05 / 05 / 2024

Gayrimenkul sektörü akıllı bina

Gayrimenkul sektörü akıllı bina

Orge Enerji Elektrik’in CEO’su Nevhan Gündüz, akıllı evlerin bilinenin aksine maliyeti artırmadığını hatta tasarruf sağladığını belirterek “Müteahhitler demir-çimentodan vazgeçemiyorsa artık akıllı evlerden de vazgeçme şansı yok” dedi.

İnşaat malzemelerinde yaşanan yüzde 50’lik artış gayrimenkul sektörünü nasıl etkiledi?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Mersin Şubesi Yönetim Kurulu başkanı Gülçin Barbaros Ak, inşaat yapı malzemelerinde yaşanan artışın gayrimenkul sektörünü nasıl etkilediğini değerlendirdi.

Digital Network Alkaş DNA ile gayrimenkul sektörü yeni bir soluk kazanacak!

Avi Alkaş ve Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer, gayrimenkul sektörüne yeni bir soluk kazandıracak olan DNA platformunu anlattı. İşte platforma ilişkin bilgiler...

Gayrimenkul sektöründe COVID-19 etkileri!

İnşaat ve gayrimenkul sektörü temsilcileri ''Ortak akıl ve bilim çalışırsa şeffaflık oluşur, güven kazanılır ve projeler nihayete varır'' diyerek, sektörün bilim kuruluna ihtiyacının olduğunu söyledi.

İstanbul Havalimanı gayrimenkul sektörünü hareketlendirecek!

İstanbul Havalimanı'nda 6 Nisan itibariyle taşınma süreci tamamlanmış olacak. Yıllık 200 milyon yolcu kapasitesine sahip havalimanı açılışının gayrimenkul sektörünü canlandırması bekleniyor.

Gayrimenkul sektöründeki ezberi yapay zeka bozacak!

‘21.Yüzyıl Trendleri ve Gayrimenkul’ konulu Yuvarlak Masa toplantısı GİSP (Gayrimenkul İçin Strateji Platformu) tarafından düzenlendi. Yapay Zeka, Big Data, akıllı şehirler gibi konuların gayrimenkul sektörünü nasıl dönüştüreceği konuşuldu. 

Yiğitoğlu Grup gayrimenkul sektöründe!

Yiğitoğlu Grup, 60 yıllık tecrübesini gayrimenkul sektörüne taşıyor. Yiğitoğlu Grup, ilk projesini Çeşme Dalyan’da hayata geçiriyor.

Sinpaş, gayrimenkul sektörünün Süper Markası seçildi!

Gayrimenkul sektöründeki 43 yıllık deneyimiyle yenilikçi ve öncü projeleri hayata geçiren Sinpaş, ‘Supermarkalar 2016 Türkiye’ araştırmasında gayrimenkul kategorisinde özel sektörün tek ‘Süper Markası’ seçildi.

Gayrimenkul sektörü 5-6 Aralık'ta RE 360'da buluşacak!

ALKAS tarafından 'gayrimenkul sektörünün büyük buluşması' RE 360'ın tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantı, Alkas Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkas ile Alkas Genel Müdürü Yonca Aközer'in ev sahipliğinde Zorlu Center'da gerçekleşti..

Gayrimenkul sektörü CNR Emlak Fuarı'nda bir araya geldi!

Gayrimenkul sektörünün yabancı yatırımcı iştahı, seçim sonrası oluşan istikrarla harekete geçti. Sandıktan AK Parti’nin güçlü iktidarının çıktığını gören Körfez yatırımcısı, Türkiye’den alımlar için telefonlara sarıldı.

Gayrimenkul sektörü branşlaşmalı!

ANN Gayrimenkul Kurucu ortaklarından Necati Akınoğlu, "Gayrimenkul sektörünün en önemli problemi branşlaşamama. Ayrıca son dönemde resmi olmayan emlak ve gayrimenkul firmaların sayısının artması" dedi.

Gayrimenkul sektöründe hareketlenme bekleniyor!

REIDIN Gayrimenkul Sektörü Güven Endeksi & REIDIN Gayrimenkul Sektörü Fiyat Beklenti Endeksi 2015 2. Çeyrek Dönem sonuçları açıklandı. Rapora göre gayrimenkul sektöründe hareketlenme bekleniyor..

Gayrimenkul sektörüne yabancıların ilgisi artıyor!

Uzun yıllardan beri emlak gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Nova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Temeltaş, Türkiye’de gayrimenkul sektörünün son günlerdeki yükselen çıtasıyla ilgili değerlendirmeler yaptı.

Türk gayrimenkul sektörü İsveçlilere tanıtıldı!

TURYAP, İsveç gayrimenkul kooperatiflerinden HSB Stockholm’ün, yaklaşık 60 kişiden oluşan orta ve üst düzey yöneticilerine Türk gayrimenkul sektörünü tanıttı. Program kapsamında Ağaoğlu'nun Maslak 1453 ve Eroğlu'nun Skyland projeleri de gezildi.

Gayrimenkul sektörü akıllı bina Haberi

Gayrimenkul sektörü akıllı bina

Gazete Vatan'dan Meltem Kara'nın haberine göre; Gayrimenkul sektöründe akıllı binalar vazgeçilmez oldu. Binalarda  teknolojiyle birlikte evlerin içinde de değişim başlıyor. Orge Enerji Elektrik’in CEO’su Nevhan Gündüz, “Akıllı ev sistemleri maliyeti artırmıyor aksine ciddi anlamda tasarruf sağlıyor. Müteahhitler demir-çimentodan vazgeçemiyorsa artık akıllı evlerden de vazgeçme şansı yok” dedi.

Hedeflerinin gerçekleşmesinin temelinde inşaat sektöründeki büyümenin yattığını belirten Gündüz,  “Sektöre bağlı olarak elektrik taahhüt işlerinde de büyüme yaşanıyor. Gayrimenkul sektörü artık eski trendinde değil. Ama biz doğru projeleri seçtik. Kamunun sağlık, ulaşım gibi projeleri hedefimizde. Metroların dışında şehir hastaneleri ile de ilgileniyoruz” şeklinde konuştu. 
 

Tasarruf sağlıyor
 
Elektrik taahhüt işlerini yaparken, binaların ‘akıllanmasına’ da katkıda bulunduklarını ifade eden Gündüz, “Öncelikle, akıllı bina tasarruf ettirmeli. Yeşil binalar inşa edilirken maliyet yüksek görünebilir ancak bu...