29 / 04 / 2024

Gayrimenkul ortaklar arasında nasıl paylaştırılır

Gayrimenkul ortaklar arasında nasıl paylaştırılır

Posta yazarı Tamer Heper, 'Babamlar 6 kardeşti. Babasından tarla miras kalmıştı. Babam kardeşleriyle anlaştı, dört kardeşin payını satın aldı. Biz diğer ortak akrabalara hissemizi satalım diyoruz almıyorlar. Bize satın diyoruz satmıyorlar. Buna çözüm ne olabilir?' sorusunu cevapladı.

Kat karşılığı anlaşması nedir? Kimler arasında yapılır?

Gayrimenkul alanında kullanılan ve belirli bir işlemi kapsayan kat karşılığı anlaşması önemli bir kavramdır. Bu anlaşma gayrimenkulde söz sahibi olan belirli kişiler arasında yapılır ve önemli bir amaç taşır. Peki kat karşılığı anlaşması nedir ve kimler arasında yapılır?

İstanbul'da konut sitesi aidatları yüzde yüzde 40 ile yüzde 170 arasında arttı! En yüksek aidatlar bu ilçelerde!

EVA Gayrimenkul Değerleme Değerleme Koordinatörü Serkan Bal, maliyetlerdeki artışlar, asgari ücrete yapılan zamlar, enflasyondaki artışların ardından İstanbul’daki konut aidatların yüzde 40 ile yüzde 170 arasında arttığını açıkladı. 

Ziraat Bankası ile Demirören arasında yeni gayrimenkul protokolü

Ziraat Bankası ile Demirören Holding arasında yeni gayrimenkul protokolü imzalandı. Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Ziraat Bankası A.Ş. ile Demirören Medya Yatırımları Ticaret A.Ş. arasında gayrimenkul devri ve proje geliştirilmesine dair işbirliği protokolü imzalandığını açıkladı.

2002-2022 yılları arasında Türkiye'den gayrimenkul satın alan yabancılar TBMM gündeminde!

2002-2022 yılları arasında Türkiye'den gayrimenkul satın alan yabancılar TBMM gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, konuyla ilgili soru önergesi verdi. İşte o önerge...

Ruslar, Türkiye’den gayrimenkul alan yabancılar arasında ilk sırada!

Uluslararası aracı kuruluş Propriete Generale Group uzmanlarının yaptığı araştırmaya göre Ruslar, Ocak ve Mayıs 2022 döneminde Türkiye’den gayrimenkul satın alan yabancılar arasında birinci oldu.

İBB ve Esenler Belediyesi arasında gayrimenkul satışı tartışması!

İBB ve Esenler Belediyesi arasında halk ekmek tartışmasının ardından gayrimenkul satışı krizi başladı. İBB AK Parti Grup Başkanvekili Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı konuya ilişkin konuştu.

Gayrimenkul ortaklar arasında nasıl paylaştırılır?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Babamlar 6 kardeşti. Babasından tarla miras kalmıştı. Babam kardeşleriyle anlaştı, dört kardeşin payını satın aldı. Biz diğer ortak akrabalara hissemizi satalım diyoruz almıyorlar. Bize satın diyoruz satmıyorlar. Buna çözüm ne olabilir?' sorusunu cevapladı.

Suudilere konut satışı Ekim ve Aralık arasında yüzde 64 azaldı!

Suudi yönetimi, Türk boykotunu sürdürüyor. Boykot, gayrimenkul sektörünü de etkiledi. Suudilere konut satışı Ekim ve Aralık arasında yüzde 64 azaldı...

5 büyük ilde arsa fiyatları yüzde 14 ile yüzde 47 arasında arttı!

Yeni Nesil Gayrimenkul Değerleme Ve Lokasyon Analizi Platformu Endeksacom’un verilerine göre 5 büyük şehirde arsa fiyatları son 1 senede yüzde 14 ile yüzde 47 arasında, arazi fiyatları ise yüzde 20 ile yüzde 30 arasında arttı.

Ruslar Mart'ta Türkiye’de gayrimenkul alımlarında üçüncü sıraya yerleşti!

2020 yılının Mart ayında Türkiye’de en çok gayrimenkul satın alan yabancılar arasında Rusya vatandaşları ilk üç sırada yer aldı

Seha Yapı Türkiye’nin en çok konut projesi yürüten ilk 10 şirketi arasında!

Seha Yapı, Türkiye’nin en prestijli ekonomi yayınlarından olan Capital ve Ekonomist dergileri tarafından gerçekleştirilen "Türkiye'nin Gayrimenkul Liderleri" ödül töreninde ülkemizin en çok konut projesi yürüten ilk 10 şirketi arasında yer alarak ödül kazandı. 

THK ile kiracısı Keskin Gayrimenkul arasında dolar anlaşmazlığı!

THK ile kurumun Laleli'deki tesisini 2055 yılına kadar kiralayan Keskin Gayrimenkul adlı şirket arasında, kira bedelinin döviz kuruyla ödenmesine yönelik ihtilaf yaşandı...

Vakıf GYO ile Vakıflar Bankası arasında sözleşme imzalandı!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) ile T. Vakıflar Bankası T.A.O. arasında kredi sözleşmesi imzalandı..

Gayrimenkul ortaklar arasında nasıl paylaştırılır Haberi

Gayrimenkul ortaklar arasında nasıl paylaştırılır

Posta yazarı Tamer Heper, 'Babamlar 6 kardeşti. Onların da babasından tarla miras kalmıştı. Babam kardeşleriyle anlaştı, dört kardeşin payını satın aldı. Bir kardeş satmadı. Dolayısıyla son halinde tarla babamla bir kardeşe kaldı. Neticede babam da kardeşi de vefat etti ama ölenlerle bugün tarlanın ortağı sekiz on kişi oldu. Biz diğer ortak akrabalara hissemizi satalım diyoruz almıyorlar. Bize satın diyoruz satmıyorlar. Bu yerle de ilgilenemiyoruz. Böylece ortada kaldık. Buna çözüm ne olabilir?' sorusunu yanıtladı.

Babamlar 6 kardeşti. Onların da babasından tarla miras kalmıştı. Babam kardeşleriyle anlaştı, dört kardeşin payını satın aldı. Bir kardeş satmadı. Dolayısıyla son halinde tarla babamla bir kardeşe kaldı. Neticede babam da kardeşi de vefat etti ama ölenlerle bugün tarlanın ortağı sekiz on kişi oldu. Biz diğer ortak...