07 / 05 / 2024

gayrimenkul satışı doğru zaman

gayrimenkul satışı doğru zaman

Vatan Gazetesi yazarlarından Ceren Kumbasar bugünkü köşe yazısında Yeni Gelir Vergisi Tasarısı'ndan bahsetti. Kumbasar Yeni Gelir Vergisi Tasarısı ile birlikte gayrimenkullerin ne zaman satılması gerektiğini belirtti...

Ev fiyatlarında düşüş başladı! Ev almak için doğru zamana ne kadar var?

Ev sahibi olmak isteyenlerin akıllarındaki en önemli soru, “Alım için doğru zaman mı? sorusu. Satılık ilanlarındaki rakamların dikkate alınmaması gerektiğini ifade eden analist Tardu Barlas, düşüşün süreceğini belerterek, doğru zamana ne kadar olduğunu açıkladı.

Şubat’ta yabancıya gayrimenkul satışından 152 milyon dolar doğrudan yatırım geldi

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), Türkiye'ye uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişinin şubat ayında 240 milyon dolar olduğunu açıkladı. Şubat’ta yabancıya gayrimenkul satışından Türkiye’ye 152 milyon dolar doğrudan yatırım geldi.

910 milyon dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın, 415 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), 2024 yılının Ocak ayında Türkiye'ye 910 milyon dolar değerinde uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi olduğunu, bunun 415 milyon dolarlık bölümünün yabancılara gayrimenkul satışından oluştuğunu belirtti.

Konutta faiz arttıkça talep azalıyor, doğru fiyat bulunamıyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sektörü, krediye erişim zorluğu, yüksek faiz ve fahiş fiyatlarla yılı kapattı. Satışlardaki düşüş ve yükselen maliyetlere değinen sektör temsilcileri, “Faiz arttıkça talep azalıyor, doğru fiyat bulunamıyor. Fonların önü açılırsa canlanma olur” dedi.

1.2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın, 256 milyon doları yabancılara gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), 2023 Kasım'da Türkiye'ye 1 milyar 260 milyon dolar değerinde uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi olduğunu, bunun 256 milyon dolarının yabancılara gayrimenkul satışından oluştuğunu açıkladı. 

1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği tarafından açıklanan rakamlara göre, Ekim'deki 1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından geldi. İşte o rakamlar...

Endeksa'dan gayrimenkul sektörüne yeni bir soluk! Yatırımcıların doğru karar vermelerini sağlayacak sistem geliyor

Endeksa, makine öğrenimi ve büyük veri analizi tekniklerinin kullanımıyla gayrimenkul değerleme ve analiz süreçlerini değiştiriyor.  Bu teknoloji sayesinde gayrimenkul yatırımcıları daha detaylı analizler yaparak doğru karar verebilecek.

Borç krizindeki gayrimenkul devi iflasa doğru ilerliyor!

Çin'in önde gelen emlak ve inşaat şirketi Evergrande’nin borç krizi derinleşiyor. Şirket iflasa doğru ilerliyor. İşte detaylar...

Malatya'da 32 adet gayrimenkul satılıyor! Devlet Su İşleri tek tek açıkladı! 

DSİ 9. Bölge Müdürlüğü, Malatya ili, Battalgazi, Doğanşehir ve Yeşilyurt ilçelerinde yer alan 32 adet gayrimenkulü satıyor. İşte ayrıntılar...

Ankara, Bursa ve Tokat'ta KDV'den muaf 6 gayrimenkul satılıyor! 48 aya varan vade fırsatını kaçırmayın! 

Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. (ADÜAŞ), Ankara, Bursa ve Tokat illerinde yer alan 6 adet gayrimenkulü satıyor. Peki Ankara, Bursa ve Tokat illerindeki gayrimenkullerin büyüklükleri kaç metrekare? 

Regal Doğru Karar Günleri başladı! Kampanya ile fiyatlar ne kadar oldu? İşte 15 Eylül 2022 fiyat listesi

“Regal Doğru Karar Günleri” kapsamında Regal’de bir çok beyaz eşya ürünü indirime girdi. 21 Eylül saat 07.00’a kadar devam edecek kampanya regal-tr.com ve yetkili satıcılarda geçerli.

Malatya'da 22 gayrimenkul satılıyor! İhalesi 12 Eylül'de

Malatya ili, Doğanşehir ilçesinde yer alan 22 gayrimenkul satılıyor. İşte ayrıntılar...

Gayrimenkul satışının altın anahtarı müşteri deneyimi!

Yeni nesil müşteri deneyimi mahalli gayrimenkul pazarına doğrultu veriyor. Emlak sektörünün dinamikleri değişiyor. Gayrimenkul satışının anahtarı müşteri deneyimi oldu!

gayrimenkul satışı doğru zaman Haberi

gayrimenkul satışı doğru zaman

Cumartesi günü yayınlanan ‘Ekim’e Kadar Satın’ başlıklı yazıdan sonra çok sayıda e-mail ve telefon aldım. Sanırım nedeni, mesajının küçük yatırımcılar ve özellikle arsa sahipleri için hayati olması. Büyük yatırımcılar zaten mecliste alt komisyonlarda görüşülen herhangi bir tasarıya karşı önlemlerini alıyorlar. Ancak küçük yatırımcılar ve inşaat sektörünün en temel oyuncuları, hatta oyun kurucuları olan arsa sahipleri ne yazık ki haberdar olsalar bile önlem almakta gecikiyorlar.


Daha önce de yazdığım gibi bu yasa tasarısı dolayısıyla en çok iki temel konuda dikkatli davranmak gerekiyor. 


Elden çıkarmanın vakti


1. Eğer oturduğunuz gayrimenkulünüzün dışında bir gayrimenkulünüz varsa, bu gayrimenkul miras veya bağış yoluyla alınmadıysa, elden çıkarmanın tam vakti.


2. Eğer arsanız varsa ve bu arsayı kat karşılığı veya hasılat paylaşımı modeliyle müteahhitte verecekseniz yine Ekim’e kadar bu imzayı...