27 / 07 / 2024

Gayrimenkul fonları yabancı

Gayrimenkul fonları yabancı

Gayrimenkul Yatırım Fonları (GYF) bireysel yatırımcılar ve yabancı fonlara önemli avantajlar sağlayacak. Epos Gayrimenkul Danışmanlık Yönetici Ortağı Neşecan Çekici, GYF'nin ekonomi için bir fırsat olduğunu söyledi.

Gayrimenkul fonlarında yeni dönem başlıyor! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Gayrimenkul Yatırım Fonları'na ilişkin olarak yapılan yeni düzenlemeyle artık arsa üretme hedefiyle proje fonu kurulabilecek. Proje fonu aracılığıyla da gayrimenkul projelerine yatırım yapılacakken ayrıca böylelikle projelere finansman da sağlanacak. 

Gayrimenkul fonlarıyla ilgili düzenleme konut satışlarını azaltır, yurt dışına yatırımı artırır

Gayrimenkul yatırım fonlarının, gayrimenkul projelerine yatırım yapmasının önü açılıyor. Ekonomist Nejat Özonay, konut sektörüne çözüm olarak sunulan yeni uygulamanın projeleri yavaşlatacağını ve satışları azaltacağını söyledi.

Avrupa'daki gayrimenkul fonlarından 1 milyar Euro'luk çıkış!

Gayrimenkul sektöründe sert rüzgarlar eserken, perakende yatırımcılar da Avrupa'daki gayrimenkul fonlarından ayda 1 milyar Euro'dan daha fazla para çekiyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

İngiliz yatırımcılar gayrimenkul fonlarından çıkmaya devam etti!

Calastone tarafından derlenen verilere göre İngiliz yatırımcılar bu ay da gayrimenkul fonlarından ikinci ay üst üste para çekti, fakat hisse senedi ve sabit gelirli fonlara yönelik duyarlılığın arttığı belirtildi.

Ruslar, Türkiye’den gayrimenkul alan yabancılar arasında ilk sırada!

Uluslararası aracı kuruluş Propriete Generale Group uzmanlarının yaptığı araştırmaya göre Ruslar, Ocak ve Mayıs 2022 döneminde Türkiye’den gayrimenkul satın alan yabancılar arasında birinci oldu.

Ruslar gayrimenkulde Türkiye'yi mesken tutacak!

Rus vatandaşlar son senelerde Türkiye’den en çok gayrimenkul alan yabancılar arasında İran ve Iraklılardan sonra 3'üncü sırada yer alıyor. Peki sektör temsilcileri konuyla ilgili ne diyor? Rus vatandaşlar gayrimenkulde Türkiye'yi mesken tutacak mı? İşte ayrıntılar...

Türkiye'den gayrimenkul alan yabancılara döviz düzenlemesi!

TL'nin korunması düzenlemeleri çerçevesinde, yabancıların gayrimenkul alımına döviz bozdurma zorunluluğu getirildi.

Kanal İstanbul'dan gayrimenkul alan yabancılar meclis gündeminde!

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Ülkemizdeki yabancı yatırımcılara ilişkin soru önergesi verdi. 

Türkiye'den gayrimenkul alan yabancılar TBMM'de!

2015 ile 2021 Ağustos tarihleri arasında Türkiye'den gayrimenkul, arazi ve şirket satın alan ve vatandaşlık kazanan yabancı uyruklu kişilere ilişkin soru önergesi sunuldu. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, sorularının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanmasını talep etti. 

Türkiye'den gayrimenkul alan yabancılar nelere dikkat ediyor?

Yabancılara gayrimenkul satışında nelere dikkat edilmeli? Yabancılar Türkiye'den gayrimenkul alırken nelere dikkat ediyor? Milliyet Gazetesi köşe yazarı Nilüfer Kas, konuya ilişkin detayları kaleme aldı.

Türkiye'den gayrimenkul alan yabancılar meclis gündeminde!

2015-2021 yılları arasında Türkiye'den gayrimenkul, arazi ve şirket satın alan yabancılar ve vatandaşlık kazanan yabancı uyruklu kişi sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

100 bin doların üzerinde gayrimenkul alan yabancıya, 5 senelik ikamet izni verilsin!

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER), bu yıl gayrimenkulde yabancı yatırımcı potansiyelini artırmak amacıyla yapılacak çalışmalara önderlik etmek için start verdi.

İlk 8 ayda yabancıya 20 bin gayrimenkul satıldı!

Tapu Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, 148 ülke vatandaşının Türkiye'de gayrimenkul aldığını kaydederek, pandemide gayrimenkul alan yabancı sayısı 20 bin olduğunu belirtti ve gayrimenkul alımında en çok İstanbul ve Ankara'nın tercih edildiğini vurguladı.

Gayrimenkul fonları yabancı Haberi

Gayrimenkul fonları yabancı

Gayrimenkul Yatırım Fonları (GYF) bireysel yatırımcılar ve yabancı fonlara önemli avantajlar sağlayacak. Türkiye için yeni olan bu enstrümanın sektörde heyecan yarattığını söyleyen Epos Gayrimenkul Danışmanlık Yönetici Ortağı Neşecan Çekici, GYF'nin ekonomi için bir fırsat olduğunu söyledi. Çekici, "Gayrimenkulde birçok fırsat olmasına rağmen, şeffaflığın az olması nedeniyle düşük etkinlikte kalıyor. GYF ile ciddi bir ölçek ekonomisi yaratılacak. Bireysel olarak farklı lokasyonlarda yatırım yapmak için ciddi bir varlığa sahip olmanız gerekirken, fon yatırımcısı olarak birden fazla gayrimenkule yatırım yapmanız mümkün" dedi. Çekici, GYF'nin yabancı yatırımcıya firma yerine fonlara yatırım yaparak çok daha güvenilir bir ortamın oluşmasını sağladığını ifade etti. Yabancıların yaptıkları yatırımdan doğan kazançlarının ülkelerinde de vergiye tabi tutulmadığını belirten Çekici, "GYF, 150 dönümün altında olan ve imarı bulunmayan yerlerde alım...