03 / 05 / 2024

gayrimenkul kiralarına döviz yasağı

gayrimenkul kiralarına döviz yasağı

Menkul ve gayrimenkul alım satımı ile kiralama sözleşmelerinin döviz cinsinden veya dövize endeksli yapılmamasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, alışveriş merkezi kiracılarını memnun etti.

1952'de Kira Tasarısı Meclis'te! Konut kiralarına yüzde 50, dükkan kiralarına yüzde 150 zam!

1952 yılında Kira Tasarısı Meclis gündemine alınmıştır. Buna göre 1953'te konut kiralarına yüzde 50, dükkan kiralarına yüzde 150 zam gündeme gelmiş. 

Hakimler ve savcılar lojman kiralarına yapılan zamma karşı dava açtı

Ev sahibi–kiracı anlaşmazlıkları gündemden düşmezken bir dava haberi de hakim ve savcılardan geldi. Hâkimler ve Savcılar Derneği, Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı’nın Hâkim ve Savcı lojman kiralarına yüzde 300’e varan  zam yapması karşısında dava açtı.

Tebernüş Kireçci'den ticari gayrimenkul yorumu: Döviz ve mevduattaki birikimler gayrimenkule akmaya henüz başlamadı!

TCMB tarafından yapılan açıklamada Ticari Gayrimenkul Fiyat Endeksi, 2023'ün son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 12,5, arttı. Verileri değerlendiren Tebernüş Kireçci ''Döviz ve mevduattaki birikimler gayrimenkule akmaya henüz başlamadı.'' dedi. İşte ayrıntılar...

Döviz yatırımcısına müjde! Dolar yükseldi, euro fırladı! 9 Şubat 2024 döviz kurları

Haftanın son işlem gününde döviz kurlarında hareketlilik başladı. Dolar yükselmeye devam ederken euro kuru tarihi rekorunu kırdı. Bugün dolar ne kadar? Bugün euro kuru kaç TL? 9 Şubat 2024 döviz kurları...

Kredi kartından altın ve döviz alanlar dikkat! Kartınız her an kapanabilir

Enflasyonla mücadele kapsamında atılan sıkılaştırma adımlarına bir yenisi eklendi. Ekonomist Tunç Şatıroğlu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kredi kartından altın ve döviz alanların kartlarının her an kapanabileceğini bildirdi.

Ünlü ekonomistten bankalardaki döviz alım satımına tepki! Faydadan çok zarar sağlıyor!

Piyasalarda döviz alım-satımında iki farklı fiyatın uygulanması dikkat çekiyor. Bankalardaki fiyatlarla piyasadaki fiyatlar değişkenlik gösteriyor. Ekonomist Nejat Özonay bankalardaki alım satım fiyatlarına tepki gösterdi. 

TÜİK enflasyon rakamları sonrası döviz kurları! Euro ne kadar oldu? Bugün euro/TL kaç lira?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, yıllık enflasyon yüzde 60 eşiğini aştı ve yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından gözler döviz kurlarına çevrildi. Dolar yukarı yönlü hareket ederken euro bugün ne kadar oldu? 3 Ekim Salı e

AVM'lerde de kira krizi büyüyor! İş yeri kiralarına TÜFE’nin yüzde 50-60’ı kadar artış sınırı talebi!

AVM’ler pandemi döneminde markalara ciddi destekler sunarak, kiraların önemli kısmından feragat etti ancak sektörde kira sorunu yeniden gündem oldu. Perakendeciler, konuttaki gibi işyeri kiralarına da artış sınırı getirilmesini istiyor. İşte detaylar...

Yatırımcılar dikkat! 12 Ağustos 2023 Döviz Kurunda kritik hareketlilik: Euro, dolar, sterlin ne kadar oldu?

Dolar, Euro gibi evrensel para birimleriyle ilgilenen yatırımcı ve vatandaşlar, Döviz Kurundaki son dakika gelişmelerini mercek altına aldı. Peki, 12 Ağustos 2023 Döviz Kuru - Euro, dolar, sterlin ne kadar? İşte detaylar...

Euro bugün ne kadar? 31 Temmuz Euro/TL kuru alış-satış fiyatları ne kadar, bugün döviz kuru kaç TL?

Euro/TL kuru alış-satış fiyatları 31 Temmuz 2023 Pazartesi günü döviz bürolarına giderek euro alım ve satımı yapmak isteyenler tarafından takip ediliyor. Peki Euro ne kadar? 31 Temmuz Euro/TL kuru alış-satış fiyatları ne kadar, bugün döviz kuru kaç TL?

Dolar, euro ve sterlinde son dakika fiyatlar! İşte anlık döviz fiyatları!

Dolar, euro ve sterlin fiyatları özellikle yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Döviz piyasasının yönünü tayin edecek tarihi gün geldi. Tüm dünyanın gözü FED faiz kararına çevrildi. Peki, faiz kararı öncesi dolar, euro ve sterlin fiyatları ne kadar?

Döviz kurlarında fırtına esti! 22 Temmuz 2023 Cumartesi dolar, euro ve sterlin kaç TL? Hemen buraya bakın!

Bugün, 22 Temmuz Cumartesi sabahında pek çok kişi, döviz kurlarını araştırarak internet üzerinden "Dolar, euro, sterlin kuru alış satış fiyatları bugün ne kadar?" şeklinde sorgulamalar yapıyor. 

Dolarda fırtına koptu, hemen bakın! Dolar, euro, sterlin ne kadar? 5 Temmuz 2023 döviz kurlarını görenin aklı çıktı!

Bugün, 5 Temmuz 2023 tarihinde, döviz kurlarını öğrenmek isteyen vatandaşlar, "Bugün dolar kaç TL?" "Dolar/TL kuru şu an ne kadar?" "Euro ve sterlin kaç TL?" gibi soruların yanıtlarını merakla araştırdılar. İşte son dakika dolar, euro, sterlin kuru...

gayrimenkul kiralarına döviz yasağı Haberi

gayrimenkul kiralarına döviz yasağı

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı Kararı'na göre, menkul ve gayrimenkul alım satımı ile kiralama sözleşmelerinde bedeller döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlaştırılmayacak ve mevcut sözleşmeler 30 gün içinde TL'ye dönüştürülecek.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, karar, AVM'lerde dövize endeksli iş yeri kiralayan ve buralarda faaliyet gösteren işletme sahiplerinde büyük memnuniyet yarattı. 

Ankamall'de beyaz eşya satışı yapan Nurettin Çelikbaş, döviz kurlarındaki spekülatif artışın baskı unsuru olarak kullanıldığını söyleyerek, AVM kiralarına ilişkin alınan kararın sevindirici olduğunu belirtti.

Döviz endeksli sözleşmelerin TL'ye dönüştürülmesinde makul bir fiyatlamanın önem taşıdığını söyleyen Çelikbaş, "Uzun yıllardır AVM'de çalışıyoruz. Alınan kararın bundan sonraki aşamada müşteriye de olumlu yansıyacağını düşünüyorum. Hem AVM hem kiracı hem de müşteri açısından iyi olacak. Ülke ekonomisinde dövizin baskı unsuru...