06 / 05 / 2024

Galata Köprüsü parçaları kayboldu

Galata Köprüsü parçaları kayboldu

Tam 22 yıl önce Balat-Hasköy arasına taşınan tarihi Galata Köprüsü’nün 25 metre eninde ve toplam 74 metre uzunluğundaki 3 parçası sır oldu. Demir-çelikten oluşan parçaların ne zaman, nasıl kaybolduğunu kimse bilmiyor...

Galata Köprüsü’ndeki çalışmalar planlanandan önce bitirildi

İBB’nin Eminönü ve Karaköy semtlerini birbirine bağlayan Galata Köprüsü’nde yaptığı “Derz Değişimi ve Asfalt Yenileme İnşaatı” planlanan tarihten önce bitirilerek yol trafiğe açıldı.

Galata Köprüsü'nde çalışmalara başlandı! 40 gün boyunca tek yönlü trafiğe kapatıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından (İBB) Galata Köprüsü'nde yapılacak derz değişimi ve asfalt yenileme çalışmasının ilk etabı  dün gece yarısı başladı. Çalışmaların devam ettiği köprü 40 gün boyunca tek yönlü trafiğe kapatılacak. 

İstanbullular dikkat! Galata Köprüsü onarıma giriyor! Yola çıkmadan önce yeni güzergahlara bakın!

Yeni Galata Köprüsü’nda olası İstanbul depremine hazırlık kapsamında onarım çalışmaları başlayacak. 13 Ağustos Pazar günü başlayacak ve 40 gün sürecek çalışmalar nedeniyle trafik akışı değişecek.

Galata Köprüsü yenileniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Yeni Galata Köprüsü'nde bakım çalışmaları başladı. Çalışmalar 02.30-03.30 saatleri arasında gerçekleşti.

Eski Galata Köprüsü yerinden kaldırıldı!

İstanbul’a 80 yıl hizmet ettikten sonra altındaki bir lokantada başlayan yangın sonucu ağır hasar meydana gelen, onarıldıktan sonra Ayvansaray-Hasköy arasında çekilen Eski Galata Köprüsü yerinden kaldırıldı.

İşte dünyanın en yüksek 10 köprüsü!

Köprüler altyapı projelerinin önemli bir parçası olmakla özellikle coğrafi koşulların ulaşımı engellediği ülkelerde hayati açıdan öneme sahipler. İşte Sarp ve geçilmesi zor yerlerde kurulu dünyanın en yüksek 10 köprüsü...

Yavuz Sultan Selim ve Körfez Geçiş Köprüsü'nde son durum!

Üçüncü köprünün birleşmesi için son 17 tabliye kalırken, İstanbul-İzmir Otoyolu’nun en önemli parçası olan Körfez Köprüsü de bitime gün sayıyor.

Eski Galata Köprüsü ne olacak?

İstanbul'a 80 yıl hizmet ettikten sonra altındaki bir lokantada başlayan yangın sonucu ağır hasar meydana gelen, onarıldıktan sonra Ayvansaray-Hasköy arasında çekilen Eski Galata köprüsü adeta kaderine terk edildi.

İzmit Körfez Köprüsü'nde kabloların döşenmesi Kasım'da bitecek!

İstanbul-İzmir arasını 3.5 saate indirecek olan Gebze Orhangazi İzmir Otoyol Projesi’nin en önemli parçası olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü’nde çalışmalar son hızıyla devam ediyor.

İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü’nde çalışmalar hızlandırıldı!

İstanbul - İzmir arasını karayoluyla 3,5 saate indirecek olan Gebze Orhangazi İzmir Otoyol Projesi’nin en önemli parçası olan İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü’nde çalışmalar hızlandırıldı.

Kocaeli Körfez Köprüsü'nde son durum ne?

Körfez Köprüsü'nde ana kablo halatları ambalajdan çıktı İstanbul İzmir karayolu yolculuğunu 3,5 saate indirecek olan Gebze Orhangazi İzmir Otoyol Projesi'nin en önemli parçası olan İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü'nde çalışmalar hızlandırıldı

İzmit Körfez Köprüsü’nde bayramdan sonra ana kablolar çekilecek!

İstanbul- İzmir arasını karayoluyla 3,5 saate indirecek olan Gebze Orhangazi İzmir Otoyol Projesi’nin en önemli parçası olan İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü’nde çalışmalar hızlandırıldı.

2005 yılında tramvay, 44 yıl sonra Galata Köprüsü'nde!

2005 yılında raylı sistemin İstanbul'daki son aşaması, Eminönü-Kabataş hattı hizmete girmiş. 44 yıl sonra Galata Köprüsü'nden geçerek Kabataş'a ulaşan tramvay hattı, Kabataş'tan Maslak'a kadar uzatılacakmış.

Galata Köprüsü parçaları kayboldu Haberi

Galata Köprüsü parçaları kayboldu

Tam 22 yıl önce Balat-Hasköy arasına taşınan tarihi Galata Köprüsü’nün 25 metre eninde ve toplam 74 metre uzunluğundaki 3 parçası sır oldu.


Yaklaşık bin tonluk demir-çelikten oluşan parçaların ne zaman, nasıl kaybolduğunu kimse bilmiyor.

Taşınmayı beklerken 16 Mayıs 1992'de şüpheli bir yangın sonucu kullanılamaz hale gelen tarihi Galata Köprüsü'nü oluşturan 12 parçadan 3'ü, aradan geçen 22 yılda ortadan kayboldu. Oysa köprü, "2. Derece Korunması Gerekli Kültür Varlığı" statüsünde. 28 duba üzerinde duran, 25 metre eninde, 466.5 metre uzunluğundaki köprüde, Karaköy ve Eminönü kıyısında köprünün kara bağlantılarını sağlayan 17'şer metrelik 2 parça yer alıyordu. Bunları birleştiren ortalama 40'ar metrelik 9 parça ve köprünün tam ortasında gemilerin geçebilmesi için açılabilen 66.7 metrelik en büyük parça bulunuyordu. İstanbul'a 80 yıl boyunca hizmet veren köprü,...