04 / 05 / 2024

Gayrimenkul fonu kuracak şirketler

Gayrimenkul fonu kuracak şirketler

SPK’dan gayrimenkul fonu kurma izni alan ilk şirket olan EYG Gayrimenkul’ün İcra Kurulu Başkanı Çelik “İstanbul’da kriterlerimize uyan 507 proje içinden bir portföy oluşturmaya çalışıyoruz. Şimdiye kadar 1.230 konut portföyüne ulaştık” dedi.

Gayrimenkul Yatırım Fonu, yatırımcılara alternatif bir pencere açacak!

BYY Finans Kurucusu Bekir Yener Yıldırım Gayrimenkul Yatırım Fonu (GYF)’nun Türkiye’de uzun zamandır hem çok yüksek bir ilgi hem de alternatif araçlara göre ilk sırada olan bir yatırım aracı olduğunu belirtti.

Fenercioğlu ve NEO Portföy'den arsa ve karma gayrimenkul yatırım fonu işbirliği!

Fenercioğlu ve Neo Portföy Yönetimi ile arsa ve karma gayrimenkul yatırım fonu işbirliği gerçekleştirildi. 

Alanya’ya ilk gayrimenkul yatırım fonu Fenercioğlu’ndan!

Alanya’nın ilk gayrimenkul yatırım fonu olan Fenercioğlu Gayrimenkul Yatırım Fonu, gerçekleştirilecek basın toplantısıyla tanıtılacak.

İzmir Tarihi Kemeraltı Gayrimenkul Yatırım Fonu resmen kuruldu! Kemeraltı'na 1 milyar dolarlık yatırım!

Restoranlarıyla, kafeleriyle, otelleriyle, pansiyonlarıyla, esnafıyla 24 saat yaşayacak cıvıl cıvıl bir Kemeraltı için harekete geçildi ve İzmir Tarihi Kemeraltı Gayrimenkul Yatırım Fonu resmen kuruldu. İşte ayrıntılar...

Çin'de gayrimenkul sektörü için kurtarma planı başlıyor! 44 milyar dolarlık gayrimenkul fonu kurulacak!

Çin'de gayrimenkul projelerin tamamlanmamasını protesto eden konut müşterilerinin başlatmış olduğu boykotun ardından ülkedeki emlak sektörünün çözülmesi için yeni bir adım atıldı. İŞte yeni planın tüm ayrıntıları...

GYODER Kentsel Dönüşüm Projelerinde Gayrimenkul Yatırım Fonu Uygulamaları semineri 19 Ocak'ta!

GYODER Kentsel Dönüşüm Projelerinde Gayrimenkul Yatırım Fonu Uygulamaları semineri 19 Ocak'ta!

Ziraat GYO Kazakistan'da gayrimenkul şirketi kuracak!

Ziraat GYO Yönetim Kurulu tarafından gerçekleştirilen toplantıda, paylarının tamamı Ziraat GYO'ya ait olmak üzere, gayrimenkul edinilmesi, proje geliştirilmesi, satış ve kiralama işlemlerinin yapılabilmesi amacıyla Kazakistan'da bir şirket kurulmasına karar verildi.

TMSF 27 adet gayrimenkulü 25.4 milyon TL bedelle satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, 27 adet gayrimenkulü 25 milyon 415 bin 300 TL bedelle satışa çıkardı.

TMSF, Birleşim Varlık Yönetim'in 20 gayrimenkulünü satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Birleşim Varlık Yönetim'e ait 20 gayrimenkulü satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış bedelleri 20 bin TL'den başlıyor.

TMSF, Birleşim Varlık Yönetim'in 22 gayrimenkulünü satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Birleşim Varlık Yönetim'e ait 22 gayrimenkulü satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış bedelleri 25 bin TL'den başlıyor.

Gayrimenkul ile girişim sermayesi yatırım fonları için teşvik!

Cumhurbaşkanı Kararı ile iki seneden çok elde tutulan girişim sermayesi yatırım fonu ve gayrimenkul yatırımdan elde edilecek gelirler üzerinden kalıcı olarak yüzde 0 tevkifat uygulanacak.

Norveç Varlık Fonu gayrimenkul yatırımlarından yüzde 4,6 getiri elde etti!

Piyasa değerleri hakkında açıklama yapan Norveç Varlık Fonu 30 Haziran 2021 itibarıyla gayrimenkul yatırım fonlarından yüzde 4,6 getiri elde ettiğini açıkladı.

TMSF, Azim Gayrimenkul'ün 18 gayrimenkulünü satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Azim Gayrimenkul Yatırım A.Ş'ye ait 18 gayrimenkulü satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış bedelleri 479 bin 750  TL'den başlıyor.

Gayrimenkul fonu kuracak şirketler Haberi

Gayrimenkul fonu kuracak şirketler

Gayrimenkul fonu kurmak için bir yıldır çalışmalar yapan EYG Gayrimenkul, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) izin alan ilk firma oldu. EYG İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik “SPK tebliğine göre iskan alınmış ve bitmiş ürünlerle iş yapmak zorundasınız. Ama gayrimenkul pazarı devam eden projelerin ivmesi ile yürüyor. SPK’dan bu konuda düzenleme talep ettik” dedi. Çelik, başvurdukları ve izin aldıkları sistem için 50’nin üzerinde fon kurma başvurusu olduğunu söyledi. SPK’ya bağlı olarak kurulan fon sisteminde ortakların istediği zaman sistemden çekilebildiğini belirten Çelik, bu nedenle EYG Gayrimenkul şirketi olarak Türk Ticaret Kanunu’na uygun bir şirket olarak yapılanmaya karar verdiklerini söyledi.


TTK’ya bağlı olacağız


Çelik, şunları söyledi: “Bu şekilde iş modellerini bitmiş projelerle sınırlamayıp, ortaklıklar yaparak hayata geçirebileceğiz. SPK’ya bağlı olarak kurulduğu zaman 1 milyon...