29 / 04 / 2024

Gayrimenkul sektörü 2014 beklentileri

Gayrimenkul sektörü 2014 beklentileri

Emlakkulisi.com ev sahipliğinde gerçekleşen 8. Konutta Satış ve Pazarlama Buluşmaları kapsamında konuşan Gül İnşaat Satış Koordinatörü Zafer Yurtsever; konut sektörünü 2014 sonunda nelerin beklediğini ve şu anki durumu değerlendirdi...

Kazım Algın: Gayrimenkul sektörü pozitif yönlü gelişiyor!

Gayrimenkul sektöründe en hızlı büyüyen markalardan biri olan Show Realty Türkiye'nin CEO'su Kazım Algın 2013 yılının Türk gayrimenkul sektörü için pozitif yönde gelişmelerin yaşandığı bir yıl olduğunu belirtti...

Gayrimenkul pazarında fiyatlar dengelenecek!

Türkiye Gayrimenkul Pazarı Görünümü Şubat 2014 raporu, Türkiye'de döviz piyasalarında son dönemde meydan gelen hareketliliğin gayrimenkul pazarını 2014 yılında fiyatlanma anlamında yeni bir dengeye yönlendireceğini öngörülüyor...

Gayrimenkulde 2014 küçük firmaların yılı olacak!

Mete Varas, " Son çalkantılardan dolayı özellikle büyük ölçekli karma projelerde durulma olabilir. Fakat bu dönemde küçük oyuncular daha hızlı yol alabilir " değerlendirmesini yaptı...

Gayrimenkul sektörü, bu yıl yüzde 20 daralacak!

SKB Gayrimenkul Değerleme AŞ Genel Müdür Yardımcısı Fatih Tosun, 2013'ün gayrimenkul sektörü açısından rekorlar yılı olduğunu belirterek, "2013'te konut satışları 1 milyon 100 bin civarında kaydedildi...

İzmir gayrimenkul sektöründe hızla büyüyor!

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İzmir’in gayrimenkul sektöründe öncü bir hale geldiğinin altını çizdi. Global Metro 2014 raporu sonuçlarına göre, İzmir hızla büyüme gösteren kentler arasında ikinci sırada yer alıyor...

Gayrimenkul sektörü yeni hükümetten destek istiyor!

2014 yılındaki yerel seçimlerden bu yana gayrimenkul sektörünü ilgilendiren bir karar alınamadığına dikkat çeken sektör yetkilileri, "Kendi imkânlarımızla buraya kadar geldik sonrası için hükümet desteği şart" dedi.

Gayrimenkul sektöründe hareketlenme bekleniyor!

REIDIN Gayrimenkul Sektörü Güven Endeksi & REIDIN Gayrimenkul Sektörü Fiyat Beklenti Endeksi 2015 2. Çeyrek Dönem sonuçları açıklandı. Rapora göre gayrimenkul sektöründe hareketlenme bekleniyor..

Gayrimenkul sektörüne yabancıların ilgisi artıyor!

Uzun yıllardan beri emlak gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Nova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Temeltaş, Türkiye’de gayrimenkul sektörünün son günlerdeki yükselen çıtasıyla ilgili değerlendirmeler yaptı.

Türk gayrimenkul sektörü İsveçlilere tanıtıldı!

TURYAP, İsveç gayrimenkul kooperatiflerinden HSB Stockholm’ün, yaklaşık 60 kişiden oluşan orta ve üst düzey yöneticilerine Türk gayrimenkul sektörünü tanıttı. Program kapsamında Ağaoğlu'nun Maslak 1453 ve Eroğlu'nun Skyland projeleri de gezildi.

Gayrimenkul sektöründe pazarlama noktası geliştirilmeli!

Keller Williams Ülke Direktörü Emre Erol’a göre gayrimenkul sektörü Türkiye’de çok gelişti ancak pazarlama noktasında hala alınması gereken yol var.

Altınhas Holding gayrimenkul sektöründe kalıcı olmak istiyor!

Altınhas Holding, uzun süredir girmeyi planladığı gayrimenkul sektörüne İş Bankası iştirakleriyle ortak şirket kurarak start verdi. İş Altınhas şirketini kuran ortaklık Ömerli'de 'Kasaba'nın 3'üncü etabını yapacak.

Doların yükselmesi gayrimenkul sektörüne yarayacak!

Gayrimenkul danışmanlık şirketi Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Dr. Gökhan Taş, doların yükselmesinin gayrimenkul sektörüne olumlu yansıdığını belirtti..

Torba yasa ile gayrimenkul sektöründe kayıt dışı işlemler son buluyor!

Kamuoyunda ''torba yasa'' olarak bilinen 6637 sayılı “Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” onaylandı. Onayla birlikte gayrimenkul sektöründe kayıt dışı işlemler son bulacak..

Sinpaş gayrimenkul sektöründe en fazla ciroya ulaşan şirket oldu!

Sinpaş, 2015’in mart ayı itibarıyla gayrimenkul sektöründe, en fazla ciroya ulaşan özel sektör şirketi oldu. Sinpaş GYO ve Sinpaş Yapı’nın mart ayında gerçekleştirdiği satışlar, Sinpaş’ı sektörün zirvesine taşıdı.

Gayrimenkul sektöründe güven yüzde 5 azaldı!

REIDIN Türkiye Gayrimenkul Sektörü Güven Endeksi, 2015 yılı 1. çeyrek döneminde geçen çeyrek döneme göre yüzde 5 azalışla 93.4 ile kısmen kötümser olarak ölçüldü.

Gayrimenkul sektörü Mart ayında rekor kırdı!

GEÇTİĞİMİZ ay gerçekleştirilen lansmanlar ve ihalelerle gayrimenkul sektöründe yeni bir rekora daha imza atıldı. Projeler, 20 trilyonu bulan gayrimenkul projelerine imza atacak tanıtımlarını gerçekleştirdi.

Gayrimenkul sektörü yüzde 5 azaldı!

REIDIN Türkiye Gayrimenkul Sektörü Güven Endeksi, 2015 yılı 1. çeyrek döneminde geçen çeyrek döneme göre yüzde 5 azalışla 93.4 ile kısmen kötümser olarak ölçüldü.

Gayrimenkul sektörü 2014 beklentileri Haberi

Gayrimenkul sektörü 2014 beklentileri


Gül İnşaat Satış Koordinatörü Zafer Yurtsever'in konuşması: 


Bayramdan sonra 2. El konut satışlarında hareket olduğu biz de bireysel kredi işlerinden görebiliyoruz. Özellikle Kurban Bayramı'ndan sonra işler inanılmaz şekilde artmış durumda. Demek ki bu 2. el konut kredilerindeki artış... Tek sıkıntı özellikle bizimde yapmış olduğumuz proje değerleme çalışmalarda gördüğümüz özellikle bazı bölgelerde satışlar çok cansız, çok hareketsiz. Kartal Maltepe şu anda benim duyumlarıma aldığım bilgilere göre bazı satış ofislerine haftasonu giden ziyaretçi bile yok. Yaz böyleydi, hala da bir hareketlilik yok. Bu yeni kampanyalar evet bir kısım hareketlilik getirecek. O kuşkusuz.  Ama bölgesel fiyat yanlışlıkları otomatikman durgunluğu satış yapılmamasını getiriyor. 2014 sonuna kadar neyi görüyoruz. Çok çok kötü konut satışı olacağını sanmıyorum. Ortalama 1 milyon konut satışını yine göreceğiz rahatlıkla. Faiz...