06 / 07 / 2024

gayrimenkul anlamı

gayrimenkul anlamı

Arapça kökenli bir kelime olan gayrimenkul nedir, gayrimenkul kelimesinin kapsamına neler girer sorularının yanıtı ve ayrıntıları haberimizde...

Emlak sektöründe devrim niteliğinde yeni model! Gayrimenkul alım-satım ve kiralama artık daha kolay olacak!

Versity, gayrimenkul sektörünün, dünya çapında  tahmini olarak 4 ila 6 milyon arasında profesyoneli olmasına rağmen dijital dönüşüm anlamında yeniliklere ayak uyduramaması karşısında sektörün modernleşip dijitalleşmesi için özel bir iş modeli geliştirdi.

İskansız gayrimenkul alınır mı?

İskan ruhsatı kısaca oturma izni anlamına geliyor. İskan ruhsatı alınmamış evler aslında yasal olarak oturmaya müsait olmayan evler olarak biliniyor. Peki, İskansız gayrimenkul alınır mı? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Katar'dan Türkiye'ye 650 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı!

Türkiye’nin ekonomi anlamında önemli müttefiklerinden bir olan Katar gelecek yılda 650 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı yapmaya karar verdi. 

Gayrimenkul danışmanı ne iş yapar? Ne kadar maaş alır?

Gayrimenkul sözcüğü taşınmaz mal anlamını taşımaktadır. Emlak sektöründe de sık sık kullanılan bu kelime değerli ve taşınmayan varlıklar anlamındadır. Peki, gayrimenkul danışmanı nedir? Gayrimenkul danışmanı ne iş yapar?

Himmet Karadağ: Gayrimenkul sertifikaları devrim niteliğindedir!

Uluslararası Şehir ve Sivil Toplum Zirvesi gong töreninde konuşan Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, “Gayrimenkul sertifikaları hem kentsel dönüşüm hem de çok geniş bir kitlenin sermaye piyasalarına kazandırılması anlamında devrim niteliğinde bir üründür.” dedi.

Tarlabaşı 360 model anlamında Türkiye'de bir ilk!

Çalık Gayrimenkul kentsel dönüşümün tecrübesini yaşadı. 10 senelik zorlu bir sürecin ardından Tarlabaşı 360 projesini tamamlamaya artık çok yakın. Feyzullah Yetgin, projenin kapsam, ölçek ve model anlamında Türkiye'de bir ilk olduğunu söylüyor.

Workshop, gayrimenkulünüz için check-up raporu hazırlıyor!

Düşündüğünüz gayrimenkulün sizin kullanım alışkanlıklarınıza göre, restorasyon ve dekorasyon anlamında nasıl pozitif değişimler geçirebileceği, tüm bunların teknik ve estetik alt yapısı hakkında size ücretsiz bir check-up raporu sunuluyor.

Gayrimenkul satışları 2016’da yüzde 5 artacak!

Yabancılara 20 bin adetle 5 milyar dolarlık konutun satıldığı gayrimenkul, 2016’ya hızlı giriyor. Satışların 2016’da yüzde 5 artması bekleniyor. Bu da satışta 1.3 milyon adetin aşılması anlamına geliyor.

Gayrimenkul yatırım fonlarına ilgi artıyor!

GYODER Başkan Yardımcısı Sur, SOYAK Holding CEO’su Çamlıbel, gayrimenkul yatırım danışmanları Ergin ve Bingöl ile gayrimenkul portföy yönetim şirketi EYG’yi aldı. Şirketin yeni adı pastayı paylaşma anlamına gelen RE-PIE oldu.

Seçim sonuçları gayrimenkul sektörünün önünü açtı!

1 Kasım seçimlerinin sonucu gayrimenkul sektörünün önünü açtı. Bu, dünyanın Türkiye'yi daha iyi tanıması anlamına geliyor.

ERA Gayrimenkul, Kıbrıs Master Franchise yetkisini aldı!

Üç yıl önce Türkiye pazarına giren ERA Gayrimenkul, hızla büyümesini Kıbrıs'la sürdürüyor. Şirket, hem KKTC hem de Kıbrıs Rum Kesimi'nde ofis açma yetkisi anlamına gelen ‘Kıbrıs Master Franchise' hakkını aldı.

Gayrimenkul pazarında fiyatlar dengelenecek!

Türkiye Gayrimenkul Pazarı Görünümü Şubat 2014 raporu, Türkiye'de döviz piyasalarında son dönemde meydan gelen hareketliliğin gayrimenkul pazarını 2014 yılında fiyatlanma anlamında yeni bir dengeye yönlendireceğini öngörülüyor...

Alaeddin Babaoğlu: İşini doğru yapan için bir balon yok!

Amplio Emlak Yatırım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, inşaat sektörünün Türkiye ekonomisinin motoru olduğunu belirterek, genç bir nüfusa sahip olan Türkiye'nin gayrimenkul anlamında önünün çok açık olduğunu belirtti...

gayrimenkul anlamı Haberi

gayrimenkul anlamı

Gayrimenkul nedir?

Gayrimenkul nedir, tanımı; Gayrimenkul bir yerden başka bir yere götürülemeyen başka bir deyişle taşınamayan mallardır. Bu nedenle gayrimenkuller, "taşınmaz" olarak da nitelendiriliyor.


Gayrimenkul nedir, ayrıntıları; Gayrimenkul, taşınmaz mal olarak ifade edilen arazi, arsa, bağımsız bölüm gibi taşınamayan, yerinde sabit duran şeylerdir.


Gayrimenkul kayıtları kadastro gören yerlerde tapu sicilinde, kadastro görmeyen yerlerde zabıt defterlerinde tutulmaktadır. Tapusu olmayan gayrimenkullerin devri zilyetlik hükümlerine göre harici senet veya noterde yapılmaktadır.



Işıl Seren...