22 / 07 / 2024

gayrimenkul alışverişleri Tapu Takas ile güvende

gayrimenkul alışverişleri Tapu Takas ile güvende

TAPU ve Kadastro Genel Müdürlü ve Takasbank işbirliği ile hazırlanan 'Tapu Takas' isimli uygulama ile sahte para, hırsızlık ve ya dolandırıcılık gibi istenemeyen durumlar tarihe karışacak.

İstinyePark İstanbul Alışveriş Merkezi'nin tamamı Orjin Gayrimenkul'e geçti!

Orjin ve Doğuş gruplarının ortaklığı ile 2007 yılında faaliyete başlayan İstinyePark İstanbul Alışveriş Merkezi'nin tamamı Orjin Gayrimenkul'e geçti. 

Tapu sahipleri dikkat! Gayrimenkul alım-satımında 3 boyutlu döneme geçiliyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından uygulanacak olan ve pek çok kişiyi de yakından ilgilendiren değişikliğe göre gayrimenkul alım-satım işlemlerinde ve tapu süreçlerinde 3 boyutlu döneme geçilecek.

Gayrimenkul alırken veya satarken tapu harcı ile emlak vergisini hangi taraf öder?

Gayrimenkul alım-satım işlemlerinde bazı adımlar izleniyor. Peki, Gayrimenkul satışında tapu harcı ile emlak vergisini hangi taraf öder?

Bakyapı'dan Bursa'ya mobilya alışveriş merkezi geliyor! Mobyland için düğmeye basıldı!

Bursa’da hayata geçirdiği konut projeleriyle tanınan Bakyapı, 2024 yılında ticari gayrimenkul projeleri için kolları sıvadı. Bursa’nın en büyük mobilya alışveriş merkezi olarak tasarlanan Mobyland projesi hayata geçirilecek.

Palladium Alışveriş Sokağı Mağazaları Satışta! Yüzde 10 taksitli peşinat, 36 Ay 1,59 vade farkı!

Tahincioğlu Gayrimenkul ile Emlak Konut GYO ortaklığıyla hayata geçirilen Palladium Cadde Alışveriş Sokağı mağazaları satışa çıktı. İşte detaylar...

Mobilyada ‘yaz’ bereketi! Düğün sezonu ve yazlık alışverişleri mobilya satışlarını canlandıracak!

Mobilyacılar, yaklaşan yaz aylarını iple çekiyor. Düğün sezonunun başlaması birlikte evliliğe adım atacak çiftlerin mobilya alışverişleri şimdiden artarken, yaz aylarında bahçe mobilyalarına olan talebin de artması sektörü iyice hareketlendirecek.

TEB bankasında aracı olanlara müjde! Bu sayede akaryakıt alışverişlerinde 200 TL kar!

TEB Bankası, araç sahipleri için önemli bir kampanya başlattı ve akaryakıt alışverişlerinde geçerli olan 200 TL'lik hediye ile sürücüleri sevindirdi. Kampanya, tüm sürücülere hitap ediyor ve akaryakıt alımlarında kullanılabiliyor. Yüz güldüren kampanya ile ilgili merak edilen detaylar haberimizde ye

İş Bankalı olanlar yaşadı! Alışverişleri bedavaya gelecek kampanya ayağınıza geldi!

İş Bankalı olanların alışverişi bedavaya geliyor. Ramazan ayının başlamasıyla beraber bankalardan kampanyalar geliyor. Bu bankalara İş Bankası da eklendi. İşte detaylar!

Ziraat Bankkart ile beyaz eşya alışverişlerinizde kazançlı çıkın! Anında Bankkart Lira kazanın!

Ziraat Bankası müşterilerine özel kampanyalar yürütmeye devam ediyor. Bunların içinde beyaz eşya alışverişleri de dahil edildi. İşte detaylar!

İnternet alışverişlerinde buna dikkat! 14 gün içinde bunu yapmazsanız...

Sosyal medya alışverişleri özellikle Pandemi'den sonra küresel manada daha da çok yaygınlaştı. Adeta sektör haline gelecek kadar çoğalması beraberinde bazı sorunları da getirdi. Sosyal medya alışverişlerinde en büyük sorun 'alınan ürünün değişim aşaması' Peki bu sorunla ilgili neler yapılır.

Alışveriş online, mağazalar deneyim merkezi oldu!

PwC’nin Ipsos işbirliği ile gerçekleştirdiği “Tüketici Öngörüleri Araştırması” sonuçlarına göre ekonomideki olumsuz beklenti taşıyanların oranı yüzde 21 artarak yüzde 71’e çıktı. Alışverişte online kanallar hızla büyürken mağazalar ise artık bilgi ve deneyim merkezine dönüşüyor.

Yurt dışı alışveriş yapanlar bu haber sizin için! Online alışveriş limiti belirlendi! 

Çağımız düntyasında artık alışveriş için zaman mekan kavramı kalmadı, yurt dışı alışverişleri de moda hale geldi. Tabi bu durum beraberinde bazı kuralları da getiriyor. Peki  Peki Yurt dışı alışveriş limiti ne kadar?

Ev alıp satarken tapu harcını kim öder?

Bir gayrimenkul almak istiyorsunuz ya da var olan bir gayrimenkulünüzü satmak istiyorsanız bu noktada tapu dairesinde ödemeniz gereken bazı masraflar bulunuyor. Peki, alıp satarken tapu harcını kim öder? İşte tüm merak edilenler...

gayrimenkul alışverişleri Tapu Takas ile güvende Haberi

gayrimenkul alışverişleri Tapu Takas ile güvende

Uygulama sayesinde alıcılar ve satıcılar kolay, hızlı ve güvenli şekilde alım satım yapabilecekler. Türkiye'nin her yanından Alo 181 ile 7 gun 24 saat tapu Takas' uygulamasından anında randevu alabilirsiz. Uygulama tum dijital ortamlara uygun olarak hazırlanmıştır. 


Tapu Takas sistemi; mülkiyet hakkı ve alım satım bedelinin el değiştirmesi sırasında alıcı ile satıcının karşılaştığı olumsuzlukların önlenmesi amacıyla, gayrimenkul ile satjş tedeli olan nakdin eş anlı olarak el değiştirmesi, tarafların güven probleminin bertaraf edilmesi, nakit taşıma riskinin ortadan kaldırılması, düşük maliyetle hızlı transfer kolaylığı sağlanarak tüm taraflar açısından çağdaş, güvenli ve teknolojik bir altyapı ile zaman, işgücü ve maliyet avantajı yaratılması için Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ile imzalanan protokol çerçevesinde tasarlanmıştır. Paranın sahte çıkması veya çalınması risklerinden sizi korur. 


Satış bedelinin, alıcı tarafından Takasbank'a...