun adı, Versay Şatosu'nun baş mimarları arasında da geçiyor. Seine Nehri'nin ortasındaki Saint Louis adasındaki konak, inşa edildiği 1640'tan bu güne birçok kez el değiştirdi. Paha biçilmez konak, en son Katar Emiri'nin kardeşi tarafından satın...