03 / 05 / 2024

Galata Kulesini kim işletiyor

Galata Kulesini kim işletiyor

İstanbul denilince akla gelen ilk yerlerden birisi olan Galata Kulesi'nin etrafı çay bahçesi yapıldı. Galata Kulesi'nin etrafına masalar yerleştirildi. Bankların kaldırıldığı da iddialar arasında yer alıyor.

Galata Kulesi’ni artık Beltur işletiyor!

Galata Kulesi’ni 1985’ten beri işleten şirketin kira sözleşme süresi doldu. Mülkiyet sahibi İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) sözleşmeyi yenilemedi. Bir süredir tadilatta olan kuleyi İBB şirketi Beltur işletmeye başladı.

Çamlıca TV kulesini kim tasarladı?

Eray Carbajo adındaki mimarlık atölyesi, daha önce aldığı ödüller ve tasarımlarıyla dikkat çekmeyi başardı. İstanbul’daki Çamlıca’da yer alan radyo kuleleri için tasarım yapan atölye, yaklaşık 350 metre boyunda bir kule tasarladı.

Kapıcı dairesi giderlerini kim karşılar?

Apartmanda yer alan ve ortak alan olarak nitelendirilen kapıcı daireleri, kapıcılara verdikleri hizmet karşılığında veriliyor. Peki, kapıcı dairesi giderlerini kim karşılar? Kapıcı dairesi giderlerini kat malikleri mi karşılar?

İskan raporunu kim verir?

İskan belgesi, bir yapının inşa edilmeden önce onaylanan ruhsatlı projesine uygun olarak inşa edildiğini ve buna bağlı olarak kullanılmasına izin verilen yapılara veriliyor. Peki, iskan raporunu kim verir?

2014 emlak vergisini kim nasıl ödeyecek?

Emlak vergisi mükellefleri için ödeme zamanı geldi. İki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisini kim nasıl ödeyecek? Emlak vergisi oranları ne kadar arttı? İşte yanıtı...

Tapu masraflarını kim karşılar?

Tapu dairesinde verilen hizmete karşılık olarak bazı masrafların ödenmesi gerekiyor. Peki tapu masrafları nelerdir? Tapu masrafları nereye ödenir? Tapu masraflarını kim karşılar? İşte sorularınızın yanıtı...

Kira vergisini kim öder?

Gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelirler, Gelir Vergisi Kanunu gereğince vergiye tabi tutuluyor. bu vergiyi her kira geliri elde eden ev sahipleri ödemiyor. Peki, kira vergisini kim öder?

Belediyelerin denetimini kim yapar?

Belediyelerde iç ve dış denetim yapılır. İç ve dış denetim 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu hükümlerine göre yapılıyor. Peki, belediyelerin denetimini kim yapar? İşte belediyelerin denetimi mevzuatı...

Rayiç bedeli kim belirler?

Bir gayrimenkulün pazar değeri olarak da bilinen rayiç bedel, bir mülkün bugünkü piyasa koşullarındaki alım satım bedeli olarak tanımlanıyor. Peki, rayiç bedeli kim belirler? İşte yanıtı...

Aidat borcunu kim öder? Eski ev sahibi mi? Yeni ev sahibi mi?

Konut aldığınızı ancak, konutun eski malikine ait ödenmemiş aidat borçları olduğunu farz edelim. Bu durumda aidat borcunu kim öder? Eski ev sahibi mi? Yeni ev sahibi mi? Eski aidat borcundan yeni malikin sorumluluğu nedir?

Mecidiyeköy Mahmutbey Metro Hattı ihalesini kim kazandı?

Mecidiyeköy Mahmutbey Metro Hattı ihalesi ne zaman yapıldı? Mecidiyeköy Mahmutbey Metro Hattı sözleşmesi ne zaman imzalandı? Mecidiyeköy Mahmutbey Metro Hattı ihalesini kim kazandı? Mecidiyeköy Mahmutbey Metro Hattı hakkında tüm bilgiler bu haberde...

Arsa payını kim, nasıl belirler?

Lal Değerleme A.Ş. tarafından periyodik olarak hazırlanmakta olan Tellal’in yeni sayısı çıktı. Tellal bu sayısında arsa payı ile ilgili bilgi vererdi. Arsa payını kim, nasıl belirler?

Apartman risk analizini kim yapar?

Var olan ya da dışarıdan gelebilecek tehlikelerin belirlenmesi, bu tehlikelerin riske dönüşmesine yol açan faktörlerin ortadan kaldırılmasına yönelik olarak apartman risk analizini kim yapar? İşte yanıtı...

Değer artış vergisini kim öder?

Değer artış vergisi, gayrimenkullerin elden çıkarılmasında doğan vergisel sorumluluklar arasında yer alıyor. Peki, değer artış vergisini kim öder? İşte değer artış vergisi yükümlüleri bu haberde...

Galata Kulesini kim işletiyor Haberi

Galata Kulesini kim işletiyor

Tepki çeken uygulama Cumartesi günü protesto edilecek.


Belediye yetkilileri üç ay önce Galata Kulesi'nin işletme hakkının Beltur'a verildiğini ve Beltur yetkililerinin 'yoğunluk' nedeniyle böyle bir uygulamaya başvurduğunu belirtti.


Beyoğlu'nda masa ve sandalyelerin toplanmasının ardından Galata Kulesi etrafında masa-sandalye konulması eleştiri konusu oldu. Sosyal medyada büyük tepki çeken uygulama nedeniyle Galata meydanında Cumartesi günü piknik düzenlenecek.


SOSYAL MEDYA TEPKİLERİ


@HRNCN

Galata Kulesinin altında Beltur zevksizliği... "Meydan" kültürü bize ters. Tahammülümüz yok. Mutlaka "birine" ait olmalı. "Herkese" değil.


@Sezginsson 

Galata meydanı halka kapanmıyor. Tam tersi? bütün halkı? (içki içenler hariç?) kucaklıyor. Sıra dayağı atmak istiyorum, olmuyor.

@insanbeno 

Evet modernite giyim-kuşamla olmuyor doğru, ortak hayatla oluyor: Galata Kulesi Meydanı'nı kapatmak ne demek, o kule 1500 yıllık sen nesin ?


@urlasthopes 

Galata kulesinin önü alkol alınmasın gençler oturmasın diye sürekli polis taciz ediliyordu şimdi...