10 / 05 / 2024

Gayrimenkul bağış harcı

Gayrimenkul bağış harcı

Taşınmaz mal tapusu bedelsiz olarak da bir başkasına devredilebiliyor. Bu işleme ise gayrimenkul hibesi deniyor. Peki gayrimenkul hibesi nasıl yapılır? Gayrimenkul hibe harcı ne kadar?

Gayrimenkulün bağışlanması!

Gayrimenkulün bağışlandığı kişi, "Veraset ve İntikal Vergisi Beyannamesi" vermekte ve yüzde 10-30 oranında (ana, baba, eş ve çocuklara bağışta yüzde 5-15 arasında) Veraset ve intikal Vergisi ödenmektedir...

Tapu bağış harcı 2022 ne kadar oldu?

Bağış, hibe, bir bedel veya başkaca bir karşılık alınmaksızın bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemine deniyor. Bu işlem tapu devirlerinde de yapılabiliyor. Peki, tapu bağış harcı 2022 ne kadar oldu?

Tapu harcını başkası yatırabilir mi?

Gayrimenkul alım satım işlemlerinin tamamlanabilmesi için tapu harcının yatırılması gerekiyor. Peki, tapu harcı nasıl ödenir? Tapu harcını başkası yatırabilir mi?

Tapu bağış harcı 2022 ne kadar?

Tapu devir işlemleri bir bedel karşılığında yapılabildiği gibi bedelsiz olarak da yapılabiliyor. Peki, tapu bağış harcı 2022 ne kadar?

Babadan oğula gayrimenkul bağışı nasıl yapılır?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Karabıyık, bugünkü köşesinde babadan oğula mülk geçişini kaleme aldı.

Tapuda bağış bozulur mu?

Gayrimenkullerin tapuları satılabildiği gibi bağış yoluyla alınabiliyor. Peki, tapu bağış harcı 2021 ne kadar? Tapuda bağış bozulur mu? Tapuda hibe masrafı ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Mustafa Tansu kimdir?

İhlas Gayrimenkul Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurumsal Yönetim Komitesi Başkanı Mustafa Tansu kimdir? Mustafa Tansu daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Mustafa Tansu'nun biyografisi...

Handan Uran Ertuğrul Darüşşafaka'ya gayrimenkulünü bağışladı!

Türk sahne sanatının önemli isimlerinden Handan Uran Ertuğrul, Darüşşafaka Cemiyeti'ne gayrimenkul bağışında bulundu.

Edip Gayrimenkul bağımsız denetim şirketini seçiyor!

Edip Gayrimenkul, bağımsız denetimlerinin yapılması konusunda "MGI Bağımsız Denetim A.Ş."nin seçilmesine ve Bağımsız Denetim Şirketi seçiminin Genel Kurul'un onayına sunulmasına karar verdi. 

Kuyumcukent Gayrimenkul bağımsız denetim firmasını seçiyor!

Kuyumcukent Gayrimenkul'ün ve bağlı ortaklarının denetlenmesi ile faaliyetlerini yürütmek üzere Akademik Bağımsız Denetim Danışmanlık Ve Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş.'nin seçilmesine ve Genel Kurul'un onayına sunulmasına karar verildi. 

Gayrimenkul başına en yüksek ücret hangi şehirlerde ödendi?

Türkiye genelinde geçen sene gayrimenkul satışında beyan edilen ortalama tapu değeri 187,5 bin TL şeklinde olurken, en yüksek rakam 413 bin TL ile mega kent İstanbul, 304,6 bin TL ile Muğla ve 239,5 bin TL ile İzmir'de kaydedildi.

Tapu bağış harcı 2021!

Gayrimenkullerin tapuları satılabildiği gibi bağış yoluyla alınabiliyor. Peki, tapu bağış harcı 2021 ne kadar? İşte tapu bağış harcı 2021...

Tapuda bağış harcı 2021'de ne kadar?

Gayrimenkullerin tapuları satılabildiği gibi bağış yoluyla alınabiliyor. Peki, tapu bağış harcı 2021 ne kadar? İşlem için hangi belgeler gerekiyor? İşte tüm merak edilenler...

Yapılan gayrimenkul bağışı geri alınır mı?

Posta yazarı Tamer Heper bir okuyucusunun 'Dede tarafından toruna yapılan bağış, dede öldükten sonra geri alınabilir mi? ' sorusunu yanıtladı.

Gayrimenkul bağış harcı Haberi

Gayrimenkul bağış harcı

Gayrimenkul hibesi nasıl yapılır?

Tapu dairesinde tüm devir işlemleri bir satış bedeli karşılığında yapılmıyor. Diğer ifade ile tapu bedelsiz olarak da bir başkasına devredilebiliyor. Bu işleme gayrimenkul hibesi deniyor. Peki gayrimenkul hibesi nasıl yapılır? Gayrimenkul hibe harcı ne kadar?


Gayrimenkul hibe işleminde bir bedel karşılığı ödenmemesine karşın, bağışı yapan kişi, bağışı yaptığı kişiye birtakım sorumluluklar yükleyebiliyor. Söz konusu yükümlülükler,  bir şeyi yapma şeklinde olabileceği gibi bir şeyi yapmaktan kaçınma şeklinde de olabiliyor.


Gayrimenkul hibe işleminin tamamlanabilmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve harç bedelinin yatırılması gerekiyor.


Gayrimenkul hibesinde gerekli belgeler:

1. Bağışlanacak taşınmaz mala ait tapu senedi

2. Bağışlayan ve bağışı kabul edenlerin fotoğraflı nüfus cüzdanları,

3. Bağışlayanın bir, bağışı kabul edenin iki adet, son altı ay içinde çekilmiş fotoğrafları.

4. Akitte taraflardan biri veya ikisi vekil,...