08 / 05 / 2024

Galataport projesine çed onayı geldi mi

Galataport projesine çed onayı geldi mi

İstanbul’un önemli turizm yatırımlarından olacak Galataport projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.

Sinpaş Kızılbük projesi için 'ÇED olumlu' kararı verildi!

Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesine, bakanlıktan ÇED olumlu raporu verildi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları..

Kanal İstanbul Projesine yönelik ÇED raporu TBMM'de!

Kanal İstanbul Projesine yönelik ÇED raporu meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kanal İstanbul ÇED planı kesinleştikten sonra ihaleye çıkacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, Kanal İstanbul projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Turhan, “Teknik çalışmaları tamamladık. ÇED çalışmalarında son aşamaya geldik. 1/100.000 ölçekli çevre düzenleme planının kesinleşmesini müteakip ihalesine çıkacağız" dedi...

Galataport projesine Vefa Group imzası!

Vefa Group’un, sunduğu kurumsal çözümlerle ön üretimli yapı sektörünün öncü markası haline gelen Vekon, Tükiye’nin prestij sembolü projeleri arasında yer alan Galataport Liman ve Kentsel Dönüşüm projesinin işçi yatakhane binalarını hayata geçiriyor. 

Galataport için ÇED süreci yeniden başladı!

Daha önce ÇED Olumlu belgesi verilen, kamuoyunda Galataport projesi olarak bilinen Salıpazarı Kruvaziyer Limanı için ÇED süreci yeniden başlatıldı..

3. Havalimanı liman projesi ÇED'e tabi olmayacak!

3. Havaalanı projesine eklenen liman projesi genişletilmesi Çevresel Etki Değerlendirmesi’ne (ÇED) tabi olmayacak.

Malatya Pütürge TOKİ projesine ÇED gerekli görülmedi!

Malatya Valiliği, Pütürge'de yapılması planlanan TOKİ planı ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesinin gerekli olmadığını bildirdi.

Tunceli Merzifon Gürbulak Otoyolu projesine ÇED onay verdi!

Erzincan, Sivas, Tunceli illerini kapsayan Merzifon Gürbulak Otoyolu projesine Çevresel Etki Değerlendirmesi olumlu karar verdi. İşte o karar...

Derince Limanı'na yapılacak dolgu projesine ÇED gerekli değildir kararı!

Kocaeli'nin Derince İlçesi'ndeki Derince Limanı 39 yıllığına Safi Holding'e kiralanarak Safi Port adını alırken, Kocaeli Valiliği limana 400 bin metrekare dolgu yapılması için hazırlanan proje için 'ÇED gerekli değildir' kararı verdi.

Urla Ovacık RES projesine valilikten ÇED onayı!

Abdullah Tivnikli'nin, Çeşme'de yapacağı Ovacık RES projesi bir kez daha onaylandı. Geçen yıl yöre halkının tepki ve itirazlarıyla iptal edilen "ÇED gerekli değildir" kararı sonrasında şirket yeniden proje dosyası hazırlamıştı.

Sarpıncık RES Projesi'ne ikinci kez ÇED onayı çıktı!

İzmir Karaburun'da daha önce "çevresel etki değerlendirme (ÇED) olumlu" kararı iptal edilen Çalık Holdinge ait Sarpıncık RES Projesine Bakanlık ikinci kez "ÇED olumlu" belgesi verdi.

Çanakkale 11’inci Termik Santral projesine ÇED onayı!

Çanakkale’de kurulacak 11’inci termik santral için de ÇED onayı çıktı. Santrallerin Rus kömürüyle çalışması planlandı. Uçak krizi yüzünden ithalatın kesileceği, üretimin duracağı endişesi başladı.

Galataport'a ÇED onayı geldi!

İstanbul’un önemli turizm yatırımlarından olacak Galataport projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.

Galataport projesine çed onayı geldi mi Haberi

Galataport projesine çed onayı geldi mi

İstanbul’un önemli turizm yatırımlarından olacak Galataport projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.


Bakanlığın internet sitesinde yer alan açıklamada, kamuoyunda Galataport olarak da bilinen Salıpazarı Kruvaziyer Limanı Projesi’nin ÇED raporuna, inceleme sonucunda onay verildiği duyuruldu. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın açıklamasında; “İstanbul ili; Beyoğlu ilçesi sınırları içerisinde Salıpazarı Liman İşletmeciliği ve Yatırımları A.Ş. tarafından yapılması planlanan Salıpazarı Kruvaziyer Limanı Projesi ile ilgili olarak 25.11.2014 tarih ve 29186 sayılı Resmi gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği’nin Geçici 1. Maddesi kapsamında 14. Maddesi gereğince; Bakanlığımızca Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu Kararı verilmiştir” ifadeleri kullanıldı. 

Galataport olarak bilinen ve Karaköy’den Tophane’ye kadar uzanan 1200 metrelik sahil şeridini kapsayan İstanbul Salıpazarı Liman Sahası’nın 30 yıllık işletmesi için düzenlenen ihaleyi 702...