27 / 04 / 2024

Galata kulesinin özellikleri

Galata kulesinin özellikleri

1966 yılında Galata Kulesi'ne turistik gazino ve pavyon yapılıyormuş. 1850 yılında rüzgarın tesiriyle uçan külah ise, yeniden giydirilecekmiş. Kuleye giydirilen külah, 13 metre uzunluğunda olacakmış.

1983 yılında Galata Deresi tehlike saçıyormuş!

1983 yılında fabrika artıkları ve Zincirlikuyu Mezarlığı'ndan gelen tüm suyun aktığı Galata Deresi, çevresine adeta ölüm saçıyormuş. Çevre sakinleri ilgililere, önlem alınmasını istediklerini belirtmişlerse de bir sonuç alamamışlar.

Burcu Esmersoy Galata'dan ev satın aldı!

İstanbul'un en eski ve en köklü semtlerinden olan tarihi Galata Kulesi'nin çevresi, ünlü isimlerin de hedefi haline geldi. Şimdilerde birçok ünlü isim, bu semtten ev almaya başladı.

Yeni Galata ve Atatürk Köprüleri araç ve yaya trafiğine kapatılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre Yeni Galata ve Atatürk Köprüleri araç ve yaya trafiğine kapatılacak. İşte İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan o açıklama...

Galata İşletme Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Galata İşletme Hizmetleri Anonim Şirketi 5 Şubat 2015'te, 3 milyon 724 bin TL sermaye ile, Beyoğlu Şahkulu Mahallesi'nde, Mustafa Özgür Tezel Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda kuruldu.

1982 yılında Galata Köprüsü'ne turistik çarşı özelliği verilmesi önerilmiş!

1982 yılında tarihi Galata Köprüsü'nün yerine yapılacak yeni köprüye ''turistik çarşı'' özelliği verilmesi önerilmiş. Köprüde 300 yakın dükkanı bulunacak köprüde, Türk el sanatları yapan ve sergileyen dükkanlar bulunacakmış.

1982 yılında yeni Galata Köprüsü ihale edilmiş!

1982 yılında yeni Galata Köprüsü ihale edilmiş. Köprünün proje ihalesini bir Türk firması ile İngiliz firması kazanmış. Köprü 3 milyar liraya mal olacakmış ve eski köprünün 100 metre Haliç tarafında yapılacakmış.

1981 yılında tarihi Galata Köprüsü'nün kaderi belli olacakmış!

1981 yılında İstanbul Galata Köprüsü'nün yerine yenisinin yapımı çalışmalarına başlanmış. Japonlar tarafından hazırlanan 3 tip ön etüt projesinden birine karar verilirse tarihi köprü sökülecek ya da sadece yayalar için açık tutulacakmış.

1980 yılında Galata Köprüsü 900 milyon liraya satılacakmış!

1912 yılında Alman firması Man tarafından 350 bin liraya yapılan Galata Köprüsü, 1980 yılında 900 milyon liraya satılacakmış. Köprüyü ayakta tutabilmek için her yıl 250 milyon lira harcayan Belediye, köprüyü her an satabilirmiş.

Galata Köprüsü satışa çıkarıldı!

İstanbul Belediyesi, 1980 yılında Galata Köprüsü'nü hurda fiyatına satışa çıkarmış... Peki kaç liraya? İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

1980 yılında Galata Köprüsü satılacakmış!

1980 yılında İstanbul Belediyesi, tarihi Galata Köprüsü'nü satacakmış. Tarihi köprünün yerine modern ve daha geniş bir köprü yapılması gerekiyormuş. Belediye köprüyü hurda fiyatına, 900 milyon liraya satacakmış.

1980 yılında Galata Köprüsü tarih olacakmış!

1980 yılında İstanbul Belediyesi'nin Hükümete yaptığı teklif kabul edilirse Galata Köprüsü tarih olacakmış. Köprünün yıllık masrafı 100 milyon lirayı buluyormuş. Tarihi köprünün kaderi Hükümetin alacağı karara bağlıymış.

1979 yılında Galata ile Unkpanı arasına üçüncü bir köprü yapılacakmış!

1978 yılında Belediye ile Karayolları, Galata ve Unkapanı arasında bir köprü yapımı için anlaşmaya varmış. Belediye Meclisi'nin onayından geçtikten sonra 1979 yılında uygulamaya konulacak köprü 600 milyon liraya mal olacakmış.

Galata Tüneli 140 yaşında!

İstanbul'un ilk metrosu sayılan Karaköy-Beyoğlu arasındaki 573 metrelik demiryolu tüneli (Galata Tüneli) bundan tam 140 sene önce bugün, yani 17 Ocak 1875'te hizmete girdi.

Galata kulesinin özellikleri Haberi

Galata kulesinin özellikleri



Galata Kulesi'ne külah giydiriliyor.


116 yıl önce rüzgardan uçan külahın yerine yenisi takılıyor.



  Tarihi Galata Kulesi, 116 yıl sonra tekrar külahına kavuşuyor. Ancak, denizden 127 metre yükselen kulenin bu külahı büyük güçlüklerle yapılıyor. Kulenin tepesinde her an ölüm tehlikesi içinde olan 25 işçi, emniyet kemerleri takarak, külahı bitirmeye çalışıyorlar.

  Galata Kulesi'nin restorasyonunun en zor inşaatı bugünlerde başlıyor. Bir ay süre ile Galata Kulesi'nin tepesine bakanlar, ölüme meydan okuyarak külaha beton döken ce kurşun kaplayan işçileri göreceklerdir. Restorasyonu üzerine alan inşaat inşaat şirketi, Kule'nin tepesinde ölümle pençeleşen işçileri hayat sigortasına alacak ve onlara garanti sağlayacaktır.


   491 YILINDAN 1966 YILINA

  Galata...