28 / 04 / 2024

Güney Kore'de gayrimenkul projeleri daha sıkı denetlenecek!

Güney Kore'de gayrimenkul projeleri daha sıkı denetlenecek!

Güney Kore Maliye Bakanlığı Cuma günü yaptığı açıklamada, finansal istikrarı arttırmak için gayrimenkul projelerinin daha sık izleneceğini açıkladı. 



Güney Kore Maliye Bakanlığı'nın Cuma günkü açıklamasında finansal istikrarı arttırmak amacıyla gayrimenkul projelerinin izlenmesini arttıracağını duyurdu. 

GAYRİMENKUL PİYASASINDA ENDİŞELER DEVAM EDİYOR

Investing'de yer alan habere göre; Güney Kore Maliye Bakanlığı, finansal istikrarı arttırmak amacıyla gayrimenkul projelerinin izlenmesini arttıracağını açıkladı.  

Bu karar, inşaat firması Taeyoung'un 28 Aralık tarihinde borcunu yeniden planlayacağını duyurmasından sonra piyasada yaşanan istikrar dönemine rağmen devam eden endişelerin ortasında alındı. 

GAYRİMENKUL PROJELERİ DAHA SIKI DENETLENECEK

Maliye bakanlığı tarafından yapılan açıklamada maliye bakanı ile merkez bankası ve düzenleyici kurumların başkanları arasında yapılan bir toplantının ardından yayınlandı.

Bu toplantı, Taeyoung'un alacaklıları tarafından şirketin borcunun yeniden yapılandırılması konusunda ilerleme kaydedilmesi için o günün erken saatlerinde varılan anlaşmanın ardından gerçekleşti.

Mali otoritelerin artan incelemeleri, mali piyasalar istikrar işaretleri gösterirken bile devam eden gayrimenkul gelişmeleriyle ilgili endişeleri gidermeyi amaçlıyor. Bakanlığın açıklamasında artırılmış izleme için uygulanacak spesifik önlemler detaylandırılmadı.

Güney Kore de gayrimenkul projeleri daha sıkı denetlenecek!

ÇİN'DE KONUT PİYASASINI HAREKETLENDİRMEK İÇİN ADIM ATILDI

Çin'de son dönemlerde gündemden düşmeyen gayrimenkul sektöründe süregelen borç problemleri ve yatırımlarda yaşanan azalışa paralel olarak konut fiyatlarındaki düşüş devam ediyor. 

Öte yandan resmi olarak açıklanan rakamlara göre toplamda 70 şehrin 59 tanesinde yeni konut fiyatları, 69 tanesinde de  2. el konut fiyatları, önceki aya kıyasla düşüş gösterdi.

Çin Merkez Bankası 2023 yılı konut ve altyapıdaki sorunları giderebilmek için ek 70 milyar dolar ucuz kredi kullandırdı.

Rusya'da 5 yıl sonra inşaat sektöründe lider değişti...

Çin'deki emlak sektörü alarm veriyor! Konut stokunun temizlenmesi 10 yıldan fazla sürer...

Çin Merkez Bankası'nın sosyal konut inşası için finansmanı artırması bekleniyor!

Geri Dön