28 / 04 / 2024

Garaj tapulu evler

Garaj tapulu evler

Gaziantep birkaç gündür farklı yerlerde yapılan eylemlere sahne oluyor. Belediyesi önünde ve GAZDAŞ, son olarak da Valilik önünde eylem yapan vatandaşların tek isteği binlerce lira ödeyerek aldıkları "Garaj Tapu"lu evlerine doğalgaz aboneliği verilmesi...

Bornova'da 6.3 milyon TL'ye icradan satılık bağ tapulu lojistik tır garajı!

İzmir 18. İcra Dairesi Müdürlüğü, İzmir ili, Bornova ilçesi, Gürpınar Mahallesi, 22620 ada 5 parselde yer alan bağ tapulu lojistik tır garajını 6 milyon 286 bin TL'ye icradan satıyor...

Ordu Şirin Evler’deki Kamyon Garajı TOKİ'ye devredildi!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu’da uygulayacağı ‘Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ikinci adımını attı. Büyükşehir belediyesi, yıkılacak olan binaların yerine yapılması gereken konutlar için Şirin Evler’deki Kamyon Garajını TOKİ’ye devir etti.

Arsa tapulu daire alınır mı?

Arsa tapusuna sahip olan evler henüz tamamlanmamış veya inşaat çalışmaları tamamlanmış ancak iskan belgesi alınmamış oluyor. Peki, arsa tapulu daire alınır mı?

Arsa tapusunu kat mülkiyetine çevirme işlemleri!

Arsa tapulu evler, henüz inşaatı başlamamış veya inşaat çalışmaları bitmesine rağmen kat mülkiyeti alınmamış evler oluyor. Peki, arsa tapusunu kat mülkiyetine çevirme işlemleri nelerdir?

Arsa tapulu ev nasıl satılır?

Ev tapuları, inşaat sürecine bağlı olarak kat mülkiyetli, kat irtifaklı veya arsa tapulu olabiliyor. Arsa tapulu evler, evin tapusu değil; evin isabet ettiği arsanın tapusu oluyor. Peki, arsa tapulu ev nasıl satılır?

Garaj tapulu ev alınır mı?

Eski binalarda mesken olarak kullanılan evlerde sıklıkla karşılaşılan problem bu bölümün aslında tapuda garaj olarak kayıtlı olması. Peki bu şekilde garaj tapulu ev alınır mı?

Garaj tapulu ev nedir?

Ev sahiplerinin en çok yaşadığı sorunlar arasında meskenin tapu kütüğünde farklı bir bölüm olarak kayıtlı olması yer alıyor. Peki, garaj tapulu ev nedir? Garaj tapulu ev dezavantajları nelerdir?

Kentsel dönüşümde toprak tapulu evler ne olacak?

Ekonomik ömrünü tamamlamış olan ya da yıkılma veya ağır hasar görme riski taşıdığı tespit edilen yapılar kentsel dönüşümde yıkılıyor. Peki, Kentsel dönüşümde toprak tapulu evler ne olacak?

Kentsel dönüşüm arsa tapulu evler!

Üzerinde çatılı bina olan ve riskli yapı grubuna giren taşınmaz mallar 6306 sayılı Afet yasasından yararlanabiliyor. Peki, kentsel dönüşüme arsa tapulu evler de dahil mi?

Toprak tapulu ev alınır mı?

Toprak tapulu ev, inşaat çalışmaları tamamlanmasına rağmen belediyeden iskan alınmamış ya da iskanı verilmemiş evler olarak karşımıza çıkıyor. Peki, toprak tapulu ev alınır mı? Alınırsa ne olur?

Arsa tapulu ev alınır mı?

Arsa tapulu evler, henüz inşaat çalışmaları tamamlanmamış veya inşaat çalışmaları tamamlanmış ancak iskan belgesini tamamlamamış yapılardaki bağımsız bölümlere deniyor. Peki arsa tapulu ev alınır mı?

Arsa tapulu ev ne demektir?

Yapılmakta veya ileride yapılacak olan bir yapının bağımsız bölümleri üzerinde Kat Mülkiyeti Kanunu hükümlerine göre irtifak hakları kurulabiliyor. Bu aşamada karşımıza arsa tapulu evler çıkıyor. Peki, arsa tapulu ev ne demektir?

Garaj tapulu evlere doğalgaz aboneliği verilmesi!

Gaziantep birkaç gündür farklı yerlerde yapılan eylemlere sahne oluyor. Belediyesi önünde ve GAZDAŞ, son olarak da Valilik önünde eylem yapan vatandaşların tek isteği binlerce lira ödeyerek aldıkları "Garaj Tapu"lu evlerine doğalgaz aboneliği verilmesi...

Garaj tapulu evler Haberi

Garaj tapulu evler

Soğuğun insanın iliklerine kadar işlediği bu havalarda ancak elektrikli ısıtıcılarla ısıtmaya çalıştıkları evleri aslında yok hükmünde. Aç gözlü müteahhitlerin daha fazla kazanç sağlamak adına imar planına ve projeye aykırı inşaat yapmalarının mağduru olan bu insanlar şimdi yaşadıkları sorunlara çözüm arıyorlar. 

Gaziantep dışında, diğer şehirlerde benzer sorunlar var mı bilemiyorum ama bu sorunun daha çok baş ağrıtacağı aşikar... 

Genelde sakin olan ve eyleme, protestoya pek şahit olmayan Gaziantep'te bu sorunun epey sıkıntı yaratacağı da meydanda... 

Denilebilir ki "Bu insanlar evleri alırken garaj tapulu olduklarını biliyorlardı"! Evet! Evlerin garaj tapulu olduklarını biliyorlardı ancak bu evlere bile bile GARAJ diye belge verenlerin hiç mi suçu yok? 

Ayrıca elektrik ve su abonesi işlemlerini yapan kurumlar gelip inceleme yaparken bu durumu yerinde görmelerine rağmen suça ortak oldu. Onlar...