02 / 05 / 2024

Gayrimenkul pazarında fiyatlar dengelenecek!

Gayrimenkul pazarında fiyatlar dengelenecek!

Türkiye Gayrimenkul Pazarı Görünümü Şubat 2014 raporu, Türkiye'de döviz piyasalarında son dönemde meydan gelen hareketliliğin gayrimenkul pazarını 2014 yılında fiyatlanma anlamında yeni bir dengeye yönlendireceğini öngörülüyor...



Türkiye Gayrimenkul Pazarı Görünümü Şubat 2014 raporu, Türkiye'de döviz piyasalarında son dönemde meydan gelen hareketliliğin gayrimenkul pazarını 2014 yılında fiyatlanma anlamında yeni bir dengeye yönlendireceğini öngörülüyor. Mevcut politik kargaşanın ekonomi ve TL üzerindeki olası etkileri, yatırımcılar için endişe yaratmakla birlikte orta ve uzun vadede Türk pazarına olan yatırımcı algısının, Türkiye'nin güçlü ekonomik büyümesi ve demografik gücü sayesinde pozitif seyredeceği vurgulanıyor. 


Perakende sektörünün Türkiye ekonomisi içerisindeki güçlü konumunun, 2013'te devam ettiğini söyleyen Jones Lang LaSalle Türkiye Başkam Avi Alkaş, Alkaş, "Perakende sektörünün diğer sektörlere oranla daha dirençli olması bekleniyor" dedi. Alkaş, 2014 yılında tamamlanan yeni stokla beraber toplam alışveriş merkezi stokunun 11.38 milyon metrekareye ulaşmasını beklediklerini söyledi. Rapora göre 2013'te cadde perakende pazarında en çok tercih edilen ilçe Beyoğlu oldu. 


Gülistan Alagöz/ Hürriyet Gazetesi 


Geri Dön