06 / 05 / 2024

Galata semti

Galata semti

1938 yılında Tünel Şirketi'nin yaptırması gereken üç katlı binayı yaptırmaması Belediye ile ihtilafa sebep olmuş. Bayındırlık'ın araya girmesiyle Şirket binayı yaptırmayı kabul etmiş. Belediye de binanın yapılabilmesi için Tünel'in önünü genişletecekmiş.

Tophane nargile cafeleri Galata Port projesi kapsamında yıkılacak!

İstanbul'un en meşhur nargile kafelerinin yer aldığı Tophane'de nargile dönemi artık sona eriyor. Galata Port Projesi kapsamında yıkılacak olan 20 nargile kafeden 14'ü kapısına kilit vurdu.

Ofis semti ve Bağlar bölgesini ayıran demiryolları çalışması sürüyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, son baharda hafif raylı sistem projesinin ilk etabının başlayacağını belirtirken, Ofis semti ile Bağlar bölgesini ayıran demiryollarının kent dışına alınması için ise çalışmaların sürdüğünü söyledi.

1994 yılında tarihi Galata Köprüsü yeni yerine yerleştirilmiş!

1994 yılında tarihi Galata Köprüsü, Balat-Hasköy arasındaki yeni yerine yerleştirilmiş. 80 yıldan fazla İstanbul'a hizmet eden tarihi köprünün yenileme çalışmaları 160 milyar liraya mal olmuş.

1992 yılında Galata Köprüsü hizmete açılmış!

1992 yılında yeni Galata Köprüsü Başbakan Süleyman Demirel tarafından hizmete açılmış. STFA Grubu tarafından yapılan ve yapımı 5 yıl süren köprünün bir şeridi de tramvaya ayrılmış.

1992 yılında tarihi Galata Köprüsü mahkemelik olmuş!

1992 yılında tarihi Galata Köprüsü'nün Eminönü Yakası'ndaki bölümü sulara gömülmüş. Köprüyü kimin batırdığı ve kimin çıkaracağı İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile STFA Grubu arasında mahkemelik olmuş.

1992 yılında Galata Köprüsü hizmete açılacakmış!

1992 yılında yeni Galata Köprüsü hizmete açılacakmış. Toplam altı şerit olarak inşa edilen köprüde raylı sistem toplu taşıma araçlarına da yer bırakılmış. Köprünün açılışı Başbakan Süleyman Demirel tarafından yapılacakmış.

Yeni Galata Köprüsü trafiğe kapanıyor!

Yeni Galata Köprüsü’nde baskül köprünün otomasyon sistemine ait kısmi yenileme ve bakım çalışması yapılacağından Yeni Galata Köprüsü 03.04.2015 tarihinde 01:30-04:30 saatleri arasında trafiğe kapatılacak...

1991 yılında tarihi Galata Köprüsü Ayvansaray-Hasköy arasına yerleştirilecekmiş!

1991 yılında tarihi Galata Köprüsü'nün Ayvansaray ile Hasköy arasına yerleştirileceği açıklanmış. Tarihi köprü, Haliç'te yeni yerine kazıklar üzerine yerleştirilecekmiş ve ağır taşıtlar dışında trafiğe açık olacakmış.

Kocaeli Ada Park projesine Galata Kulesi yapılacak!

Başiskele Belediyesi kentin mobilyasına uygun estetik değerler ve eserleri Başiskele’ye kazandırmaya devam ediyor. Ada Park’a şimdi de Galata Kulesi yapılacak.

Yeni Galata Köprüsü trafiğe kapatılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Yeni Galata Köprüsü, bakım çalışması nedeniyle 24 Mart Salı günü 01.30-04.30 saatleri arasında yaya ve araç trafiğine kapatılacak.

1987 yılında yeni Galata Köprüsü'nün temeli atılmış!

1987 yılında yeni Galata Köprüsü'nün temeli Başbakan Turgut Özal tarafından atılmış. Federal Almanya'dan edilen krediyle inşa edilecek köprü 30 milyar liraya mal olacakmış ve 2.5 yılda tamamlanacakmış.

1986 yılında Galata Köprüsü inşaatı Alman Hükümeti'ne takılmış!

1986 yılında Galata Köprüsü inşaatı için verilecek kredi, Almanya Hükümeti'nin onayına takılıp durmuş. 119 milyon marklık kredi için yazılı anlaşma yapılsa da Alman Hükümeti'nin onayına takılan kredi, köprü inşaatını bir ay durdurmuş.

Yeni Galata ve Atatürk Köprüleri araç trafiğine kapatılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre; Yeni Galata ve Atatürk Köprüleri 17.02.2015 tarihinde 03:30-04:30 saatleri arasında araç ve yaya trafiğine kapatılarak deniz trafiğine açılacak.

Galata semti Haberi

Galata semti



Galata'da Tünel'in önü genişletilecek


Tünel ve Mahmudiye caddelerinin birleştirilmesi düşünülüyor


    Tünel Şirketi'nin Galata cihetinde yaptıracağı bina hakkında Belediye ile şirket arasında uzun zamanlardan beri devame eden ihtilaf, Nafıa Vekaleti'nin müdahalesiyle halledilecek bir safhaya gelmiştir. İhtilafa sebep olan vaziyeti kaydedelim:

    Tünel Şirketi mukavelesini tetkik eden Nafıa Vekaleti, şirketin Galata cihetinde bir bina yaptırması lazım geldiği halde şimdiye kadar bu taahhüdü yerine getirmediğini görmüş ve Galata cihetinde mutlaka bir bina yapılması lazım geleceğini şirkete ihtar etmişti. Bu binanın üç kat üzerine inşa edilmesi yine mukavele hükümleri icabındadır.