28 / 04 / 2024

Gayrimenkul satışı artış

Gayrimenkul satışı artış

Emlak sektörü 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin ardından, gayrimenkul satışlarında artış bekliyor. Sektör temsilcileri, hükümetin gayrimenkul alımlarında sağlayacağı 15 bin TL'lik destek priminin de emlak satışlarını artıracağı görüşünde.

Yabancıya gayrimenkul satışında ipin ucu kaçtı, düzenleme şart!

Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, yapancılara gayrimenkul satışına ilişkin açıklama yaptı. Bu kapsamda Gürcafer, emlak satarken ipin ucunun kaçtığını ve düzenleme yapılması gerektiğini belirtti.

Noterden gayrimenkul satışı nasıl yapılır? İşte detaylar ve randevu alma süreci!

4 Temmuz 2023 tarihi itibariyle noterden gayrimenkul alım-satım işlemleri başladı. Konut, arsa ve dükkan gibi taşınmazların satışı artık noter aracılığıyla da gerçekleştirilebilecek. Noterden gayrimenkul alım satım işlemleri için başvuru talebi ve randevu almak gerekiyor. 

Noterden gayrimenkul satışı için nereye başvuru yapılacak?

Gayrimenkul satışında yeni dönem start aldı. Bu kapsamda alım ve satım işleri artık noterlerden yapılabilecek. Peki, vatandaş noterden gayrimenkul satışı için nereye başvuru yapacak? İşte detaylar...

Gayrimenkul satışları artık noterliklerden de yapılabilecek! Yeni düzenleme bugün Meclis'te! 

Meclis'e sunulan yargı paketi ile birlikte gayrimenkul satışlarının noterlikler aracılığıyla gerçekleştirilmesinin de önü açılıyor. 

Gayrimenkul satıcılarına ücretsiz satış fırsatı!

Gerçek ve ekspertiz raporlu gayrimenkulleri alıcılarla bir araya getiren, Türkiye’nin ilk ve tek online gayrimenkul açık artırma sitesi Tapucom, gayrimenkul satışı yapacak olan kişilere ücretsiz satış yapabilecekleri uygulamayı hayata geçiriyor.

Gayrimenkul satışları noterlerde gerçekleşecek!

Noterliklerle ilgili işlemleri artırıcı kalemler üzerinde çalıştıklarını söyleyen  Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, gayrimenkul satışlarının gündemde olan konular arasında bulunduğunu belirtti.

Geçen yıl 2,7 milyon gayrimenkul satıldı, 18,2 milyar TL'lik tapu harcı elde edildi!

Türkiye genelinde geçen sene gayrimenkul satış adedinde yüzde 14,5'lik, satışlarda beyan edilen değerde yüzde 29'luk, tapu harcında ise yüzde 76'lık artışla tüm zamanların rekoru kırılmış oldu.

2019'da yabancılara 51 bin 39 gayrimenkul satıldı!

Türkiye vatandaşı olmak isteyen yabancılara yönelik gayrimenkul alım şartının 1 milyon dolardan 250 bin dolara düşürülmesiyle gayrimenkul satışlarında patlama yaşandı...

Şirince Köyü'nde gayrimenkul fiyatları artıyor!

Maya takvimine dayanan kıyamet inanışı nedeniyle adını dünyaya duyuran İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı Şirince köyünde gayrimenkul fiyatları artıyor. Bölgede arazilerin dönümü 400 bin liradan satışa çıkıyor. 

Döviz artışı gayrimenkul satışlarını yavaşlattı!

ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, mali piyasalarda ve dövizde yaşanan hareketliliğin gayrimenkul satışlarında yavaşlamaya yol açtığını söyledi. 

Gayrimenkul satışları İstanbul'da yavaşladı!

Gayrimenkul satışları uzayan vadelerin de etkisiyle son üç ayda yüzde 15,01 arttı. İstanbul'da nispeten azalan satışlar, Anadolu'da yüzde 40'a kadar çıktı. Fiyat artışları ise 6,54'e gerileyerek hız kesmeye başladı.

Yabancıya vatandaşlık hakkı, gayrimenkul satışlarını artırır!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Türk vatandaşlığı kanunu uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapan yönetmeliğe göre;Türkiye'de en az 1 milyon dolarlık gayrimenkul satın alana Türk vatandaşlığı verilecek.

Ottomare Suites'te 74 gayrimenkul satışa çıkarıldı!

İstanbul Bakırköy Sahil Yolu'nda bulunan Ottomare Suites'teki 74 gayrimenkul satışa çıkarıldı. Açık artırma usulü satışa sunulacak gayrimenkullerin toplam bedeli 74 milyon 417 bin TL olarak belirlendi.

Gayrimenkul satışı artış Haberi

Gayrimenkul satışı artış

Gayrimenkul satışlarında uzun süredir durağan bir dönem geçiren emlak sektörünün umudu bayram dönüşü oldu. Bayram tatilinin sona ermesinin ardından gayrimenkul piyasasının hareketleneceğini öngören sektör temsilcileri, hükümetin gayrimenkul alımlarında sağlayacağı 15 bin TL'lik destek priminin de emlak satışlarını artıracağı görüşünde. 


"Tatil dönüşü hareketlilik bekliyoruz" 


Gayrimenkul satışlarının yaklaşık bir aydır durağan hareket gösterdiğini ve herhangi bir artış olmadığını dile getiren İzmir Emlak Komisyoncuları Odası (İZEKO) Başkanı Mesut Güleroğlu, "Piyasalarda bir durgunluk var. Gayrimenkul piyasasında bayram tatilinden sonra bir hareketlilik bekliyoruz. Faiz oranlarında bir düşme beklentisi var. Yatırımcı ve konut almak isteyenler, bu faiz oranlarının daha da düşmesini bekledikleri için bekliyor. Ağustos ayı biliyorsunuz tatil ayı genelde, o yüzden İzmir'de çok büyük bir hareketlilik yaşamadık. Büyük ihtimalle bayramdan sonra, yani eylülün ortasından ekim ayının...