11 / 06 / 2024

gap projeleri nelerdir

gap projeleri nelerdir

Şanlıurfa'da bir otelde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "GAP hiçbir zaman bitmeyecek. GAP bir kalkınma ise bir kalkınmanın markasıysa kalkınma dediğimiz süreç hiçbir zaman bitmez"" dedi...

İmar planı çeşitleri nelerdir?

İmar planı, şehir planlamada dikkate alınan bir düzenlemedir. Şehir ve çevre planlama stratejilerinde farklı imar projeleri devreye girer. Peki imar planı nedir, imar planı çeşitleri nelerdir ve özellikleri nelerdir? İşte imar planı ve çeşitleri hakkında bilinmesi gerekenler...

TOKİ’den 2 bin 2 konut müjdesi! TOKİ'nin yeni projeleri nelerdir?

TOKİ, dar gelirli aileleri ev sahibi yapmaya devam ediyor. TOKİ, Şanlıurfa merkez ve Eyyübiye ilçelerinde konutlar ihaleye çıkacak. İşte haberin detayları!

TOKİ yeni konut projeleri ne zaman yapılacak? 

Uygun fiyata konut sahibi olmak isteyenler TOKİ'nin yeni projelerini araştırmaya başladı. TOKİ yeni konut projeleri ne zaman yapılacak? Başvuru şartları nelerdir? 

TOKİ yeni konut projeleri neler?

TOKİ 50 bin sosyal konut kampanyasından sonra gözler yeni projelere çevrildi. Peki, TOKİ yeni konut projeleri nelerdir? İşte tüm detaylar....

Yapı projeleri nelerdir?

Yapı projelerinin neler olduğuna ilişkin esaslara Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yer veriliyor. Peki, yapı projeleri nelerdir? Nasıl hazırlanır?

GAP yatırımları arasında kentsel dönüşüm projeleri de yer alacak!

Bakan Yılmaz, 5 yıllık süreçte DAP ile 21 milyar, GAP 27 milyar toplam 48 milyar bölgenin kalkınmasına ayırdık” dedi. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, gündeme ilişkin soruları cevapladı.

GAP ve DAP projeleri için 50 milyar lira ayrıldı!

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Yaklaşık 50 milyar lira GAP ve DAP projeleri için ayrıldı. TOKİ eliyle GAP ve DAP illerimize, 18,3 milyar liralık yatırım yapıyoruz." dedi.

GAP Vadisi'nin 1. etabının temeli atıldı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin vizyon projeleri arasında yer alan bölgenin en büyük yeşil alanı;1 Milyon 861 Bin Metrekarelik GAP Vadisi Projesinin 1. etabının temeli törenle atıldı.

Kentsel dönüşüm kira yardımı şartları nelerdir?

Kentsel dönüşüm projeleri için ilk olarak vatandaşların talepte bulunmaları gerekiyor. Vatandaşların Bakanlık yetkili kuruluşlarına bir dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. Kentsel dönüşüm kira yardımı şartları nelerdir?

GAP,KOP,DAP,TRAGEP projesi ekonomiye yılda 10,8 milyar dolar katkı sağlayacak!

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yürütülen ve Türkiye’nin prestij projeleri olma özelliği taşıyan GAP, KOP, DAP ve TRAGEP tamamlandığında milli ekonomiye yılda 10,8 milyar dolar katkı sağlanacak.

DSİ'nin prestijli projeleri ekonomiye 10,8 milyar dolar katkı sağlayacak!

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Türkiye’nin prestij projeleri GAP, KOP, DAP ve TRAGEP tamamlandığında milli ekonomiye yılda 10,8 milyar dolar katkı sağlanacak...

Richard Meier kimdir?

Yapılarını rasyonel tarzda ve ağırlıklı olarak beyaz cepheler ile tasarlayan ABD'li bir mimar Richard Meier kimdir? Richard Meier Bodrum Evlerini ne zaman tasarladı? Richard Meier projeleri nelerdir?

GAP yenilenebilir projeleri ile enerji üssü olacak!

GAP yenilenebilir projeleri ile enerji üssü olacak. Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Karahocagil, yenilenebilir enerjide biyokütle ile güneşe yoğunlaştıklarını ve bölgenin “enerji üssü” olarak anılacağını söyledi.

gap projeleri nelerdir Haberi

gap projeleri nelerdir


Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "GAP hiçbir zaman bitmeyecek. GAP bir kalkınma ise bir kalkınmanın markasıysa kalkınma dediğimiz süreç hiçbir zaman bitmez"" dedi.


Bakan Yılmaz, Şanlıurfa'da bir otelde gerçekleştirilen GAP Yatırımlarını İzleme ve Değerlendirme Toplantısı'nda, bölgenin sosyal ve ekonomik kalkınmasını sağlamak amacıyla faaliyete geçirilen GAP'ta önemli aşamalara gelindiğini söyledi.


GAP'ın Türkiye'nin bölgesel potansiyelini gerçekleştiren, oluşturduğu refahla ülke ekonomisine reel katkı sağlayan en önemli bölgesel gelişme programı olduğunu vurgulayan Yılmaz, projenin iddialı, perspektifi geniş ve ulaşılabilir hedeflere sahip olduğunu ifade etti.


Son 17 yılda GAP bölgesindeki yatırımlarının merkezi bütçe içindeki payının ortalama yüzde 7, son 5 yıldaki payının ise yüzde 12.8'e yükseldiğini aktaran Yılmaz, bölgedeki yatırımlara ayrılan kaynağın yaklaşık 5 milyar TL düzeyinde olduğunu kaydetti.


GAP kapsamındaki yatırımlara 2013 yılı sonu itibariyle 54,5 milyar TL...