02 / 05 / 2024

gayrimenkul kar marjı

gayrimenkul kar marjı

Kâr marjlarının en fazla düştüğü sektörlerin başında kuşkusuz gayrimenkul ve inşaat geliyor...

Edremit Belediyesi arsa karşılığı hasılat paylaşımı yöntemiyle gayrimenkul satıyor! 90 milyon TL'ye!

Van İli Edremit Belediye Başkanlığı, Van ili, Edremit ilçesi, Şabaniye Mahallesi'nde arsa karşılığı hasılat paylaşımı yöntemiyle gayrimenkul satıyor. İşte detaylar...

Düzce Belediyesi arsa karşılığı hasılat paylaşımı yöntemiyle gayrimenkul satıyor! 242.2 milyon TL'ye!

Düzce Belediye Başkanlığı, Düzce ili, Beslenbey Mahallesi'nde arsa karşılığı hasılat paylaşımı yöntemiyle gayrimenkul satıyor. İşte detaylar...

Portekiz Parlamentosu gayrimenkul karşılığı vatandaşlık verme uygulamasını kaldırdı!

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de gayrimenkul yatırımcılarının en çok ilgilendiği program olan Golden Visa için Portekiz Parlamentosu önemli bir adım attı ve gayrimenkul yatırımlarını program kapsamından kaldırma kararı aldı.

Kaçkar Hafriyat İnşaat Nakliye Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kaçkar Hafriyat İnşaat Nakliye Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Celal Kacır ve Celil Kacır ortaklığında kuruldu.

Cam fiyatları bir yılda yüzde 300 arttı

Ankara Ulus’ta camcılık yapan birçok esnaf girdi maliyetlerinin giderek artmasıyla birlikte cam fiyatlarına geçen yıldan bu yana yüzde 300 zam yapıldığını söyledi. Camcı esnafı artan fiyatlardan şikayet ederken kar marjının da düştüğünü söyledi.

Asgari ücret için ilginç talep: "Zammı bize yansıtmayın"

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası, kar marjı en az yüzde 15 seviyesine yükseltilmeden asgari ücrete yapılacak zammın akaryakıt bayilerine yansıtılmamasını istedi.

Şahinbey Belediyesi arsa karşılığı hasılat paylaşımı yöntemiyle gayrimenkul satıyor! 55 milyon TL'ye!

Gaziantep İli Şahinbey Belediye Başkanlığı, Gaziantep Şahinbey'de arsa karşılığı hasılat paylaşımı yöntemiyle gayrimenkul satıyor. İşte ihale ile ilgili merak edilen detaylar...

Belediye arsa satışı karşılığı hasılat paylaşımı yöntemiyle gayrimenkul satacak! 

Gaziantep İli Şahinbey Belediye Başkanlığı, mülkiyetinde yer alan gayrimenkulü arsa satışı karşılığı hasıtlat paylaşımı yöntemiyle satacak. İşte detaylar...

Gaziantep'te arsa karşılığı hasılat paylaşımı yöntemiyle 2 adet gayrimenkul satılacak! KDV'den muaf gayrimenkul fırsatı!

Gaziantep İli Şahinbey Belediye Başkanlığı, Gaziantep Şahinbey'de arsa karşılığı hasılat paylaşımı yöntemiyle 2 adet gayrimenkul satacak. İşte detaylar...

Türk vatandaşlığı için asgari gayrimenkul bedeli resmen 400 bin dolara yükseltildi!

Türkiye'den 250 bin dolarlık gayrimenkul karşılığında hak kazanılan Türk vatandaşlığında yeni düzenlemeye gidildi. Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle 250 bin dolarlık gayrimenkul değeri 400 bin dolara yükseltildi.

Türk vatandaşlığı başvuru şartı değişiyor! Türk vatandaşı olmak için kaç liralık gayrimenkul alınması gerekiyor?

Türkiye'den 250 bin dolarlık gayrimenkul karşılığında hak kazanılan Türk vatandaşlığında yeni düzenlemeye gidiliyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 250 bin dolarlık gayrimenkul değerinin 400 bin dolara yükseltileceği belirtildi.

Üsküdar'da 18.9 milyon TL'ye gayrimenkul karşılığı trampa ihalesi!

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü 18 milyon 950 bin TL bedelle gayrimenkul karşılığı trampa ihalesi düzenliyor.

Türker Proje Gayrimenkul 2020 yılı karından pay dağıtacak mı?

Türker Proje Gayrimenkul'ün 2020 yılı olağan genel kurul toplantısında Yönetim Kurulu'nun kar payı dağıtımı yapılmaması hususundaki teklifi Genel Kurul tarafından kabul edildi.

gayrimenkul kar marjı Haberi

gayrimenkul kar marjı

Son dönemde kâr marjlarında ciddi bir gerileme söz konusu. Bu durum, şirketlerin kârlılıklarında rekor düşüşe neden oluyor. Türkiye’nin en büyük şirketlerinden THY’nin net kârı, yılın ikinci çeyreğinde yüzde 70’e yakın azalmış durumda. Kamu bankalarının kârlılıklarında da ciddi erime göze çarpıyor. Halkbank’ın ilk 9 ayda net kârı yüzde 58 düştü.

Sadece bankacılıkta değil, sanayiden gayri-menkule kadar pek çok şirketi kâr marjlarındaki erime zorluyor. Kârlılıktaki bu durum, şirketler dünyasında nakit akışının bozulmasına ve zararına satışlara yol açıyor.

Ticaret Sicili verilerine göre 2018’de 1.549 şirket konkordato ilan etti. Bu sayının bu yıl 3 bine ulaştığı tahmin ediliyor. Son 1,5 yılda perakendede Hotiç’den Yeşil Kundura’ya, Beta’dan Kemal Tanca’ya kadar çok tanınmış markaların konkordato ilan etmesi de yaşanan sıkıntıya işaret ediyor. En önemlisi uzmanlar, bu şirketlerin...