04 / 05 / 2024

Gayrimenkul satışlarında yılın yükseleni Yalova

Gayrimenkul satışlarında yılın yükseleni Yalova

12 Haziran’da yapılan Genel Seçim öncesi yavaşlayan konut satışlarında hareketlenme başladı. Haziran ayı rakamları ile vatandaşın yüzü gülerken; yılın ilk 6 ayında sürpriz Yalova’dan geldi.

Bodrum'a Avrupa ve Ortadoğu yatırımcılarından büyük ilgi! Gayrimenkul satışları yüzde 15 arttı! 

Bodrum'da gayrimenkul satışları son yıllarda sürekli olarak artıyor. 2023 yılında bölgede gerçekleşen konut ve arsa satışları, bir önceki yıla göre yüzde 15 artış gösterdi. Bodrum özellikle Avrupa ve Ortadoğu yatırımcılarının ilgi odağı haline geldi.

İpotekli konut satışları martta yüzde 49.01 azaldı! Toplamda 12 bin 880 konut satıldı!

TÜİK Mart ayı konut verilerine göre ipotekli satışlar 2024 yılı Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 49,01 oranında azalarak 12 bin 880 adet olarak açıklandı.

Konut satışları yine azaldı! Mart 2024'te 105 bin 394 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye genelinde konut satışları bu yılın Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,1 azalarak 105 bin 394 oldu.

Sur Tatil Evleri Antalya'da yılın ilk 3 ayında 575 adet devre mülkün ön satışı yapıldı!

Sur Tatil Evleri GYO portföyünde yer alan  Sur Tatil Evleri Antalya projesindeki son dakika satış rakamları açıklandı. Projeden yılın ilk üç ayında 575 adet devre mülkün ön satışı yapıldı. İşte ayrıntılar...

ABD'de yeni konut satışları 3 ayda ilk defa düştü!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre ABD'de yeni konut satışları, 2024 yılının Şubat ayında aylık bazda yüzde 0,3 azalış göstererek, 662 bine inerken, piyasa beklentilerinin de altında gerçekleşti.

ABD'de bekleyen konut satışlarında son 5 ayın en büyük düşüşü!

ABD’de Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından açıklanan rakamlara göre ABD’de bekleyen konut satışları 2024 yılının Ocak ayında yüzde 4,9 ile 5 ayın en büyük düşüşünü gösterdi.

ABD'de yeni konut satışları Ocak ayında beklentilerin altında kaldı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre ABD'de yeni konut satışları, 2024 yılının Ocak ayında aylık bazda yüzde 1,5 artış göstererek, 661 bine çıkmasına rağmen piyasa beklentilerini karşılayamadı.

ABD'de 2. el konut satışları son 5 ayın zirvesinde!

Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre ABD'de 2. el konut satışları, 2024 yılının Ocak ayında yüzde 3,1 artış göstererek piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

Konut satışları artarsa fiyatlar ne olur? 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) konut satışları dün açıklandı. Satışlar 2024 yılının Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,8 azalarak 80 bin 308 oldu. Konut satışlarını düşmesine rağmen fiyatlar değişmedi. Peki konut satışları artarsa fiyatlar ne olur? 

Konut satışları yüzde 17,8 azaldı! 2024 Ocak'ta 80 bin 308 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre konut satışları 2024 yılının Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,8 azalarak 80 bin 308 oldu.

Konut fiyatları yılın ikinci yarısında yüzde 35 artacak! Kredi faizleri ne olacak? Satışlar artacak mı?

2024 yılının ikinci yarısına odaklanan gayrimenkul sektörü, konut fiyatlarında yüzde 35 yükseliş olmasını öngörüyor. Gündemde ise kredi faiz oranlarındaki düşüş ile sektörün canlanması ve alternatif modeller bulunuyor. İşte ayrıntılar ve sektör temsilcilerinin beklentileri...

İpotekli konut satışları 14 yılın dibinde! Konutta yüksek faiz ve kısıtlı kredi etkisi!

Faizlerdeki ve fiyatlardaki yükselişlerle beraber, toplam konut satışları içinde ipotekli payı aralıkta yüzde 4,4'e kadar gerileyerek 14 yılın dibine geriledi. Bu oran üç sene önce yüzde 57'ye kadar çıkmıştı. İşte ayrıntılar...

Singapur'da konut satışları son 15 yılın en düşük seviyesinde!

Singapur'da yeni özel konut satışları 2023 yılında son 15 senenin en düşük seviyelerine geriledi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Gayrimenkul satışlarında yılın yükseleni Yalova Haberi

Gayrimenkul satışlarında yılın yükseleni Yalova

12 Haziran’da yapılan Genel Seçim öncesi yavaşlayan konut satışlarında hareketlenme başladı. Haziran ayı rakamları ile vatandaşın yüzü gülerken; yılın ilk 6 ayında sürpriz Yalova’dan geldi.  Konut satış fiyatlarındaki yükselişin geçen ayki sürprizi Adana, temmuz ayında koltuğunu Yalova’ya bıraktı.


Türkiye, 12 Haziran’da yapılan Genel Seçim sonrası, henüz hükümet kurulmadığı halde, ekonominin lokomotif sektörü gayrimenkulde yüzlerin güleceğinin sinyallerini veriyor. 2013 yılında rekor kıran konut satışları, 2014 yılını kısmi bir geri çekilme ile tamamladı. Yatırımcıların daha temkinli adımlar attığı 2015 satışlarıyla yüzler gülmeye başlamıştı. TÜİK verilerine göre yılın ilk dört ayı sonucunda konut satışları 416.535 olarak gerçekleşirken, bu rakam son 3 yılın rekoru olmuştu. Mayıs ayında ise tüm illerde düşüşler yaşandı. Yine TÜİK verilerine göre; seçimlerin tamamlanması ile birlikte Haziran’ın ikinci yarısında yaşanan...