07 / 05 / 2024

Gayrimenkul rehnini sonlandırmak

Gayrimenkul rehnini sonlandırmak

Teminatın konusunu taşınmazların oluşturduğu; belirli bir alacağı, belirli bir gayrimenkulün bedelinden öncelikle istemek ve almak yetkisi veren ayni bir hak olan gayrimenkul rehni nasıl kurulur?

Güney Kore'de gayrimenkul projeleri daha sıkı denetlenecek!

Güney Kore Maliye Bakanlığı Cuma günü yaptığı açıklamada, finansal istikrarı arttırmak için gayrimenkul projelerinin daha sık izleneceğini açıkladı. 

BES’lilere kredi kolaylığı geliyor

BES'teki katılımcıların finansman ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla sözleşmelerini sonlandırmak yerine birikimleri sayesinde sistemden ayrılmadan avantajlı koşullarla kredi çekebilmesi imkanı sağlanacak.

GYODER, Türkiye gayrimenkul sektörünü sınır ötesine taşımaya hazırlanıyor!

Türkiye’nin gayrimenkul platformu GYODER, düzenlediği toplantıda piyasanın yurtdışındaki gücünü artırmak amacıyla hedeflerini ve 15-18 Mart tarihlerinde yapılacak "MIPIM 2022"deki stratejisini açıkladı.

Hükümet düğmeye bastı! 7 bin 693 lirayı devlet karşılayacak!

Devlet uzun süreli işsizliği sonlandırmak için primde teşvik verecek. Buna göre son 6 aydır işsiz olanları istihdam eden firmalar desteklenecek. 1.025-7.693 TL arasında değişen sosyal güvenlik primi işveren payı devlet tarafından ödenecek. İşte detaylar...

Çin emlak krizini sonlandırmak için harekete geçti!

Çinli emlak devi Evergrande'nin yarattığı tedirginliklerin ardından hükümet, emlak sektöründeki borç krizinin yayılmasına engel olmak için harekete geçti. 

GABORAS, gayrimenkul ticareti için ilk kapsamlı dijital platformu kurdu!

GABORAS, gayrimenkul alım satım, kiralama ve kiraya verme piyasasını ilk defa dijital ortamda ‘360 derece’ hizmet sunacak yenilikçi ve gelişmiş bir ticaret platformu ile tanıştırmak için çalışıyor.

Kiler GYO Safir Rezidans'taki 47 rezidansın satışını sonlandırdı!

Kiler GYO'nun portföyünde yer alan Safir Rezidans bünyesindeki 47 adet rezidansın satışıyla ilgili gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinin ifa edilen kısmı sonlandırıldı. Şirketin hesabında kalan bakiyelerin cezai şart kabul edilerek, taraflar karşılıklı olarak birbirlerini ibra etti.

100 bin doların üzerinde gayrimenkul alan yabancıya, 5 senelik ikamet izni verilsin!

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER), bu yıl gayrimenkulde yabancı yatırımcı potansiyelini artırmak amacıyla yapılacak çalışmalara önderlik etmek için start verdi.

Kuzeybatı Gayrimenkul dijital dönüşümde ilkleri hayata geçirdi!

Kuzeybatı Gayrimenkul, sektörde verimliliği arttırmak için son derece radikal dijital dönüşümleri hayata geçirerek dijital dönüşüme ilk başlayan ve ilk tamamlayan şirket oldu.

Metal Gayrimenkul ve YK Yatırım Holding'in hisse satış görüşmeleri sonlandırıldı!

Ömer Saçaklıoğlu ve Metal Yapı Konut'un Metal Gayrimenkul'e verdiği beyanda icra takibi nedeni ile sahip oldukları hisseler üzerine haciz konulduğunu beyan etti.  Bu beyan sonucunda hisseler için YK Yatırım Holding A.Ş. ve Yalçın Yalçınkaya ile yapılan hisse satış görüşmeleri sonlandırıldı.

Körfez GYO likidite sağlayıcılık sözleşmesini sonlandırdı!

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) likidite sağlayıcılık sözleşmesinin sonlandırılması hakkında açıklama yaptı...

Gayrimenkul sektöründe 'blackchain' dönemi!

Dünyanın en büyük bankaları gayrimenkul alış satış işlemlerini hızlandırmak için blackchain teknolojisine yöneldi.

TURGG Kartal arazisi kira sözleşmesi iptal edildi!

Kira MSS Lojistik Otomotiv Turizm Kartal arazisinin kira sözleşmesini sonlandırmak istediğini 22 Ocak 2019 tarihi itibariyle TURGG'ye bildirdi...

Gayrimenkul rehnini sonlandırmak Haberi

Gayrimenkul rehnini sonlandırmak

Gayrimenkul rehni nasıl kurulur?

Gayrimenkul rehni, teminatın konusunu taşınmazların oluşturduğu; belirli bir alacağı, belirli bir gayrimenkulün bedelinden öncelikle istemek ve almak yetkisi veren ayni bir hak olarak tanımlanıyor.


Söz konusu işlem, ya bir sözleşme ile yapılabiliyor ya da kanundan doğan bir hak şeklinde yapılabiliyor. Peki gayrimenkul rehni nasıl kurulur? Gayrimenkul rehni nasıl sonlandırılır?


Rehnin kurulması

Taşınmaz rehni tapu kütüğüne tescil ile kurulur. Kanunda öngörülen ayrık durumlar saklıdır. Taşınmaz rehninin kurulmasına ilişkin sözleşmenin geçerliliği, resmî şekilde yapılmış olmasına bağlıdır.


Paylı mülkiyette paydaş kendi payını rehnedebilir.

Pay üzerinde rehin kurulduktan sonra paydaşlar malın tamamını rehnedemezler. Elbirliği mülkiyetine tâbi taşınmaz, ancak bütün olarak ve maliklerin tamamı adına rehnolunabilir.


Rehnin sona ermesi

Taşınmaz rehni, tescilin terkini veya taşınmazın tamamen yok olmasıyla sona erer. Kamulaştırmaya ilişkin kanun hükümleri saklıdır.


Rehnin başka taşınmaz üzerine...