19 / 05 / 2024

garajı dükkana çevirme

garajı dükkana çevirme

Tapu kütüğünde garaj olarak gösterilen bağımsız bölümün işyeri/dükkan haline getirilmesi mümkün müdür? Garaj işyeri olur mu? Garaj nasıl dükkana çevrilir? İşte garajın dükkana çevrilmesi için gerekenler...

Dünyaca ünlü AVM iflasın eşiğinde! AVM yerine lüks 200 daire yapılacak...

Dünyaca ünlü firmalardan bir bir iflas açıklamaları yapılıyor. Buna göre, dünyanın dört bir yanından müşteriyi buluşturan dünyaca ünlü AVM iflas bayrağını çekti. Garaj olarak da kullanılan AVM’den yıkım kararı çıkarken yerine 200 lüks daire yapılacağı duyuruldu.

Fahiş kira artışı bir ekmek teknesini daha kapattı! Dükkan sahibi 5 bin TL kira bedelini 30 bin TL yaptı...

Aydın Didim’de sahibi ve ustasının bir kadın pide ustası olan Bahçivan Pide Salonu dükkan sahibinin mağduru oldu. Dükkan sahibi 5 bin liralık dükkana 30 bin TL kira istedi.

Ziraat GYO'nun Pırlanta Sitesi'ndeki taşınmazının değeri 14 milyon TL oldu!

Ziraat GYO, İstanbul Fikirtepe'deki Pırlanta Sitesi'nde yer alan 1 dükkana ilişkin hazırlatılan gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı. 

TOKİ'den Edirnelilere yeni konut müjdesi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Edirne'de 156 konutluk yeni proje inşa edecek. Söz konusu projede ayrıca 4 adet dükkana da yer verilecek.

Kafaları karıştıran tabela! Fiyatları gören isyan etti

İstanbul Sultangazi'de bulunan 'Et ve Balık K.' isimli kasabın tabela ve dükkan tasarımı müşteriler tarafından 'Et ve Süt Kurumu' mağazalarına benzetilyor. Dükkana gelenler, yüksek fiyatla karşılaşınca büyük tartışma oldu.

Maslak Koru geliyor! KİPTAŞ ve Invest'ten İETT Ayazağa Garajı arazisine 704 konut ve 334 ofislik yeni proje!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ yeni projesi Maslak Koru için düğmeye bastı. Söz konusu proje İETT Ayazağa Garajı arazisinde yükselecek.

KİPTAŞ'tan İETT Ayazağa Garajı arazisine 704 konut 334 ofislik yeni proje!

İBB iştiraki KİPTAŞ yeni projesi için düğmeye bastı. İETT Ayazağa Garajı arazisinde yükselecek olan projede 704 konut 334 ofis yer alacak.

Miras kalan tapu işlemleri nasıl yapılır?

Miras kalan bir ev, arsa ya da dükkana dair tapu işlemleri nasıl yürütüyor. İşte bu konuda sıkça sorulan “Miras kalan tapu işlemleri nasıl yapılır?” sorusunun yanıtı!

TOKİ'den Ispartalılara müjde! O ilçeye 250 konutluk yeni proje geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Isparta projesinin ihalesini yarın saat 11:00'de gerçekleştirecek. Projede ayrıca 4 adet dükkana da yer verilecek.

TOKİ'den Bolu Gerede'ye 55 konutluk yeni proje!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Bolu Gerede'de 55 konutluk yeni proje inşa edecek. Projede 9 adet dükkana da yer verilecek.

Ziraat GYO'nun Pırlanta Sitesi'ndeki 9 dükkanının değeri belli oldu!

Ziraat GYO, İstanbul Fikirtepe'deki Pırlanta Sitesi'nde yer alan 9 dükkana ilişkin hazırlatılan gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı. 

Bankalar gayrimenkul deposu oldu!

Konuttan villaya, fabrikadan dükkana binlerce gayrimenkul bankaların eline geçti. Ödenemeyen krediler sebebiyle 5 bin 206 ipotekli gayrimenkul, bankaların oldu. Kamu bankalarında hala satılık toplam 2 bin 133 konut bulunuyor.

Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve İETT Garajı'nın arazisi yapılaşmaya açıldı!

İstanbul Ataşehir’deki üzerinde Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve İETT Garajı'nın bulunduğu 286 bin metrekare büyüklüğündeki arazi için özelleştirilme kararı verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2019'da 'tamamı millet bahçesi' olacak dediği alanı yapılaşmaya açtı.

garajı dükkana çevirme Haberi

garajı dükkana çevirme

Garajın dükkana çevrilmesi!

Tapu kütüğünde garaj olarak gösterilen bağımsız bölümün işyeri/dükkan haline getirilmesi ancak kat malikleri kurulunun oybirliğiyle verecekleri kararla mümkün olabiliyor. 

Yasal düzenleme gereği oybirliği şartı arandığından tüm kat maliklerinin apartman garajının işyeri/dükkan haline getirilmesine evet demesi gerekiyor. Örneğin 8 daireden oluşan bir apartmanda 1 daire sahibi hayır derse oybirliği oluşmadığından apartman garajı işyeri/dükkan haline getirilemiyor.


Kat maliklerinin tümünün onay vermesi halinde söz konusu bağımsız bölüm için cins değişikliği işlemleri yapılıyor.

Cins değişikliği için gerekli belgeler;

- Cins değişikliği istenen gayrimenkulün tapu senedi,

- Gayrimenkulün maliki veya temsilcisinin fotoğraflı nüfus cüzdanı,

- Yapısız iken yapılı hale gelen gayrimenkulün cins değişikliği işleminde yapı kullanma izin belgesi veya işlemin yapılmasında sakınca olmadığına dair Belediye/Valilik yazısı.

- Gayrimenkulün sahibinin veya hissedarlarının  bir adet vesikalık fotoğrafı.


Cins değişikliği işleminin mali yönü;

Her...