24 / 07 / 2024

Fuar Türleri nelerdir

Fuar Türleri nelerdir

Yurt İçinde Fuar Düzenlenmesine Dair Yönetmelik 27 Haziran 2000 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik kapsamında fuar düzenlenmesine uygun hale getirilmiş açık ve kapalı alanlara ilişkin esaslara yer veriliyor...

Türkiye'nin en çok satılan otomobil marka ve modelleri...

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verileri kapsamında,  Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, 2023 senesinde bir önceki senenin aynı dönemine oranla yüzde 57,4 oranında yükselerek 1.232.635 adet olarak gerçekleşti. İşte haberin detayları...

Elektrikli otomobil satışları ikiye katlandı: Elektrikli araçta 10 kat artış!

Türkiye otomotiv pazarında, sene başından beri süren rekor trendi Ekim ayında da sürdü. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) Ekim ayına ilişkin tüm verilerini açıkladı. Elektrikli otomobil satışları ikiye katlandı.

Türkiye'de elektrikli otomobile yoğun talep! Satışlar yüzde 862,8 arttı!

Türkiye'de son dönemde elektrikli otomobiller yoğun talep görüyor. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneğinin (ODMD) derlediği verilere göre 9 ayda 39 bin elektrikli otomobil satıldı.

En çok satan otomobil markaları tek tek açıklandı!

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği tarafından açıklanan resmi verilere göre, Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarında geçen ay satışlarda ilk 3 sırada Fiat, Renault ve Ford markaları yer aldı.

Otomobil satışları eylülde rekor kırdı! Satışlar geçen yıla göre yüzde 64,8 arttı!

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği verilerine göre, otomotiv pazarı 2023 ocak ayından eylül ayına kadar geçen sürede rekor kırdı. Satışlar, geçen yıla göre yüzde 64,8 artış kaydetti.

Bankalar musluğu kıstı, kredili araç satışları çakıldı!

Bankaların kredi musluğunu kısmasından sonra kredili araç satışlarında sert düşüş yaşandı. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) Başkanı Ali Haydar Bozkurt konuyu değerlendirdi. 

Son dakika! Otomobil pazarı resmen yüzde 87 büyüdü!

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) tarafından açıklanan resmi verilerine göre; otomobil ve hafif ticari araç pazarı bu yılın Ağustos ayında yüzde 78,9 otomobil pazarı yüzde 87,7, hafif ticari araç pazarı ise yüzde 55,1 oranında artış gösterdi.

10 yılda 100 bin TL'yi değerlendirenlerin kazananı hangisi oldu? Altın mı, dolar mı, ev mi? 

Geçmiş 10 yılın finansal göstergeleri incelendiğinde, 100 bin TL ile yapılan yatırımların bugünkü değerleri dikkat çekici sonuçlar sunuyor. Altın, dolar, borsa, ev ve hatta Bitcoin gibi varlık türleri, yatırımcılarına farklı seviyelerde zenginlik kazandırdı. 

Tapu belgesinin renkleri ne anlama gelir? 

Taşınmaz ürünlerin farklı tapu türleri vardır. Buna göre, gayrimenkul sahibi olmak isteyen kişiler, gayrimenkul tapusu hakkında bilgi sahibi olmalıdır. Ayrıca farklı türlerde olan bu tapular farklı renklere sahiptir. Peki tapu çeşitleri ve renkleri nelerdir? İşte tapu renkleri hakkında bilgiler...

Zilyetlik nedir? Zilyetlik türleri nelerdir?

Mülk sahiplerini ilgilendiren zilyetlik, kanuni bir hakla sağlanan bir kavramdır. Taşınır veya taşınmaz varlıklara sahip olan kişiler zilyet hakkına sahip olabilir. Peki zilyetlik nedir, zilyetlik türleri nelerdir ve zilyetlik hakkı nedir? İşte zilyetlik ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Otomotiv satışlarında yüzde 70,9'luk rekor artış!

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verileri belli oldu. Bu kapsamda otomotiv satışlarında yüzde 70,9'luk rekor artış dikkat çekti. İşte detaylar...

Gram altını olan bozdurmadan önce buraya baksın! Rekorun ayak sesleri çok yakından geldi!

Halkın büyük bir ilgiyle takip ettiği konulardan biri olan altın fiyatları, özellikle çeyrek altın gibi popüler altın türleri için yoğun bir merak uyandırıyor. Son zamanlarda bir kişinin çeyrek altın hakkında yaptığı açıklamalar ise büyük yankı uyandırdı. Ayrıntılar haberimizde yer alıyor.

Çeyrek altın 3 bin TL olacak dedi. Çeyrek altının 3 bin TL olacağı tarihi verdi

Altın fiyatları vatandaşlar tarafından çok merak ediliyor. Çeyrek altın da vatandaşlar tarafından çok tercih edilen altın türleri arasında yer alıyor. Bir isim tarafından çeyrek altın hakkında kullanılan ifadeler büyük yankı uyandırdı. Detaylar haberimizde...

Fuar Türleri nelerdir Haberi

Fuar Türleri nelerdir

Fuar alanları yönetmeliği!


YURT İÇİNDE FUAR DÜZENLENMESİNE DAİR YÖNETMELİK


BİRİNCİ KISIM 

GENEL HÜKÜMLER


BİRİNCİ BÖLÜM 

AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK VE TANIMLAR 


Amaç 


Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı, fuarların yeterli altyapı, modern teknik ve donanımlarla, önceden belirlenmiş bir program dahilinde, düzenlenmesine ilişkin usul ve esaslar ile bu konudaki standartları belirlemektir. 


Kapsam 


Madde 2- Bu Yönetmelik; fuar düzenleyeceklerde aranacak nitelikler ile bunların yükümlülüklerini, fuarların düzenlenmesine ilişkin esasları, fuar alanlarında bulunması gereken asgari teknik ve fiziki özellikleri, fuarların denetlenmesine ilişkin hükümleri ve bu Yönetmeliğe aykırı davranışlar konusundaki düzenlemeler ile Bakanlığın bu konudaki görev ve yetkilerini ve konuyla ilgili diğer hususları kapsar. 


Hukuki Dayanak 


Madde 3- Bu Yönetmelik, 3143 sayılı Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun 12 ve 33 üncü maddeleri uyarınca düzenlenmiştir. 


Tanımlar 


Madde 4- Bu Yönetmelikte; 


a) Kanun : 3143 sayılı Sanayi...