29 / 04 / 2024

galata köprüsünün eski fotoğrafları

galata köprüsünün eski fotoğrafları

2 Kasım 1933 tarihli Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre Galata Kulesi turistlerin uğrak mekanıymış. Belediye, kule dibindeki harap binaları istimlak ederek burayı park yapacakmış.

Galata Köprüsü'nde çalışmalara başlandı! 40 gün boyunca tek yönlü trafiğe kapatıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından (İBB) Galata Köprüsü'nde yapılacak derz değişimi ve asfalt yenileme çalışmasının ilk etabı  dün gece yarısı başladı. Çalışmaların devam ettiği köprü 40 gün boyunca tek yönlü trafiğe kapatılacak. 

İstanbullular dikkat! Galata Köprüsü onarıma giriyor! Yola çıkmadan önce yeni güzergahlara bakın!

Yeni Galata Köprüsü’nda olası İstanbul depremine hazırlık kapsamında onarım çalışmaları başlayacak. 13 Ağustos Pazar günü başlayacak ve 40 gün sürecek çalışmalar nedeniyle trafik akışı değişecek.

Eski Galata Köprüsü yerinden kaldırıldı!

İstanbul’a 80 yıl hizmet ettikten sonra altındaki bir lokantada başlayan yangın sonucu ağır hasar meydana gelen, onarıldıktan sonra Ayvansaray-Hasköy arasında çekilen Eski Galata Köprüsü yerinden kaldırıldı.

Eski Galata Köprüsü ne olacak?

İstanbul'a 80 yıl hizmet ettikten sonra altındaki bir lokantada başlayan yangın sonucu ağır hasar meydana gelen, onarıldıktan sonra Ayvansaray-Hasköy arasında çekilen Eski Galata köprüsü adeta kaderine terk edildi.

1939 yılında Atatürk Köprüsü'nün açılışı yapılmış!

1939 yılında Atatürk Köprüsü ya da eski adıyla Unkapanı Köprüsü'nün açılışı Vali Lütfi Kırdar tarafından yapılmış. İnşasına 1936 yılında başlanan köprü 2 milyon 300 bin liraya mal olmuş.

İzmit Körfez Köprüsü'nün en ağır parçası yerleştiriliyor!

İzmit-Körfez Asma Köprüsünün 2 bin 600 tonluk en ağır parçası 57 metre yükseğe kaldırılıyor. Türkiye’nin en büyük ağır kaldırma operasyonu yaklaşık 11 saatte tamamlanacak.

Büyükçekmece Mimar Sinan Köprüsü’nü İBB onaracak!

Hasan Akgün’ün çökme tehlikesi olan Mimar Sinan Köprüsü’nün bir an önce yenilenmesini isteyerek, Kolon ve kirişlerde yarılmalar var. İ.B.B Ulaşım Daire başkanlığı Ulaşım Koordinasyon müdürlüğü köprünün onarımını sağlayacak.

Körfez Köprüsü'nün yüzde 40'ı tamamlandı!

Dünyanın en büyük 4. köprüsü olacak olan Körfez Geçiş Köprüsü'nün yüzde 40'ı tamamlandı. Dev proje tamamlandığında İstanbul-İzmir yolunun 3,5 saatte ineceği ve karşılığında yılda 650 milyon dolar tasarruf sağlanması öngörülüyor.

1999 yılında Büyükşehir Belediye Başkanı Boğaziçi Köprüsü'nü istemiş!

1999 yılında Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, Boğaziçi Köprüsü'nü Bayındırlık Bakanlığı'ndan istemiş. İstanbulluların köprünün bedelini defalarca ödediğini söyleyen Gürtuna, intiharı çağrıştırdığı için köprünün renginin de değiştirileceğini söylemiş.

Nisibi Köprüsü'nün açılışı yapıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman'da Türkiye'nin 3. büyük asma köprüsü olan Nisibi Köprüsü'nün açılışını yaptı. Erdoğan açılış konuşmasının ardından direksiyon başına geçerek köprüde tur attı.

Malatya Kömekavak Köprüsü'nün yerine yeni köprü inşa ediliyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sultansuyu Deresi üzerine 1970 yılında yapılan 45 yıllık tek şeritli Kömekavak Köprüsü’nü yıkarak yerine çift şeritli yeni köprü yapıyor.

Üçüncü Boğaz Köprüsü'nün ortasından tramvay geçecek!

1997 yılında Boğaz'da inşa edilmesi düşünülen Üçüncü Boğaz Köprüsü'nün orta bölümü raylı sisteme ayrılmış. İşte Emlakkulisi.com Haber Merkezi 'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın hazırladığı o özel haber...

1997 yılında Üçüncü Boğaz Köprüsü'nün ortasından tramvay geçecekmiş!

1997 yılında Boğaz'da inşa edilmesi düşünülen Üçüncü Boğaz Köprüsü'nün orta bölümü raylı sisteme ayrılmış. Boğaziçi Köprüsü'nün 650 metre güneyine inşa edilecek köprünün raylı sistemi İstanbul Metrosu'yla entegre olacakmış.

galata köprüsünün eski fotoğrafları Haberi

galata köprüsünün eski fotoğrafları

Galata Kulesi


Kulenin etrafında bir bahçe yapılacak


Galata yangın kulesi, şehrimize gelen bir çok seyyahlar etrafından gezilmektedir. Ancak Kule dibinde bir takım eski ve harap binaların bulunması burasının manzarasını çirkinleştiriyor. Belediye buradaki binaları istimlak ederek tesviye etmeği ve güzel bir bahçe yapmağı karalaştırmıştır.


Aynı zamanda yeraltında olmak üzere buraya bir de muntazam hela yapılacaktır. Yakında bu inşaata başlanacaktır.


Akşam Gazetesi 2 Teşrinisani (Kasım) 1933



Abdullah Kutalmış...