02 / 05 / 2024

gayrimenkul iş adamları

gayrimenkul iş adamları

Türk gayrimenkul sektörü sancılı bir yılı geride bırakıyor. Maliyetlerin yükselmesi stoklarına artması ve piyasalardaki belirsizliğe rağmen 2014'te rekor seviyeleri yakalayan gayrimenkul sektörünü zorlu bir yıl bekliyor.

2015 gayrimenkulde yatırım yılı olacak!

Türkiye'nin önde gelen markalı konut üreticileri 2015 yılında yatırım yarışına girecek. Yatırımcı müteahhitlerin 2014 yorumu ve 2015 planları ile ilgili yorumları şöyle:

Gayrimenkul patronları seçimleri bekliyor!

Gayrimenkul patronları zorlu geçen 2014'ün ardından, küresel ve bölgesel risklere karşın iş dünyasının daha iyi bir yıl geçireceği görüşünde. Genel seçimler ise siyaseten dalgalı ancak kamu harcamalarını artıracak bir gelişme olarak merakla bekleniyor.

Yeni yıl gayrimenkulde lansman yılı olacak!

Markalı konut üreticileri, 2015'te yapacakları yeni lansmanlarla sektörü hareketlendirecek. 20 markalı konut üreticinin yapacağı yeni proje lansmanı 50'yi bulacak. 22 proje 15 milyon TL'yi buluyor.

Gayrimenkul 2015 yılında da büyümeye devam edecek!

2015 yılının gelmesine sayılı günler kala, gayrimenkul sektörünün önemli iş adamlarına sektörün 2015 yılını nasıl geçireceği soruldu. Sektördeki gelişimin 2015 yılında da devam edecek.

Erdek Belediyesi'nin gayrimenkulü için yapılan ihalede fesat iddiası!

Balıkesir'in Erdek ilçesi Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, mülkiyeti belediyeye ait olan ve üzerinde benzinlik yer alan gayrimenkul için "akaryakıt istasyonu yapılması ve intifa hakkı ihalesi" ile "akaryakıt istasyonu kiralama ihalesi" düzenlendi.

Hande Enes, Engin Group’un gayrimenkul işinin kaptanlığını üstleniyor!

Hande Enes, internet yatırımlarına ek olarak aile şirketi Engin Group’un yeni girdiği gayrimenkul işinin “takım kaptanlığını üstleniyor.

Orta Asyalı iş adamlarının Türkiye yatırımları yüzde 341 arttı!

Orta Asya'dan gelen iş adamları Türkiye'ye yatırım yapma yarışına girdi. Yılın ilk çeyreğinde Orta Asya ülkelerinden Türkiye'ye yatırım yapan firma sayısı yüzde 341 arttı.

Akiş GYO'nun Erenköy gayrimenkulü için olağanüstü kanun yoluna başvuruldu!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kadıköy İlçesi, Erenköy Mahallesi'nde yer alan gayrimenkulü için ‘Yargılamanın Yenilenmesi' talebi ile olağanüstü kanun yoluna başvurdu...

Satılan gayrimenkul için miras davası açılır mı?

Posta Köşe Yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun sorduğu 'Satılan gayrimenkul için miras davası açılır mı?'' sorusunu yanıtladı.

Reysaş GYO Sakarya'daki gayrimenkulü için imar barışı başvurusu yaptı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Sakarya Arifiye'de yer alan gayrimenkulü için imar barışı başvurusunda bulundu...

Suriyeli iş adamları Şanlıurfa'da 20 fabrika kuracak!

İç savaş nedeniyle ülkelerinden ayrılıp Türkiye'ye sığınan Suriyeliler ülkemizde yaptıkları yatırımlarla birçok kişiye istihdam sağlıyor. Suriyeli iş adamları en çok İstanbul, Gaziantep, Mersin, Bursa ve Şanlıurfa'ya yatırım yapıyor.

Çinli iş adamları yatırım için Nevşehir'i radarına aldı!

Çinli iş adamları yatırım yapmak için, Nevşehir'i radarına aldı. Nevşehirli Bürokratlar ve İşadamları Derneği ile İstanbul Çinli İşadamları ve Sanayicileri Derneği protokol imzaladı..

Arap iş adamları Karadeniz'e yöneldi!

Karadeniz'de son yıllarda turist sayısında artış yaşanırken Körfez ülkelerinden gelen iş adamlarının bölgeye yatırım yapmak için girişimleri devam ediyor. 

Özbekistan'dan Türk işadamlarına davet!

Türkiye’nin inşaat, müteahhitlik, inşaat malzemeleri alanlarında büyük tecrübeye sahip olduğunu belirten Özbekistan Başbakan Yardımcısı Camşid Kuçkarov, Türk işadamlarını YİD projelerine davet etti..

Bahreyn, Türk iş adamlarını yatırıma çağırdı!

Bahreyn, Türk iş adamlarını ticaret ve yatırıma çağırdı. Bahreyn Ticaret Odası’nın davetlisi olarak önümüzdeki ay Türkiye'den geniş bir iş adamı Bahreyn'e gidecek.

Türk iş adamları 24 ülkede 56 otel işletiyor!

Türkiye’de son 15 yılın en gözde yatırım alanı turizm oldu. Türk iş adamları 24 ülkede 56 otel işletiyor.

Özak GYO Demre'deki gayrimenkulü için Bakanlığa başvurdu!

Özak GYO Antalya Demre'de yer alan günibirlik turizm tahsisli gayrimenkulü için Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü'ne başvuruda bulundu.

gayrimenkul iş adamları Haberi

gayrimenkul iş adamları

Yolsuzluk iddialarının yarattığı şokla 2014'e giren inşaatçılar, kurdaki dalgalanmalar , maliyetlerin artması,faizlerin yükselmesi, satışların azalması, balon tartışmaları ve kazalarıyla sıkıntılı günler geçirdi.


Hükümet cephesinden yatırımların inşaata kaymasına yönelik eleştirileri imar plan notlarıyla yaratılan rantın vergilendirileceği haberi Yeni tüketici sıkıntısının tuzu biberi oldu.


2014 yılında gayrimenkul sektörü her şeye rağmen konut satışında rekor seviyelere yaklaştı. Eğer Aralık'ta 127 bin konut satışı yapılırsa 2014 yılında rekor yılı 2013 geride kalacak. 2014'ün ilk yarı performansına bakarak bu yıl yüzde 20 seviyesinde küçülme bekleyen sektör temsilcileri ise bu durumdan oldukça memnun. Genel seçimler nedeniyle 2015'te de benzer tablo bekleniyor. Her şeye rağmen umudu kesmeyen sektör temsilcileri yeni yıla iyimser giriyor.


Ne yaparsam satarım bitti, rekabet kızışır


Konutta 300 - 400 bini Istanbul'da olmak üzere toplam l milyonun...