29 / 04 / 2024

gayrimenkul sektörü canlandı

gayrimenkul sektörü canlandı

Kenanlar Gayrimenkul sahibi Celaleddin Kenanlar, gayrimenkulde durgunluğun geçen yıldan bu yana devam ettiğini belirterek, bahar aylarının gelmesiyle sektörde canlılık beklediklerini aktardı.

Murat İldeniz: Gayrimenkul sektörüne güven arttı!

Kahramanmaraş Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Murat İldeniz, yaptığı açıklamada 1 Kasım seçimlerinde güçlü bir iktidar sonucunu çıkmasının inşaat sektörünü de canlandırdığını ifade etti.

Faiz oranındaki düşüş gayrimenkul sektörünü canlandırdı!

Gayrimenkul yatırım ortaklığı hisselerinin piyasa değeri 13 yıllık zaman diliminde dolar bazında yüzde 3.878 artış gösterdi. 226 milyon dolar olan BIST Gayrimenkul Endeksi’nin piyasa değeri 9 milyar dolara çıktı.

Gayrimenkul sektörü 2020'yi nasıl geçirdi?

Pandemi ve düşük faiz etkisiyle 2020'de gayrimenkul sektörü canlandı. Peki satışlar ne oldu? Gayrimenkul sektöründe 2021 nasıl geçti?

Gayrimenkul sektörünün çıkış yolu E-vatandaşlık!

Covid-19 salgını nedeniyle satışları düşen gayrimenkul sektörünün yeniden canlandırılması ve satışların ivme kazanması için bir yol haritası çıkarıldı.

İstanbul Havalimanı gayrimenkul sektörünü hareketlendirecek!

İstanbul Havalimanı'nda 6 Nisan itibariyle taşınma süreci tamamlanmış olacak. Yıllık 200 milyon yolcu kapasitesine sahip havalimanı açılışının gayrimenkul sektörünü canlandırması bekleniyor.

Gayrimenkul sektörünü canlandırmak için çözüm önerileri!

Gayrimenkul sektörünün 2018’de yüzde 2.3 oranında büyüme kaydettiğini ve umut verici bir tablo ortaya koyduğunu söyleyen GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, sektörü canlandırmak için çözüm önerilerini sıraladı.

Gayrimenkul sektörü Türkiye'den daha hızlı ilerliyor!

Gayrimenkul projelerindeki teşvik kampanyaları konut alıcısını harekete geçirerek sektörü canlandırdı. Peki gayrimenkul üreticilerinin hangi projeleri ön plana çıktı? İşte yanıtı...

Tapu indirimi gayrimenkul sektörünü canlandırdı!

Karadeniz Bölge Müdürü Muhammed Tuğ, 30 Eylül'e kadar devam edecek tapu indirimiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Tuğ, indiriminin gayrimenkul sektöründe büyük fırsat olduğunu belirtti.

Gayrimenkul kampanyaları sektörü canlandıracak!

Gayrimenkul uzmanlarına göre, yabancılara konut satışında KDV indirimi ve gayrimenkul sertifikası yoluyla konut satışı sektörü canlandıracak. Kampanyaların sektörü daha güçlü yapması bekleniyor.

Gayrimenkul sektörü 2017 umudunu koruyor!

Gayrimenkul sektörü zor bir yılı geride bırakırken 2017'ye umutla bakıyor. Darbe girişiminden 1 hafta sonra Emlak Konut GYO önderliğinde sektörü canlandırıcı ilk adımlar atıldı, bunu sektörün çatı örgütü GYODER takip etti. Bu kampanyalara bir de KDV indirimi ve bankaların faiz indirimi ekledi.

Mega projeler gayrimenkul sektörünü canlandıracak!

Dünyanın önde gelen ticari gayrimenkul danışmanlık şirketlerinden Cushman & Wakefield, hazırladığı 2016 yılı ilk çeyrek raporunda 3. Köprü, İzmit Körfez Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu, 3. Havaalanı projelerinin gayrimenkul sektörü için önemine vurgu yaptı.

2016 yılında gayrimenkul sektörü canlanacak!

Oliv Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dokumacı "Kentsel dönüşümde çözüm önerileri, yapısal sorunların halledilmesi, "büyük alt yapı projelerinin hız kesmeden devam etmesi gayrimenkul sektörünü canlandıracak'' dedi.

Gayrimenkul sektöründe hareketlenme bekleniyor!

REIDIN Gayrimenkul Sektörü Güven Endeksi & REIDIN Gayrimenkul Sektörü Fiyat Beklenti Endeksi 2015 2. Çeyrek Dönem sonuçları açıklandı. Rapora göre gayrimenkul sektöründe hareketlenme bekleniyor..

Gayrimenkul sektörüne yabancıların ilgisi artıyor!

Uzun yıllardan beri emlak gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Nova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Temeltaş, Türkiye’de gayrimenkul sektörünün son günlerdeki yükselen çıtasıyla ilgili değerlendirmeler yaptı.

Türk gayrimenkul sektörü İsveçlilere tanıtıldı!

TURYAP, İsveç gayrimenkul kooperatiflerinden HSB Stockholm’ün, yaklaşık 60 kişiden oluşan orta ve üst düzey yöneticilerine Türk gayrimenkul sektörünü tanıttı. Program kapsamında Ağaoğlu'nun Maslak 1453 ve Eroğlu'nun Skyland projeleri de gezildi.

gayrimenkul sektörü canlandı Haberi

gayrimenkul sektörü canlandı

Ülke genelinde yaşanan siyasal gelişmeler, nakit para akışının yavaşlaması ve banka kredi faiz oranlarının yükselmesi gayrimenkul sektöründe işleri durma noktasına getirdi. Kenanlar Gayrimenkul Sahibi Celaleddin Kenanlar, Konya’da gayrimenkul sektörünün 2015 yılının ortalarından bu yana sürekli vites küçülttüğünü söyledi. Döviz oranlarının yüksek olmasının da emlak sektörü üzerinde büyük etkiye sahip olduğunu hatırlatan Kenanlar, “Gayrimenkulde durgunluk geçen senenin ortalarından bu yana sürüyor. Durgunluğun başlıca sebepleri nakit para akışının az olması, banka kredi faiz oranlarının yüksek olması, Euro ve Dolar’ın yüksek olması ve ülke genelinde yaşanan gelişmeler. Bu durum da ister istemez satılık ve kiralık evlerin fiyatlarını etkiliyor. Talep fazla olmasına rağmen şu anda Selçuklu ve Meram’da kiralık ve satılık evlerin fiyatları Karatay’a göre daha yüksek” dedi.


Kiralık ev yok


Selçuklu, Meram ve Karatay’daki...