17 / 05 / 2024

Galataport ihale şartları

Galataport ihale şartları

2006 yılında Özelleştirme İdaresi, Galataport Projesi'ni ikinci kez ihaleye çıkaracakmış. İptal edilen birinci ihalede uygulanan yap-işlet-devret yöntemi yerine, yeni ihale 'işletme hakkı devri' için yapılacakmış.

Bahçeşehir 1. Kısım'da 390 milyon TL'ye konut imarlı arsa fırsatı! Başakşehir Belediyesi ihale tarihini duyurdu!

Başakşehir Belediye Başkanlığı, İstanbul ili, Başakşehir ilçesi, Bahçeşehir 1.Kısım (Tatarcık) mahallesinde yer alan konut imarlı arsayı satıyor. İşte o ihale ilgili detaylar ve tüm şartlar...

Yatırımcılar dikkat: O ilimizde gayrimenkul satış ihalesi gerçekleştirilecek! İşte başvuru şartları ve ihale bedeli

Yatırımcıları merakla ilgilendiren bir ihale daha duyuruya çıktı. Tasfiye Halinde Gıdak Tavukçuluk Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi’ne ait olan tarla içinde bir ev, ahır ve samanlık olarak kullanılan alan satışa çıktı.

ADÜAŞ'ın KDV’den muaf merakla beklenen taşınmaz satış ihalesi 24 Nisan 2023’te yapılacak! İşte o iller…

ADÜAŞ'ın merakla beklenen taşınmaz satış ihalesi 24 Nisan 2023’te yapılacağı belirtildi. İşte 6 taşınmazla ilgili geçici teminat bedeli ve ihale şartları…

Kuzey Marmara Otoyolu'nda ihale şartları değişti mi?

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Ulaştırma Bakanlığı ile Kuzey Marmara Otoyolu'nun ihalesini alan ortak girişimin imzaladığı sözleşmedeki şartların değiştirildiğini söylemişti. Peki ihalenin şartları ne oldu? İşte detaylar...

İstanbul’un ikinci cruise limanı için ihale hazırlığı!

İstanbul, 5 Nisan’da açılması planlanan Galataport limanını beklerken, ikinci bir cruise limanı için de ihale hazırlığı başladı. Global Ports Holding’in CEO’su İstanbul’daki liman ihalesine hazır olduklarını açıkladı.

Haydar Akar'dan Osmangazi Köprüsü açıklaması!

CHP Kocaeli Milletvekili ve PM Üyesi Haydar Akar devam eden Meclis çalışmalarında sık sık söz alarak Osmangazi Köprüsündeki ihale şartlarına ve devletin vermiş olduğu araç sayılarına ilişkin önemli açıklamalar yapmaya devam ediyor.

2015 yılında 164 bin 327 ihale yapıldı!

Türkiye kamu yönetiminde önemli reformlara imza atarken, çok sayıda firma teknik şartları tamamlayamadığı için binlerce ihalenin iptal edildiği ortaya çıktı. 2015 yılında 164 bin 327 ihale yapılırken, 17 bin 577’si, ihale tarihinden sonra iptal edildi.

2006 yılında Galataport ikinci kez ihaleye çıkacakmış!

2006 yılında Özelleştirme İdaresi, Galataport Projesi'ni ikinci kez ihaleye çıkaracakmış. İptal edilen birinci ihalede uygulanan yap-işlet-devret yöntemi yerine, yeni ihale 'işletme hakkı devri' için yapılacakmış.

Kamu ihale kurumu başvuru şartları!

Kamu ihalelerinde yapılacak mal veya hizmet alımları ile yapım işlerinin istekliler arasından seçilecek birisi üzerine bırakılıyor. Kamu ihalesine kimler girebilir? İşte kamu ihale kurumu başvuru şartları..

Milli emlak kiralama ihale şartları!

Hazinenin özel mülkiyetindeki taşınmazlar ile Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerlerin kiraya verilmesi için belirli ihale şartları bulunuyor.İşte milli emlak kiralama ihale şartları..

BDDK binası için ihale şartları açıklandı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Uluslararası Finans Merkezi'nde yapılacak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) hizmet binasının arsa satış karşılığı gelir paylaşımı işi için ihale ilanına çıktı.

TOKİ, BDDK binası için ihale şartlarını açıkladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Uluslararası Finans Merkezi'nde yapılacak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) hizmet binasının arsa satış karşılığı gelir paylaşımı işi için ihale ilanına çıktı.

İdris Güllüce Galataport'un ÇED raporunu değerlendirdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce 'Galataport' projesi ile ilgili, "ÇED almış olmak hak demek değil. Biz sadece bu şartları yerine getirirseniz çevreye zarar vermiş olmazsınız demiş oluyoruz" dedi.

Galataport ihale şartları Haberi

Galataport ihale şartları



Yap-İşlet-Devret yerine 'işletme hakkı devri' olacak


Galataport'ta yeni hazırlık


İkinci kez ihaleye çıkacak Galataport'ta ödeme süresi kısa tutulacak. Yap-işlet-devret yöntemi yerine, işletme hakkı devri yapılacak. İlk ihalede 49 yıla yayılan ödemelerin, son yıllarda yoğunlaşması eleştirilmişti


ANKARA AA


    Galataport Projesi'nde ihalenin iptal edilmesinin ardından, yeni ihale hazırlıkları başladı. Yeni ihaleyi Türkiye Denizcilik işletmeleri (TDİ) yerine, yeni imar planını da hazırlayacak olan Özelleştirme İdaresi (ÖİB) yapacak.

    İptal edilen ihalede yap-işlet-devret yöntemi uygulanmıştı. Yeni ihale ise işletme hakkı devri için yapılacak. Proje'nin 49 yıllık işletme süresi, işletme hakkı devrinde de korunacak.


Önce imar planı


    İşletme hakkı devrinin uygulanacak olması Galataport Projesi'nin özünü...