29 / 04 / 2024

gayrimenkul değerlemesi nedir

gayrimenkul değerlemesi nedir

Bir gayrimenkul değerlemesinde dikkat edilecek hususlar vardır. Gayrimenkul değerlemesi nedir? için haberimize bakın...

SPK Başkanı Gönül açıkladı: Gayrimenkul değerlemesi ile vergi kaybı önlenecek!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, tüm tapu işlemleri için gayrimenkul değerlemesinin yapılması, gerek vergi kaybını önlemesine gerekse hem alıcının hem de satıcının değer konusunda daha sağlıklı işlem yapabilmesine imkan vereceğini açıkladı.

Gayrimenkul değerleme nedir?

Gayrimenkul değerleme, kredi teminatları ve artan sigorta kapsamları açısından önemli bir kavramdır. Gayrimenkul alanında önemli bir kavram olduğu için bilinmesi gerekir. Peki gayrimenkul değerleme nedir, neden yapılır ve kim tarafından yapılır? İşte gayrimenkul değerleme konusu hakkında detaylar...

Gayrimenkul değerleme raporu nedir? Değerleme kriterleri nelerdir?

Gayrimenkul değerleme raporu, taşınmazın birçok özelliğini detaylı bir şekilde kapsayan bir belgedir. Bu belgede, mülkün farklı yönleri değerleme uzmanları tarafından ele alınarak işlenir. Peki gayrimenkul değerlendirme raporu nedir, değerleme kriterleri nedir ve ne işe yarar?

GYODER, Çözüm Platformu'nda gayrimenkul değerlemesi konuşuldu!

'Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu' olarak sektörün bütün alt açılımlarını aynı çatı altında buluşturan GYODER, Çözüm Platformu toplantısının yedincisini gerçekleştirdi. Toplantı “Değer”ini Kim Bilir? başlığıyla düzenledi.

Alarko GYO'dan şirket değerlemesi açıklaması!

Alarko GYO'nun Rusya Federasyonu adresindeki gayrimenkulün üst hakkına sahip olan, faaliyeti sadece gayrimenkul olan Rusya Federasyonunda mukim Mosalarko OJSC şirketinin değerlemesi Nexia Pacioli Consulting LLC tarafından yapıldı.

Gayrimenkul danışmanlığı nedir?

Emlakçılık terimi ilk zamanlardan günümüze oldukça değişti. Böylece emlakçıların yaptıkları işler de değişti. Mülk alım-satımı dijital ve teknolojik çağa ayak uydurarak, aracı ve komisyoncu gibi terimlerden sıyrılarak gayrimenkul danışmanlığı ismini aldı. Peki gayrimenkul danışmanlığı nedir?

Omurga Gayrimenkul 2021 yılı için gayrimenkul değerleme kuruluşunu atadı!

Omurga Gayrimenkul, fon portföyüne alınacak gayrimenkullere ve gayrimenkule dayalı haklara ilişkin 2021 yılı değerlemesi için Avrupa Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. ve TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş.'nin seçilmesine karar verildi. 

Omurga Gayrimenkul 2021 yılı için gayrimenkul değerleme şirketlerini seçti!

Omurga Gayrimenkul, 2021 yılı değerlemesi için Denge Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş ve TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş.'nin seçilmesine karar verildi. 

Londra'da gayrimenkul değerlemesi yüzde 25 artacak!

Lonra'daki emlak piyasasını anlatan Land Securities Konut Direktörü Tom Eshelby, önümüzdeki beş yıl içinde Londra'da gayrimenkul değerlemesinin yüzde 20-25 oranında artacağını söylüyor.

Atakule GYO'dan Ankara Mühye'deki gayrimenkulün 2015 değerlemesi!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Ankara İli, Çankaya İlçesi, Mühye Mahallesi, 808, 809, 519 numaralı parsellerin 1/1 tam hissesinin, 711 numaralı parselin ise 1/3'ü için hazırlatılan yıl sonu Gayrimenkul Değerleme Raporunu yayınladı.

Kuyumcukent GYO, Adres Gayrimenkul Değerleme ile anlaştı!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırım Ortakluğı aktifinde bulunan tüm gayrimenkullerin değerlemesi için teklifte bulunan değerleme şirketlerinden, Adres Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. anlaştı.

Tapuda emlak beyan değeri nedir?

Gayrimenkul devir ve iktisaplarında tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, tapuda emlak beyan değeri nedir? Tapu harcı hesabı nasıl yapılır?

Gayrimenkul değerleme raporu nedir?

Bir gayrimenkulün değer tespiti için değerleme uzmanlarının, taşınmazın değerinin etkileyen tüm faktörleri analiz etmeleri gerekiyor. Peki, gayrimenkul değerleme raporu nedir?

gayrimenkul değerlemesi nedir Haberi

gayrimenkul değerlemesi nedir


Bir konutun değerinin tespit edilmesine gayrimenkul değerlemesi deniyor. Bir değerleme işleminde şu hususlar önem arz ediyor; 


1. Alıcı ve satıcı makul ve mantıklı hareket etmektedirler. 

2. Taraflar gayrimenkul ile ilgili her konuda tam bilgi sahibidirler ve kendilerine azami faydayı sağlayacak şekilde hareket etmektedirler. 

3. Gayrimenkulün satışı için makul bir süre tanınmıştır. 

4. Ödeme nakit veya nakit benzeri unsurlarla yapılmaktadır. 

5. Gayrimenkulün alım işlemi sırasında gerekebilecek finansman, piyasa faiz oranları üzerinden gerçekleştirilmektedir. 


Gayrimenkul değerlemesi ilkeleri 

Bir konutun tespitinde birçok ilke kullanılıyor. Bu ilkeler şöyle; 


1- İkame İlkesi: Bir şeyin değerinin, onun yenileme maliyetinden fazla olmamasını açıklıyor. 


2- Uygunluk İlkesi: Eksperce değerleme yapılırken, gayrimenkulün, bulunduğu çevrenin özellikleri ile uyumunun gözetilmesi gerektiğini anlatıyor. 


3- Beklenti İlkesi: Bir gayrimenkulün bugünkü değerinin, gayrimenkulün gelecekteki beklenen getirilerinin bir fonksiyonu olduğunu...