12 / 05 / 2024

GAİMDER üyeleri Adana toplantı

GAİMDER üyeleri Adana toplantı

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İbrahim Apa ve Yönetim Kurulu üyeleri Adana'da bulunan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı'nı ziyaret ederek, inşaat sektörünün sorunlarını aktardı.

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği'nden kentsel dönüşüm toplantısı!

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER), üyeleri Sheraton Grand Adana Hotel’de bir toplantı gerçekleştirdi. Söz konusu toplantıda kentsel dönüşüm ele alındı.

Adana'da suç örgütü üyeleri yaklaşık 400 dönüm tarım arazisine zorla el koymuş!

Adana'dasilahlı suç örgütü üyelerinin yaklaşık olarak 400 dönüm tarım arazisine zorla el koydukları bildirildi.

Adana Kent Meydanı'nda inşaat devam ediyor!

Seyhan Belediyesi’nin CHP’li meclis üyeleri yapımı devam eden “Adana Kent Meydanı”nda incelemelerde bulundu.

Adana Forum AVM'nin imar düzenlemesi iptal edildi!

Adana Büyükşehir Belediyesi yılan hikayesine dönen Forum AVM'yle ilgili imar düzenlemesini İçişleri Bakanlığının soruşturma açılması izni vermesi üzerine iptal etti. Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri soruşturma geçirmemek için son imar düzenlemesini iptal etti.

İbrahim Apa: Müteahhitlik Hizmet Kanunu yasalaşmalı!

GAİMDER Başkanı İbrahim Apa, sektörün geleceğinden umutlu olduğunu belirterek, "Gazi şehrimizden aldığımız kuvvetle Türkiye için üretmeye, inşa etmeye devam edeceğiz" dedi.

Adana'da inşa edilen Jurassic Park'a dava açıldı!

ADANA'da '100'üncü Yıl Mahallesi Doğal Parkı Koruma Halk Girişimi' üyeleri, merkez Çukurova Belediyesi tarafından Doğal Park'ın bir bölümüne yapılan Jurassic Park'ın hukuksuz olduğunu öne sürerek, 2. İdare Mahkemesi'ne dava açtı.

Hüseyin Sözlü: Adana'yı geliştirecek projelere açığız!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile bir araya gelen Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün ve kurul üyeleri, Adana'yla ilgili mimari, dönüşüm, imar ve şehir plancılığı konularına hakimiyetine hayran kaldıklarını söylediler.

Adana Kozan'da İmar Mevzuatı Eğitimi tamamlandı!

Adana Kozan Belediyesi'nin Çukurova Kalkınma Ajansı'nın (ÇKA) 2015 yılı Teknik Destek Programı kapsamında, meclis üyeleri ve İmar-Şehircilik Müdürlüğü personeli için düzenlediği 'İmar Mevzuatı Eğitimi' tamamlandı.

Adana Türk Hava Kurumu eski binasını kamulaştırılacak!

Adana Büyükşehir Belediye meclis üyeleri, makine ikbal, teçhizat, asfalt ve bazı kamulaştırmalar yapması için Başkan Hüseyin Sözlü'ye 100 milyon lira borçlanma yetkisi verdi.

İnşaat sektörünün 2023 hedefleri açıklandı!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, beraberinde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile birlikte, Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği'ni (GAİMDER) ziyaret etti.

Soner Çetin: İmar Adana'da kangren haline geldi!

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği yönetici ve üyeleri, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'i konuk etmiş. Böyle bir buluşmada da haliyle sohbetin ana konusu kentimizin imar sorunu oluşturmuş.

GAİMDER üyeleri Adana'da inşaat sektörü sorunlarını aktardı!

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İbrahim Apa ve Yönetim Kurulu üyeleri Adana'da bulunan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı'nı ziyaret ederek, inşaat sektörünün sorunlarını aktardı.

Gaziantep'te konut ve istihdam sorunu masaya yatırıldı!

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği (GAİMDER) üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile düzenlenen geniş kapsamlı toplantıda bir araya geldi. Toplantıda konut ve istihdam sorunu masaya yatırıldı..

GAİMDER üyeleri Adana toplantı Haberi

GAİMDER üyeleri Adana toplantı

Adana'daki Grup Başkanlığımda gerçekleşen görüşmede, GAİMDER Başkanı İbrahim Apa, İş Teftiş Kurulu Başkanı Veysel Gül'e yaşadıkları problemler, inşaatlardaki iş kazalarının önlenmesine yönelik alınması gereken önlemler ve sektörün taleplerini iletti. 


Grup Başkan Yardımcısı Semiha Dostlar'ın da hazır bulunduğu ziyarette, inşaatlarda yapılan denetlemeler ve çözüm yolları ile ilgili bilgilendirmeler ele alındı. Amaçlarının iş kazalarını önlemek olduğu gibi çözüm yollarını irdeleyerek, sektörü bu konuda bilinçlendirmek olduğunu belirten İbrahim Apa, İş Teftiş Kurulu ile yaptıkları görüşmenin, sektör adına önemli olduğunu ifade etti. 


Gaziantep'ten gelen GAİMDER heyetini Adana'da ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren İş Teftiş Kurulu Başkanı Veysel Gül ise, bölgede toplam 15 ile hizmet verdiklerini söyledi. Amaçlarının sektörü cezalandırmak değil, bilinçlendirmek ve iş sağlığı ve güvenliğini sağlam temeller üzerine oturtmak olduğunu ifade eden Veysel Gül,...