18 / 05 / 2024

gap seracılık

gap seracılık

GAP'ın hayata geçirilmesiyle her alanda değişim yaşanan bölgede jeotermal enerjinin kullanıldığı seraların yaygınlaştırılması için çalışma başlatıldı. Müslüm Yanmaz: "2023'e kadar bölgeye yaklaşık 2 milyar avroluk yatırım yapılacağını öngörüyoruz" dedi.

Çiftçilere 50 milyon TL kredi müjdesi! Seracılıkta tarihi yatırım fırsatını kaçırmayın! İşte kredi detayları...

Türkiye seracılıkta dünyadaki en büyük dördüncü üretici olarak dikkat çekiyor. Peki seracılık yatırımı karlı mı? Seracılık kazancı ne kadar? İşte merak edilen ayrıntılar...

Köyden kentlere göç jeotermal seracılıkla engellenebilir mi?

Mekan Gayrimenkul Emlak Genel Müdürü Tahir Köstek, son günlerde Balıkesir Gönen'de hızlanan jeotermal seracılıkla ilgili açıklamalarda bulundu.

Cotek İnşaat Turizm Tarım Seracılık Proje Yapım Anonim Şirketi kuruldu!

Cotek İnşaat Turizm Tarım Seracılık Proje Yapım Anonim Şirketi bugün Beykoz'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Can Özbek tarafından kuruldu.

Sakarya'da kurulacak 'Seracılık Mükemmeliyet Merkezi' için Kira Devri Protokolü imzalandı!

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde 45 dönümlük alan üzerine kurulacak "Seracılık Mükemmeliyet Merkezi" için Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü, Sakarya Fidancılar Birliği ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi arasında Kira Devri Protokolü imzalandı. 

Tatoglu Az İnşaat Gıda Seracılık Ve Hayvancılık Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tatoglu Az İnşaat Gıda Seracılık Ve Hayvancılık Dış Ticaret Limited Şirketi Ramil Malıkov tarafından 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Niğde Narlıgöl'de seracılık ihtisas OSB kurulacak mı?

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Narlıgöl'de seracılık ihtisas organize sanayi bölgesi kurulması talebine ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer, burada organize sanayi bölgesi kurulup kurulmayacağını sordu..

GAP ile Güneydoğu'da jeotermal seracılık yaygınlaşacak!

GAP'ın hayata geçirilmesiyle her alanda değişim yaşanan bölgede jeotermal enerjinin kullanıldığı seraların yaygınlaştırılması için çalışma başlatıldı. Müslüm Yanmaz: "2023'e kadar bölgeye yaklaşık 2 milyar avroluk yatırım yapılacağını öngörüyoruz" dedi.

GAP büyük ölçüde tamamlandı!

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz,"Klasik anlamda GAP büyük ölçüde tamamlanmıştır, GAP ile 1,8 milyon hektar alanın sulamaya açılması ve yılda 27 milyar kilovat-saat hidroelektrik enerjisi üretimi hedeflenmiştir" dedi

'GAP büyük ölçüde tamamlanmıştır'

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Bugüne dek yapılan çalışmalar bölgede istikrar ve gelişim yaratmış, klasik anlamda GAP büyük ölçüde tamamlanmıştır" dedi. İşte Yılmaz'ın GAP'a ilişkin açıklaması...

Adıyaman'da jeotermal seracılık geliştirilecek!

Jeotermal seracılığın geliştirilmesi ve atık enerjinin kazanca dönüştürülmesi amacıyla Adana Valilik binasında toplantı düzenlendi. Toplantıda jeotermal seracılığın hayata geçirilmesi amacıyla uzmanlar tarafından ayrıntılı sunum yapıldı.

Metropol İstanbul Ataşehir satılık daire!

Metropol İstanbul Ataşehir satılık daire bilgileri için haberimizi inceleyebilirsiniz. 750 bin metrekare inşaat alanına sahip olan proje Varyap ve Gap İnşaat ortak girişimi ile 3 blok olarak yükseliyor...

Beyoğlu Tarlabaşı 360 satılık daire!

Gap İnşaat ve Beyoğlu Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirilen Beyoğlu Tarlabaşı 360 projesinde teslimler 2017 yılında yapılıyor. Beyoğlu Tarlabaşı 360 satılık daire bilgisi haberimizde yer alıyor...

Metropol İstanbul Ataşehir satılık!

Varyap ve Gap İnşaat'ın ortak çalışması ile yükselen Metropol İstanbul Ataşehir satılık daire fiyatları ile ilgili detaylı bilgiyi haberimizden edinebilirsiniz...

gap seracılık Haberi

gap seracılık

Güneydoğu Anadolu Projesi'nin (GAP) hayata geçirilmesiyle her alanda değişim ve gelişimin yaşandığı bölgede, avantajlarıyla ön plana çıkan jeotermal enerjinin kullanıldığı seralar yerli ve yabancı üreticilerin dikkatini çekiyor. 


Atatürk Barajı'nın sağladığı sulama imkanları sayesinde tarımda büyük ivme kazanan bölgede, son yıllarda seracılıkta da ciddi anlamda ilerleme kaydedildi. Karaali bölgesinde bir köylünün arazisinde  2000'de bulunan jeotermal su kuyusunun ardından seracılık hızla gelişti. Birkaç küçük serayla yapılan deneme ekiminin ardından kısa sürede birçok firma bölgede yatırıma yöneldi. 


Şu anda 500 dekarlık alanda uygulanan ve büyük bölümü topraksız tarım olan seraların 2023'de kadar bunun 6 katına çıkarılması hedefleniyor. Jeotermal seralarda başta salkım domates olmak üzere, sebze ve iç mekan süs bitkileri yetiştirilirken, kadın istihdamına da katkı sağlanıyor.


GAP Seracılar Birliği Derneği Başkanı Müslüm Yanmaz, AA muhabirine...