04 / 05 / 2024

gayrimenkul Devir hakkının kısıtlamaları

gayrimenkul Devir hakkının kısıtlamaları

Türk Medeni Kanunu kapsamında devir hakkının kısıtlamaları dahilinde; yasal ön alım hakkı, sözleşmeden doğan önalım hakkı ve geri alım hakları bulunuyor. İşte devir hakkının kısıtlamaları...

Perakendeye talep, gayrimenkul sektörünü hareketlendiriyor!

Beymen Mağazacılık CEO’su Elif Çapçı, perakende sektörü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çarpçı, perakendeye olan talebin gayrimenkul sektörünü de hareketlendirdiğini belirtti.

Büyükçekmece Elit Gayrimenkul Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Büyükçekmece Elit Gayrimenkul Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Kemal Ertüzün ve Hande Gizem Türker ortaklığında kuruldu.

Avi Alkaş: Gayrimenkul sektörünü 1 numaralı güç haline getireceğiz!

Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş tarafından 5-6 Aralık'ta Four Seasons Hotel Bosphorus'ta gerçekleştirilecek olan "gayrimenkul sektörünün büyük buluşması" RE 360'ın tanıtım toplantısı düzenlendi.

Kartal, gayrimenkul sektörünün merceği altında!

Kartal'da lansmanı yapılan dev projelerle birlikte ilçe bir kez daha gayrimenkul sektörünün gündeminde ön sıralara çıktı.

Son 15 yılda gayrimenkul sektörünün vizyonu değişti!

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, son 15 yılda konut sektörünün gerçirdiği dönüşümden bahsetti. Kurum, inşaat ve gayrimenkul sektörünün vizyonundaki değişimleri anlattı.

Katar krizi Türk gayrimenkul sektörünü de endişelendirdi!

Dünyanın en büyük yatırımcı ülkeleri arasında 14. sırada yer alan Katar ile 7 ülkenin ilişkilerini kesmesi, Türk gayrimenkul sektörünü de endişelendirdi.

Konya Gayrimenkul Fuarı bugün başlıyor!

Tüyap Konya Fuarcılık A.Ş tarafından gerçekleşecek Konya Gayrimenkul Fuarı bugün başlıyor. 60 inşaat şirketinin katılacağı fuar, ayın 14'üne kadar devam edecek.

Avrasya GYO Arnavutköy'de gayrimenkul çalışmalarını sürdürüyor!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Avrasya GYO Arnavutköy'de gayrimenkul çalışmalarını sürdürüyor.

Hatay Yapı İnşaat ve Gayrimenkul Fuarı bugün başladı!

Bu yıl ilk kez gerçekleşecek Hatay Yapı İnşaat ve Gayrimenkul Fuarı bugün başladı. Ayın 7'sine kadar devam edecek fuar 25 bin metrekarelik alanda gerçekleşiyor.

Güvenli ortam gayrimenkul sektörünü uçuşa geçirecek!

Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum 325 bin 780 adetlik satışa dayanarak gayrimenkul sektörünün uçuşa geçeceğini ifade etti. Kurum istikrar ortamının önemine dikkat çekti.

Kentsel dönüşümde mülkiyet hakkının sınırlandırılması!

Avukat Fatma Dilşad Yelken, "Kentsel dönüşüm sürecinde yaşanan sorunlar ve mülkiyet hakkının sınırlandırılması" konusunu www.emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Av. Fatma Dilşad Yelken'in o yazısı..

RE-PIE, MIT Gayrimenkul Enstitüsü’nün partneri oldu!

RE-PIE, MIT Gayrimenkul Enstitüsü’nün (MIT Real Estate) Türkiye’deki tek partneri olarak belirlendi.

Tapu harçlarındaki indirim gayrimenkul sektörünü hareketlendirecek!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, tapu harçlarının düşürülmesiyle gayrimenkul sektörünün hareketleneceğini belirterek kayıt dışı ekonominin önüne geçileceğini söyledi.

gayrimenkul Devir hakkının kısıtlamaları Haberi

gayrimenkul Devir hakkının kısıtlamaları

Devir hakkının kısıtlamaları!

Türk Medeni Kanunu kapsamında devir hakkının kısıtlamaları dahilinde; yasal önalım hakkı, sözleşmeden doğan önalım hakkı ve geri alım hakları bulunuyor.


1. Yasal önalım hakkı

a. Önalım hakkı sahibi

MADDE 732.- Paylı mülkiyette bir paydaşın taşınmaz üzerindeki payını tamamen veya kısmen üçüncü kişiye satması hâlinde, diğer paydaşlar önalım hakkını kullanabilirler.


b. Kullanma yasağı, feragat ve hak düşürücü süre

MADDE 733.- Cebrî artırmayla satışlarda önalım hakkı kullanılamaz.

Önalım hakkından feragatin resmî şekilde yapılması ve tapu kütüğüne şerh verilmesi gerekir. Belirli bir satışta önalım hakkını kullanmaktan vazgeçme, yazılı şekle tâbidir ve satıştan önce veya sonra yapılabilir.


Yapılan satış, alıcı veya satıcı tarafından diğer paydaşlara noter aracılığıyla bildirilir.


Önalım hakkı, satışın hak sahibine bildirildiği tarihin üzerinden üç ay ve her hâlde satışın üzerinden iki yıl geçmekle düşer.


c. Kullanılması

MADDE 734.-...