15 / 05 / 2024

Gayrimenkul bağışı ne demek

Gayrimenkul bağışı ne demek

Bağışlama, hayatta olan kimseler arasında bir tasarruftur ki onunla bir kimse, mukabilinde bir ivaz taahhüt edilmeksizin malının tamamını veya bir kısmını diğer kimseye temlik eder...

Eski Bakan Kurum açıkladı! Türkiye’nin en büyük konut seferberliği başladı!

18’inci GYODER Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Murat Kurum "Depremle mücadelenin tek yolu; Kentsel Dönüşümdür" dedi. Kurum, Türkiye’nin en büyük konut seferberliğini başlattıklarını paylaştı.

Covid-19 sonrası Türkiye gayrimenkul piyasasında neler değişti?

Covid-19 Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası ne oldu? İşte Vizyon Taşınmaz Değerleme şirketinin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mete Gülbaş'ın Covid-19 Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası ve Ekonomik Verileri ile ilgili olarak hazırladığı o rapor...

Babadan oğula gayrimenkul bağışı nasıl yapılır?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Karabıyık, bugünkü köşesinde babadan oğula mülk geçişini kaleme aldı.

Mustafa Tansu kimdir?

İhlas Gayrimenkul Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurumsal Yönetim Komitesi Başkanı Mustafa Tansu kimdir? Mustafa Tansu daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Mustafa Tansu'nun biyografisi...

Handan Uran Ertuğrul Darüşşafaka'ya gayrimenkulünü bağışladı!

Türk sahne sanatının önemli isimlerinden Handan Uran Ertuğrul, Darüşşafaka Cemiyeti'ne gayrimenkul bağışında bulundu.

Edip Gayrimenkul bağımsız denetim şirketini seçiyor!

Edip Gayrimenkul, bağımsız denetimlerinin yapılması konusunda "MGI Bağımsız Denetim A.Ş."nin seçilmesine ve Bağımsız Denetim Şirketi seçiminin Genel Kurul'un onayına sunulmasına karar verdi. 

Kuyumcukent Gayrimenkul bağımsız denetim firmasını seçiyor!

Kuyumcukent Gayrimenkul'ün ve bağlı ortaklarının denetlenmesi ile faaliyetlerini yürütmek üzere Akademik Bağımsız Denetim Danışmanlık Ve Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş.'nin seçilmesine ve Genel Kurul'un onayına sunulmasına karar verildi. 

Gayrimenkul başına en yüksek ücret hangi şehirlerde ödendi?

Türkiye genelinde geçen sene gayrimenkul satışında beyan edilen ortalama tapu değeri 187,5 bin TL şeklinde olurken, en yüksek rakam 413 bin TL ile mega kent İstanbul, 304,6 bin TL ile Muğla ve 239,5 bin TL ile İzmir'de kaydedildi.

Yapılan gayrimenkul bağışı geri alınır mı?

Posta yazarı Tamer Heper bir okuyucusunun 'Dede tarafından toruna yapılan bağış, dede öldükten sonra geri alınabilir mi? ' sorusunu yanıtladı.

Fuzul Yapı Başakşehir'deki 10. projesi için düğmeye bastı!

Yeni proje yatırımlarına hız kesmeden devam eden Fuzul Yapı ve Fuzul Gayrimenkul, Başakşehir'de 48 bin 674 metrekarelik alanda bölgedeki 10'uncu projesine başlıyor. 

Kiracı gayrimenkulü başkasına devredebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun 'İşlettiğim büfeyi bırakmak, daha doğrusu bir başkasına devretmek istiyorum. Ancak mal sahibi “Benim iznim olmadan olmaz” diyor. Bu halde durumum nedir?' sorusunu yanıtladı.

Referans Gayrimenkul Başakşehir ofisi yarın açılıyor!

Referans Gayrimenkul Başakşehir'in yeni ofisi Erkut Memiş ile Birsen Memiş imzası ile Nidapark Başakşehir Dükkanları'nda yarın açılıyor. 

Gayrimenkul avukatı kime denir? Ne iş yapar?

Profesyonel bir süreç kapsamında ele alınması gereken hukuk bünyesindeki gayrimenkul çalışmaları, büyük öneme sahiptir. Peki çalışmalarla ilgilenmesi gereken kişi kimdir? Gayrimenkul avukatı ne iş yapar?

Gayrimenkul bağışı ne demek Haberi

Gayrimenkul bağışı ne demek

BAĞIŞLAMANIN TANIMI, UNSURLARI VE HUKUKİ NİTELİĞİ

Bağışlamanın Tanımı BK'nın 234. maddesinde "bağışlama sözleşmesinin tanımı yapılmıştır. Buna göre; "Bağışlama, hayatta olan kimseler arasında bir tasarruftur ki onunla bir kimse, mukabilinde bir ivaz taahhüt edilmeksizin malının tamamını veya bir kısmını diğer kimseye temlik eder. 


Henüz iktisap edilmemiş olan bir haktan feragat yahut bir mirası reddetmek, hibe değildir. Ahlaki bir vazifenin ifası da hibe (bağışlama) sayılmaz." Daha kısa bir anlatımla bağışlama, bir bedel veya başkaca bir karşılık olmaksızın bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemidir (1). 


Henüz reşit (rüşt) olmamış, yani 18 yaşını bitirmemiş kişi bağış yapamaz. Zihinsel özürlüler de bağış yapamaz. Reşit olmuş ancak temyiz kudreti olmayanlar (sınırlı ehliyetsizler) kanuni temsilcilerinin izni olsa da bağış yapamazlar. Vasi de vesayeti altındaki kişinin malını bağışlayamaz. 


Veliler, velayetleri...