21 / 05 / 2024

Gayrimenkul fonları sektörü

Gayrimenkul fonları sektörü

Türkiye'de gayrimenkul fonları çok yeni bir iş alanı. Konuyla ilgili ilk fonun kuruluşu Kasım'da tamamlandı. 24 Gayrimenkul Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yeniay, fonlardaki büyüklüğünün 10 yılda 20-25 milyar dolara ulaşabileceğini söylüyor.

Gayrimenkul yatırım fonlarının emlak sektörünü hareketlendirmesi bekleniyor!

Gündemden düşmeyen gayrimenkul sektörü ile ilgili önemli açıklamalar yapan View Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali İmran Bozdoğan yaptığı açıklamada Gayrimenkul yatırım fonlarının sektörü hareketlendireceğini söyledi.

Gayrimenkul sektöründe Ağustos'ta istihdam rekoru kırıldı! Sektörde ücretli çalışan sayısı 12 bin 224 oldu! 

Türkiye'de Ağustos 2023'te "gayrimenkul faaliyetleri" sektöründe ücretli çalışan sayısı 122 bin 224'i buldu ve tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. İşte detaylar...

İnşaat ve gayrimenkul satış sektörünü neler bekliyor?

Ticaretin dijitalleşerek kolaylaşacağı, yeni iş yapma kültürlerinin doğacağı ve gerçeğe değer verilen yeni bir sistem ortaya çıkacak. Bu sistemle gayrimenkul sektöründe gerçek alıcıya doğrudan ulaşılabilecek modeller, ilan sitelerine bağımlı olmayan alternatif pazarlama kanalları öne çıkacak...

Gayrimenkul yatırım fonları yüzde 42 büyüdü!

İş Portföy Genel Müdürü Tevfik Eraslan yaptığı açıklamada; “Gayrimenkul yatırım fonları sektörünün yönettiği toplam fon büyüklüğü 245 milyar TL oldu ve bu yıl başından bu yana yaklaşık yüzde 42’lik bir büyüme gerçekleşti dedi.

Gayrimenkul fonları yatırımcılar için güvenli bölge!

Gayrimenkul sektörü durgun bir dönemden geçerken sektörün kazananı gayrimenkul yatırım fonları oldu.

Gayrimenkul sektörü tüm yatırımcılara hitap ediyor!

GYO, Gayrimenkul Yatırım Fonları, Gayrimenkul Sertifikaları ve Kira Sertifikaları ve tapu sigortası gibi finansal araçlar gayrimenkul sektörüne derinlik kazandırıyor. Sektör bu sayede daha çok yatırımcıya hitap ediyor.

Gayrimenkul ve girişim sermayesi fonları sektör için can suyu oldu!

Gayrimenkul ve girişim sermayesi fonları sektör için can suyu oldu. Sadece bu alanda uzmanlaşacak yeni şirketler kuruldu. Halihazırdaki şirketler ise yeni fonlar kurarak pazar payı kapma savaşına başladı bile...

Gayrimenkul sektörü gençlerin yeni gözdesi!

 Türkiye’de işsizliğin yanı sıra üniversite mezunu çalışmayan sayısı dikkat çekiyor.  Turyap Franchise Müdürü Sezer İkizoğlu gayrimenkul pazarlama  sektörüne dair gençlere sağlanan avantajları değerlendirdi.

16. Gayrimenkul Zirvesi sektörün geleceğine yön verecek!

GYODER, 16. Gayrimenkul Zirvesi’nde sektörün geleceğine yön verecek. 7 Nisan Salı günü Uniq İstanbul’da gerçekleşecek zirvenin açılışını Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki yapacak..

Gayrimenkul sertifikası sektör için önemli kaynak aracı!

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, gayrimenkul sertifikasının, konut sektörü için önemli bir kaynak aracı olduğunu söyledi.

Gayrimenkul Yatırım Fonları yatırımcıya önemli fırsatlar sağlıyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Özdil Şahin, Gayrimenkul Yatırım Fonlarına (GYF) İlişkin Esaslar Tebliği'nde değişiklik yapan yeni tebliğin getirdiklerini sektör açısından değerlendirdi.

Gayrimenkul kampanyaları sektörü canlandıracak!

Gayrimenkul uzmanlarına göre, yabancılara konut satışında KDV indirimi ve gayrimenkul sertifikası yoluyla konut satışı sektörü canlandıracak. Kampanyaların sektörü daha güçlü yapması bekleniyor.

İlhan Çöpoğlu: Gayrimenkul franchise sektörü değişmek zorunda!

Batı Yakası Danışmanlık kurucusu İlhan Çöpoğlu Türkiye’de gayrimenkul piyasası ve sektör içindeki franchise ağlarını bayiliklobisi.com ‘a değerlendirdi.

Gayrimenkul fonları sektörü Haberi

Gayrimenkul fonları sektörü

Türkiye, makro sorunlarının çözümü için tasarruf oranını artırmak ve yabancı yatırımcıları da Türkiye piyasasına çekmek konusunda önemli adımlar atıyor. Bu çalışmalardan biri de gayrimenkul portföy yönetimi şirketleri ve bu şirketlerin kurmakta oldukları gayrimenkul yatırım fonları. Bu tarz şirketlerin kurulması için bankacılık ve inşaat sektörlerinden yatırımcıların çalışmalarının olduğunu biliyoruz. 24 Kasım verilerine göre, SPK'dan lisans alan beş şirket var. Bu şirketlerden biri olan 24 Gayrimenkul Portföy Yönetimi (24 GPY) Türkiye'deki ilk gayrimenkul yatırım fonunu kurdu. 100 milyon TL'lik fon, ağırlıklı olarak arazi yatırımı yapacak. Şirketin yönetim kurulu başkam ise siyaset dünyasından tanınan bir isim. 1992 yılından bu yana belediyecilik yapan ve son olarak Küçükçekmece Belediye Başkanı olan Aziz Yeniay.


Aziz Yeniay, sektörde 10 yıl sonra 20-25 milyar TL'lik portföy büyüklüğü rakamlarının...