30 / 04 / 2024

Gayrimenkul değerleme uzmanlığına kimler başvurabilir

Gayrimenkul değerleme uzmanlığına kimler başvurabilir

Gayrimenkul değerleme uzmanları neler yapar? Kimler gayrimenkul değerleme uzmanı olabilir? İşte gayrimenkul değerleme uzmanlığı mesleğinin iş tanımı ve bu işe yapabilecek olan kişiler bu haberde...

2022 Gayrimenkul Değerleme Asgari Ücret Tarifesi!    

Sermaye Piyasası Kurulunun 2022 Yılı Gayrimenkul Değerleme Asgari Ücret Tarifesi ve Uygulama Esaslarına İlişkin Kararı bugünkü 31704 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı ne iş yapar?

Günümüzde en çok merak edilen mesleklerin başında Gayrimenkul Değerleme Uzmanı geliyor. Bu mesleği yapmayı düşünen vatandaşlar Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı hakkında araştırma yapıyor. Peki, Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ne Yapar? İşte detaylar...

Servet GYO gayrimenkul değerleme şirketlerini seçti!

Servet GYO, mevcut gayrimenkullerin değerleme raporlarının Reel Gayrimenkul Değerleme A.Ş.'ne hazırlatılmasına, yeni gayrimenkullerin değerleme raporlarının Lotus Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. veya Reel Gayrimenkul Değerleme A.Ş.'ne hazırlatılmasına karar verdi. 

Nurol GYO 2021 yılı için gayrimenkul değerleme kuruluşunu seçti!

Nurol GYO'nun 2021 yılı içerisinde portföye alınabilecek ve değerleme gerektirecek varlıklar için Terra Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. ve/veya Nova Taşınmaz Değerleme ve Danışmanlık A.Ş.'den değerleme hizmeti alınmasına karar verildi. 

Akiş GYO 2021 yılı gayrimenkul değerleme şirketlerini seçti!

Akiş GYO'dan 2021 yılı içerisinde alınabilecek ve değerleme gerektirecek varlıklar için ise Lotus Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. ve Invest Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. ile çalışılmasına karar verildi. 

Doğuş GYO 2021 yılı için gayrimenkul değerleme şirketlerini belirledi!

Doğuş GYO, 2021 yılı hesap dönemi içinde portföyüne alınabilecek ve değerleme gerektirecek varlıklar için Reel Gayrimenkul Değerleme A.Ş.veya TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş.'den değerleme hizmeti alınmasına karar verildi.

Alarko GYO 2021 yılı için gayrimenkul değerleme kuruluşunu seçti!

Alarko GYO'nun portföyünde mevcut bulunan her bir varlık için "TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş." den değerleme hizmeti alınmasına karar verildi. 

İdealist GYO 2021 yılı için gayrimenkul değerleme şirketlerini seçti!

İdealist GYO'nun 2021 yılı için değerleme şirketinin Smart Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. olarak belirlenmesine, ‘'Smart Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. ile ‘'Reel Gayrimenkul Değerleme A.Ş.'' firmalarına değerleme yaptırılmasına karar verildi. 

TSKB GYO 2021 yılı için gayrimenkul değerleme şirketini seçti!

TSKB GYO'nun Fındıklı Bina I, Fındıklı Bina II, Tahir Han, Pendorya Alışveriş Merkezi ve Divan Adana Oteli için değerleme hizmetlerinin  Reel Gayrimenkul Değerleme A.Ş.'den alınmasına karar verdi. 

2021 Gayrimenkul Değerleme Asgari Ücret Tarifesi!

Sermaye Piyasası Kurulunun 2021 Yılı Gayrimenkul Değerleme Asgari Ücret Tarifesi ve Uygulama Esaslarına İlişkin Kararı bugünkü 31354 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Doğuş GYO gayrimenkul değerleme şirketlerini seçti!

Doğuş GYO Yönetim Kurulu toplantısında aldığı karar ile Reel Gayrimenkul Değerleme A.Ş. gayrimenkul değerleme şirketlerinden hizmet alınmasına karar verildi.

Servet GYO'nun revize edilen gayrimenkul değerleme raporları!

Servet GYO, Sermaye Piyasası Kurulu'nun 29 Mayıs 2020 tarih 12233903-340.15E.5436 sayılı yazısına istinaden hazırlanan revize gayrimenkul değerleme raporlarını yayınladı. 

Nurol GYO 2020 yılı gayrimenkul değerleme kuruluşunu seçiyor!

Nurol GYO'nun 2020 yılı içerisinde portföye alınabilecek ve değerleme gerektirecek varlıklar için Terra Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. ve/veya Nova Taşınmaz Değerleme ve Danışmanlık A.Ş.'den değerleme hizmeti alınmasına oybirliği ile karar verildi.

Gayrimenkul değerleme uzmanlığına kimler başvurabilir Haberi

Gayrimenkul değerleme uzmanlığına kimler başvurabilir

Gayrimenkul değerleme uzmanlığı!

Uluslararası Değerleme Standartları'na (UDES) göre tanım da şu şekildedir: Gayrimenkul Değerleme Uzmanları, Varlık Değerleme Uzmanları,Değerleme Uzmanları, değerleme yapmak ve sonuçlarını raporlamayı iktisadi bir faaliyet olarak yürüten özel bir meslek grubudur. 


Meslek erbabı olan değerleme uzmanları oldukça zor eğitim, öğretim ve ehliyet testlerinden geçmek ve becerilerini göstermek durumundadır. Ayrıca bu kişiler, Çalışma İlkeleri (ahlaki ilkeler ve yetkinlik) ve mesleki faaliyet standartlarına riayet etmeli, bunları muhafaza etmeli ve Genel Kabul Görmüş Değerleme İlkelerine uymalıdırlar.


Gayrimenkul değerleme uzmanlığı kısaca; konut, bina, arsa, arazi gibi gayrimenkul kıymetlerin değerini tespit etme işine deniyor. 


Gayrimenkul değerleme uzmanlığı işini yapanlar gayrimenkul alım-satım işlemleri kapsamında, ipoteğe dayalı kredi işlemlerinde değer tespiti yaparlar. Ayrıca gayrimenkullerle ilgili davalarda bilirkişi olarak ayrimenkul değerleme uzmanlarının görüşlerine başvuruluyor. 


Bu mesleği yapacak olan kişilerin finans...