07 / 05 / 2024

Galataport projesi durduruldu

Galataport projesi durduruldu

Yüksek yargının verdiği karara bağlı olarak 'Galataport' olarak adlandırılan tüm planlama süreçleriyle birlikte ÇED sürecine ilişkin olarak da yapılan tüm işlem ve eylemler derhal durdurularak kamunun zarara uğratılmasının önüne geçilmelidir, açıklaması y

Zonguldak Rat TOKİ ikinci etap projesi durduruldu mu?

Zonguldak Baştarla Mahallesinde Rat ikinci etap TOKİ projesine ilişkin durduruldu iddialarına jet yanıt geldi. Peki, Zonguldak Rat Toki ikinci etap projesi iptal mi oldu, durduruldu mu? 

Galataport'un yüzde 85'i kiralandı!

Galataport İş Geliştirme ve Kiralama Genel Müdür Yardımcısı İrem Yücel Kaymak, Galataport projesi ile ilgili yaptığı açıklamada, kiralama oranının şu anda yüzde 85’lerde olduğunu söyledi.

Galataport projesinin inşaat çalışmalarında son durum ne?

Galataport projesi dünyanın en özel yerlerinden biri olan, İstanbul'un merkezi Karaköy sahilinin 1.2 kilometre uzunluğundaki kıyısında hayata geçiriliyor. Peki projenin çalışmalarında son durum ne? Genel Müdür Erdem Tavas, projedeki son durumu paylaştı...

Karaköy Galataport ile uçuşa geçti!

Karaköy'de hayata geçirilen Galataport Projesi ile bölge gayrimenkul yatırımlarında cazibe merkezine geldi. Bölgede gayrimenkul değerleri üç kat arttı. 

Galataport projesinin çalışmalarında son durum ne?

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Galataport’tan başlayıp AKM’de sona erecek olan güzergahı dolaştı.  Beyoğlu Kültür Yolu Projesi'ne ilişkin açıklamalarda bulunan Haydar Ali Yıldız, "Galataport'ta sona yaklaşıldı" dedi.

Galataport'ta Knauf’un ürün ve sistemleri tercih edildi!

Galataport Projesi’nde otel bölgesi ile restoran ve mağazaların yer aldığı çarşı kısmının toplam 68 bin metrekarelik metrajında Knauf Aquapanel kullanılacak.

'Esenler'in sosyal yaşam alanı projesi durduruldu' iddiası!

Esenler Belediyesi Başkan Yardımcısı Nihat Karataş, yapımına başlanan sosyal yaşam alanı projesinin İBB tarafından durdurulduğunu iddia etti.

Kerkük'te koronavirüs nedeniyle 325 imar projesi durduruldu!

Kerkük'te yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle 325 imar projesinin durdurulduğu bildirildi.

Galataport İstanbul'un inşaatı durduruldu!

Galataport İstanbul Yönetimi, COVID-19 salgını nedeniyle Galataport İstanbul şantiyesinde çalışmaların 14 Nisan 2020 tarihinden geçerli olmak üzere geçici olarak durdurulduğunu açıkladı. 

Galataport projesi açılmadan emlak fiyatlarını yükseltti! 

İlk kruvaziyer gemisinin Nisan 2020'de Galataport limanına yanaşması öngörülüyor. Karaköy'den Fındıklı'ya 1.2 kilometrelik bir alanda yapılan proje, daha açılmadan bölgedeki emlak fiyatlarını uçurdu...

Galataport'ta sona yaklaşıldı!

Galataport Kruvaziyer Liman Projesi’nde birçok bina tamamlandı. İlk kruvaziyer gemisinin Nisan 2020'de limana yanaşması planlanıyor. Karaköy'den Fındıklı'ya 1.2 kilometrelik bir alanda devam eden dev projede çalışmalar aralıksız sürüyor...

Kayı İnşaat'ın Litvanya’daki iki projesi durduruldu!

Yurtdışında en fazla iş yapan Türk firmaları arasında olan Kayı İnşaat 'ın, ENR’nin listesinde geçtiğimiz yıl 167’nci sırada yer alan iki önemli projesinde ciddi sorunlar yaşadığı ifade edildi...

Derince Araptepe'deki dönüşüm projesi durduruldu!

Derince Belediyesi'nce ihalesi düzenlenen ve Derince Araptepe'de yapımına başlanan kentsel dönüşüm projesi izinsiz hafriyat çalışması yapıldığı nedeniyle Büyükşehir tarafından durduruldu.

Galataport projesi durduruldu Haberi

Galataport projesi durduruldu

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Galataport projesi için durdurma kararı verdi. Salıpazarı Kruvaziyer Limanı’nın dün gerçekleşen özelleştirme ihalesini 702 milyon dolarla Doğuş Holding kazanmıştı.




TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nden yapılan Galataport açıklamasında şunlar kaydedildi: 

“Salıpazarı Kruvaziyer Liman Alanı’na ilişkin, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Şubat 2013’te hazırlanan ‘Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı’ ile ‘Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı’nın yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Danıştay 6.Dairesi’nde, TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi ve İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tarafından dava açılmıştı. 


Kentsel sit alanı

Onaylanan imar planları ile getirilen yeni koşullarda İstanbul metropolü içinde büyük öneme sahip Beyoğlu kentsel SİT alanı ile söz...