10 / 05 / 2024

gayrimenkul harçları

gayrimenkul harçları

2023'te tahsil edilmesi beklenen 107 milyar Türk Lirası tutarındaki harcın detayları belli oldu. Bu tutarın yüzde 51,2'si gayrimenkul alıp satanlar tarafından ödenecek. İşte ayrıntılar...

Aplikasyon harçları 2022 ne kadar?

Bir gayrimenkulün aplikasyonunu yaptırmak isteyenler bu sene ne kadar harç ödeyeceklerini merak ediyor. 2022 harçları Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce açıklandı. Peki, aplikasyon harçları 2022 ne kadar?

Tapu harçlarında indirim yapılmalı!

Tapu harçlarının inşaat sektörünün önündeki en büyük engel olduğunu söyleyen Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan, konut satışlarındaki tapu harcının indirime gidilmesi yönünde çağrıda bulundu.

KDV ve tapu harçlarındaki indirim konut satışını etkiledi!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, 2019 yılında gerçekleştirilen konut satış istatistiklerini değerlendirdi. Makbule Yönel Maya, “Tapu harçlarının Ocak ayında artacağı beklentisiyle müteahhitlerin çoğu tapu devirlerini Aralık ayında yapmışlar.” dedi…

Ali Özsoy: Tapu harçlarında indirim yapılmalı!

Gayrimenkul alım-satımlarında alınan tapu harcıyla ilgili önemli değişiklikler getiren yasa teklifi ile ilgili değerlendirme yapan Alanya Emlakcılar Derneği başkan yardımcısı Ali Özsoy, tapu harçlarında indirim yapılmaması halinde sektörün olumsuz etkileneceğini söyledi...

Konya'da yapı ruhsat harçlarına indirim!

Konya Beyşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı gerçekleşti. Toplantıda, inşaat sektörüne destek vermek için yapı ruhsat harçlarında bir miktar indirime gitme kararı alındı.

Beyşehir'de yapı ruhsat harçlarında indirim kararı!

Beyşehir İlçe Belediye Meclisi ilçedeki inşaat sektörüne kriz döneminde destek vermek amacı ile yapı ruhsat harçlarında bir miktar indirim yapılması kararını aldı.

Kentsel dönüşümde ödenen tapu harçları geri alınabiliyor!

Prof. Dr. Gürsel Öngören kentsel dönüşümde ödenen tapu harçlarının geri alınabildiğini müjdeledi...

Tapu harçlarının düşürülmesi olumlu ancak oranlar yeterli değil!

ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, tapu ve KDV'de yapılan indirimlerin sektör açısından olumlu gelişmeler olduğunu, sektörün daha da hareketlenmesi için yüzde 1,5’e düşürülen tapu harçlarının en fazla yüzde 0,5’te sabitlenmesi gerektiğini belirtti...

Döviz artışı gayrimenkul satışlarını yavaşlattı!

ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, mali piyasalarda ve dövizde yaşanan hareketliliğin gayrimenkul satışlarında yavaşlamaya yol açtığını söyledi. 

Kiracıların abonelik harçları 2018 ne kadar?

Yeni bir eve ya da işyerine taşınan kimselerin abonelikleri üzerine alması gerekiyor. Peki, abonelikler nasıl alınır? Kiracıların abonelik harçları 2018 ne kadar?  

Tapu cins değişikliği harçları 2018!

Tapu belgesi üzerinde yapılacak cins değişikliği işlemi için 2018'de ne kadar harç ödemesi yapılacak? İşte tapu cins değişikliği harçları 2018..

Yapı Kullanma İzin Belgesi harçları 2018!

İnşa çalışmaları sona eren bir yapının kullanılabilmesi için yapı kullanma izin belgesinin alınması gerekiyor. Peki, bu belge ne kadara mal oluyor? Yapı Kullanma İzin Belgesi harçları 2018 ne kadar?

İstanbul imar harçları 2018!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2018'de tahsil edilecek İmar Müdürlüğü harçlarını açıkladı. İşte İstanbul imar harçları 2018..

gayrimenkul harçları Haberi

gayrimenkul harçları

Harçlardan gelecek sene devletin kasasına 107 milyar 54 milyon 602 bin Türk Lirası gelir elde edilmesi bekleniyor. 

2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi verilerinden derlenen bilgilere göre; 2023'te tahsil edilmesi beklenen 107 milyar Türk Lirası tutarındaki harcın, yüzde 51,2'si gayrimenkul alıp satanlar tarafından ödenecek. 

İşte ayrıntılar...

2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi verilerinden derlenen bilgilere göre; bu kapsamda yeni yılda 54 milyar 762 milyon 327 bin Türk Lirası tutarında tapu harcı yatırılması öngörülüyor. 

Devletin, ticaret sicil harçlarından 1 milyar 751 milyon 109 bin Türk Lirası, esnaf sicil harçlarından 232 milyon 52 bin Türk Lirası, diğer yargı harçlarından da 19 milyar 803 milyon 822 bin Türk Lirası olacak şekilde; yargı harçlarından toplam 21 milyar 786 milyon 983 bin Türk Lirası tahsilat...