29 / 04 / 2024

Gayrettepe Kağıthane İstanbul Havalimanı Metrosu son durum

Gayrettepe Kağıthane İstanbul Havalimanı Metrosu son durum

Günlük 600 bin yolcu taşıması hedeflenen Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu'nda test sürüşü başlıyor. 37,5 kilometre uzunluğundaki hat üzerinde çalışmalar hızla tamamlanıyor.

İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı hizmete açıldı!

İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı resmen hizmete açıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu açılışta önemli açıklamalar yaptı... 

Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı yarın açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu resmi sosyal medya hesabı üzerinden Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı'na ilişkin paylaşım yaparak, söz konusu hattın yarın hizmete açılacağını duyurdu.

Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı pazartesi günü hizmete girecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın son halkası olan Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı'nın açılışının 29 Ocak Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımları ile gerçekleştireceklerini açıkladı.

Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu hizmete açıldı!

Türkiye'nin "en hızlı metrosu" olarak lanse edilen ve merakla beklenen Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Kağıthane İstanbul Havalimanı metro hattı ne zaman açılacak? Kağıthane metro hattı nereden geçecek?

Kağıthane İstanbul Havalimanı metro hattı ne zaman açılacağı merakla araştırılıyor. İşte detaylar!

Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı 22 Ocak'ta resmen açılıyor! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın açılış tarihini resmen duyurdu. İşte İstanbulluların merakla beklediği o tarih...

Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu İstanbul'a yakışan eser olacak!

Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattındaki Göktürk istasyonunda işçilerle iftar yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeni metro hattının İstanbul'a yakışacağını dile getirdi. 

Kağıthane-Gayrettepe Havalimanı Metro Hattı Nisan sonunda yolcu alacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Kağıthane-Gayrettepe Havalimanı Metro Hattı'nda, Nisan sonu gibi yolcu alınacak şekilde çalışmaların yapıldığını belirtti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan pandemi hastaneleri açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gayrettepe-Kağıthane- İstanbul Havalimanı Metro Projesi Tüneli ilk ışık töreninde konuştu. Erdoğan, Yeşilköy ve Sancaktepe'deki sağlık tesislerinin bayram sonuna kadar açılacağının ifade etti...

Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Tünelleri tamamlandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gayrettepe-Kağıthane- İstanbul Havalimanı Metro Projesi Tüneli ilk ışık törenine katılıyor. Erdoğan, metro projesi ile "İstanbul'un dünya şehri özelliğini biraz daha güçlendiriyoruz" dedi...

Kağıthane'ye İstanbul Havalimanı Metrosu dopingi!

AK Parti 2. Bölge Belediye Başkanları Toplantısı'nda konuşan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Mahmutbey- Nurtepe-Kağıthane-Çağlayan -Mecidiyeköy ve Gayrettepe- Kağıthane -İstanbul Havalimanı metro hatlarıyla Kağıthane’nin, merkezi konumunu güçlendireceğini söyledi.

Mevlüt Uysal, Kağıthane'deki ulaşım projelerini inceledi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Kabataş-Kağıthane-Mahmutbey metrosu, Gayrettepe-3. Havalimanı metrosu ve Cendere Vadisi Düzenleme Projesi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. 

Kağıthane’de konut fiyatları yüzde 22.68 arttı!

2016 yılı Emlak Endeksi verileri açıklandı. Kağıthane, İstanbul’da geçtiğimiz yıl satılık konut metrekare fiyatı en çok artan ilçeler arasında yer aldı. Kağıthane projeleri fırsata dönüştürdü.

Gayrettepe Kağıthane İstanbul Havalimanı Metrosu son durum Haberi

Gayrettepe Kağıthane İstanbul Havalimanı Metrosu son durum

Türkiye’nin ilk insansız hızlı metrosu olacak ve 120 kilometre saat hız ile seyir edilebilecek İstanbul Havalimanı Metrosu'nun 2021'de açılması planıyor. 

Metro hattında araçlar ilk etapta sürücülü olarak, devamında ise sürücüsüz şekilde hizmet sağlayacak. Günlük 600 bin yolcu taşıması hedeflenen Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosuyla, Gayrettepe ve İstanbul Havalimanı arasındaki mesafe 35 dakikaya düşecek.

Son teknoloji ile donatılarak modern bir konsept ile tasarlanan metro araçlarında tavanlar ve yerler kağıttan uçak siluetleri aydınlatıldı. Projenin yapım işleri 7 Aralık 2016'da başlamıştı. 9 duraklı olacak Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu'nda sefer sıklığı 3 dakika olarak planlanıyor. 

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı istasyonları
1) Gayrettepe
2) Kağıthane
3) Hasdal
4) Kemerburgaz
5) Göktürk
6) İhsaniye
7) Yeni Havalimanı 1
8) Yeni Havalimanı 2
9) Yeni Havalimanı 3

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosunun entegre olacağı hatlar