05 / 05 / 2024

gayrimenkul alım gücü

gayrimenkul alım gücü

Gayrimenkul sektöründe alt gelir grubunun alım gücü yüzde 90 geriledi. Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de fiyatlar uçtu: Türklerin yurt dışında gayrimenkul alımı 2023'te resmen katlandı!

Türkiye'de konut sahibi olmanın zorlaştığı ifade edilirken, Türklerin de yurt dışına kaçmaya başladığı belirtiliyor. Yurt dışında gayrimenkul alımı 2023'te patladı. İşte ayrıntılar...

Gayrimenkul alım satımında dikkat! Yanlış beyan verenler yandı! Cezası büyük...

Gayrimenkul alım satımında Gelir İdaresi tarafından alınan vergi beyanı konusunda yanlış beyanda bulunanlarda vergi kaçırmayla ilgili bir çalışma başlatıldı.

Yunanistan ‘altın vize’ için gayrimenkul alım sınırını 500 bin Euro'ya çıkarmayı planlıyor!

Yunanistan'da 'altın vize’ 5 senelik oturum izninin dışında sahiplerine Schengen bölgesi içinde vizesiz seyahat hakkı, Yunanistan'da iş kurma ve eğitim hakkı da tanıyor. Yunanistan ‘altın vize’ için gayrimenkul alım sınırını 500 bin Euro'ya çıkarmayı planlıyor...

Konut fiyatları sizce pahalı mı? Fiyatlar nereye gidiyor!

Ev sahibi olmak ortalama gelir seviyesine sahip kesimin alım gücünü aşarken, fiyatlardaki artış dolar bazında gerilemeye başladı. Gayrimenkul piyasasında durgunluk devam ederken Borsa Analisti Tardu Barlas, “Konut fiyatları sizce pahalı mı?” diye sordu.

Tapu sahipleri dikkat! Gayrimenkul alım-satımında 3 boyutlu döneme geçiliyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından uygulanacak olan ve pek çok kişiyi de yakından ilgilendiren değişikliğe göre gayrimenkul alım-satım işlemlerinde ve tapu süreçlerinde 3 boyutlu döneme geçilecek.

Konut alım satımında yabancı detayı! Gelir vergisi çıkabilir!

Son zamanlarda ülke genelinde yabancın yatırıcıların gayrimenkul alımında artışlar meydana geldi. Yabancıya konut satışları 2023'te 35 bin oldu. Peki yabancıdan konut alım satışında neye dikkat edilmeli? 

Kasaplara göre et fiyatları fazla artmadı alım gücü düştü!

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, üretici girdi fiyatları, enerji, işçilik ve kira maliyetlerinin arttığını belirterek, “Pandemiden bu yana et fiyatları yüzde 110 arttı. Diğer gıda maddelerine göre bu oran az. Aslında halkın satın alma gücü düştü” dedi.

BMD Başkanı uyardı: Önümüzdeki aylarda gıda dışı perakendede daralma olabilir!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, "Hem parasal sıkılaştırma hem de alım gücündeki düşüş nedeniyle gıda dışı organize perakendede önümüzdeki aylarla daralma yaşanabilir” değerlendirmesini yaptı.

Yedi Universel Gayrimenkul Alım Satım İnşaat Tekstil Pazarlama ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Yedi Universel Gayrimenkul Alım Satım İnşaat Tekstil Pazarlama ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Neşe Rengin Aloğlu ve Yelda Tepeli ortaklığında kuruldu.

Noterden gayrimenkul alıp satacaklar aman dikkat! Bunu yapmadan sakın imza atmayın! 

Gayrimenkul alım satımlarında başlayan bu yeni dönemin ardından, dolandırıcılık ile ilgili dikkat edilmesi gerekenler gündem oldu. Peki noterden gayrimenkul alıp satacaklar nelere dikkat etmeli?

Asgari ücrette alım gücü arttı! Alınabilen ekmek, çay, makarna, şeker, yağ miktarları yükseldi! 

Açıklanan yeni asgari ücretle alınabilecek ekmek, çay, makarna, şeker, yağ gibi temel ürün miktarında, 20 sene öncesine göre önemli bir yükseliş hesaplandı. İşte ayrıntılar...

5 yılda memur maaşının alım gücü 6 adet, asgari ücretlinin alım gücü 2.4 adet çeyrek altın tutarında azaldı! 

Sağlık çalışanları başta olacak şekilde memurların aldığı maaşlar ile asgari ücretin son 5 senede altın, dolar ve Euro karşısında eridi. Buna göre, memur maaşının alım gücü 6 adet, asgari ücretlinin alım gücü 2.4 adet çeyrek altın tutarında azaldı. İşte ayrıntılar...

Emekli ve memurun alım gücü geriledi: Asgari ücret 2 bin 385 lira eridi! Enflasyon maaşları da etkiledi! 

Enflasyon hem emeklinin hem memurun hem de asgari ücretlinin alım gücünü etkiledi. İşte tek tek açıklanan o rakamlar...

gayrimenkul alım gücü Haberi

gayrimenkul alım gücü

Son zamanlarda gelir adaletsizliğinin artmasıyla birlikte neredeyse her sektörde alım gücünde en büyük kayıplar alt ve orta gelir gruplarında görülüyor. Capital Dergisi'nden Ayçe Tarcan Aksakal'ın haberine göre; gayrimenkul sektöründe alt gelir grubunun alım gücü yüzde 90 gerilerken, turizmde alt ve orta gelir grubunun alım gücü yüzde 65-60 oranında azaldı. 

Kovid-19 salgınının, toplumun farklı kesimlerinde ekonomik açıdan ortaya çıkardığı etkilere ilişkin incelemelere yer verilen McKinsey Global Enstitüsü'nün Tüketici Talebindeki İyileşme ve COVID-19'un Kalıcı Etkileri raporunda çarpıcı veriler bulunuyor. Araştırmadaki verilere göre; yüksek geliri bulunan haneler salgın sürecinde tasarruflarını artırarak veya büyük ölçüde zarara uğramadan atlatabilse de düşük gelire sahip hanelerin yaşadığı sıkıntılar sebebiyle ekonomik toparlanmanın düzensiz olacağı tahmin ediliyor. 

Ziyaretler azaldı

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, konuya ilişkin açıklamalarda...