06 / 05 / 2024

Galata Köprüsü son durum

Galata Köprüsü son durum

Tam 22 yıl önce Balat-Hasköy arasına taşınan tarihi Galata Köprüsü’nün 25 metre eninde ve toplam 74 metre uzunluğundaki 3 parçası sır oldu. Demir-çelikten oluşan parçaların ne zaman, nasıl kaybolduğunu kimse bilmiyor...

Galata Köprüsü’ndeki çalışmalar planlanandan önce bitirildi

İBB’nin Eminönü ve Karaköy semtlerini birbirine bağlayan Galata Köprüsü’nde yaptığı “Derz Değişimi ve Asfalt Yenileme İnşaatı” planlanan tarihten önce bitirilerek yol trafiğe açıldı.

Galata Köprüsü'nde çalışmalara başlandı! 40 gün boyunca tek yönlü trafiğe kapatıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından (İBB) Galata Köprüsü'nde yapılacak derz değişimi ve asfalt yenileme çalışmasının ilk etabı  dün gece yarısı başladı. Çalışmaların devam ettiği köprü 40 gün boyunca tek yönlü trafiğe kapatılacak. 

İstanbullular dikkat! Galata Köprüsü onarıma giriyor! Yola çıkmadan önce yeni güzergahlara bakın!

Yeni Galata Köprüsü’nda olası İstanbul depremine hazırlık kapsamında onarım çalışmaları başlayacak. 13 Ağustos Pazar günü başlayacak ve 40 gün sürecek çalışmalar nedeniyle trafik akışı değişecek.

Unkapanı Köprüsü son dakika gelişmesi var mı? Unkapanı Köprüsü trafiğe ne zaman açılacak?

İstanbul'da etkili olan kar hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.  Unkapanı Köprüsü, rüzgar ve karın etkisiyle bağlantı noktalarında meydana gelen açılma sebebi ile ulaşıma kapatıldı. Peki, Unkapanı Köprüsü son dakika gelişmesi var mı? Unkapanı Köprüsü trafiğe ne zaman açılacak? İşte tüm detaylar

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son tabliye montajı yapıldı!

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında hayata geçirilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün son tabliye montajı bugün gerçekleştirildi. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son tabliye montajı için hazırlıklar tamam!

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında inşa edilen "1915 Çanakkale Köprüsü"nde son tabliye montajı için hazırlıklar tamamlandı. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son tabliye bu hafta yerleştiriliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Çanakkale Köprüsü ile ilgili olarak "Bir hayalimizin daha gerçeğe dönmesi için geri sayım başladı. İki gün sonra Sayın Cumhurbaşkanı’mızla birlikte Çanakkale’de 1915 Çanakkale Köprüsü Son Tabliye Yerleştirme Töreni'ni gerçekleştireceğiz." dedi.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son çalışmalar yapılıyor!

Tamamlandığında  dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü unvanına sahip olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nde son çalışmalar yapılıyor. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son kaynağı Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak!

18 Mart 2017'de temeli atılan 1915 Çanakkale Köprüsü için geri sayım başladı. Dev projede son kaynak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nün son tabliyesi geldi!

Açılışı merakla beklenen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün son tabliyesi şantiye alanına geldi. 

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatında son durum ne?

2017'de temeli atılan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çalışmalarda son olarak köprünün ana halatlarını oluşturacak 296 çelik kablodan 92'si bir kıtadan diğer kıtaya çekildi

1915 Çanakkale Köprüsü'nün son çelik blok montajı yapıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, törende açıklamalarda bulundu. Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün 32 bloktan oluşan kırmızı beyaz kulelerinin son blokunun koyulması töreninde konuştu...

Elazığ'daki tarihi Maden Köprüsü çöktü!

Doğal olmayan heyelan riski altında bulunan tarihi Elazığ Maden Köprüsü son dönemde yağışların da etkisiyle yıkıldı...

Galata Köprüsü son durum Haberi

Galata Köprüsü son durum

Tam 22 yıl önce Balat-Hasköy arasına taşınan tarihi Galata Köprüsü’nün 25 metre eninde ve toplam 74 metre uzunluğundaki 3 parçası sır oldu.


Yaklaşık bin tonluk demir-çelikten oluşan parçaların ne zaman, nasıl kaybolduğunu kimse bilmiyor.

Taşınmayı beklerken 16 Mayıs 1992'de şüpheli bir yangın sonucu kullanılamaz hale gelen tarihi Galata Köprüsü'nü oluşturan 12 parçadan 3'ü, aradan geçen 22 yılda ortadan kayboldu. Oysa köprü, "2. Derece Korunması Gerekli Kültür Varlığı" statüsünde. 28 duba üzerinde duran, 25 metre eninde, 466.5 metre uzunluğundaki köprüde, Karaköy ve Eminönü kıyısında köprünün kara bağlantılarını sağlayan 17'şer metrelik 2 parça yer alıyordu. Bunları birleştiren ortalama 40'ar metrelik 9 parça ve köprünün tam ortasında gemilerin geçebilmesi için açılabilen 66.7 metrelik en büyük parça bulunuyordu. İstanbul'a 80 yıl boyunca hizmet veren köprü,...